Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 16.2.2018 | 11:59

Σtella/ Venus Volcanism & In Atlas

Η Σtella, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της ελληνικής pop σκηνής των τελευταίων χρόνων, εμφανίζεται στη σκηνή του Ρομάντσο. Μαζί της το post-punk/techno σχήμα των Venus Volcanism & In Atlas.

 

Η αρχή για την Σtella έγινε το 2012 με τα κομμάτια της να γνωρίζουν εξαιρετική επιτυχία στο ραδιόφωνο. Από το 2014 συνεργάζεται με τον παραγωγό Nτέιβιντ, με τέσσερις κυκλοφορίες στην Βελγική Eksimo Recordings. Τον Μάρτιο του 2017 συμμετείχε στο South by Southwest Music Festival (SXSW) στο Austin, Texas.

 

Οι Venus Volcanism & In Atlas είναι το μουσικό σχήμα της Ελληνίδας Venus Volcanism και της Δανής In Atlas. Η μουσική τους περιέχει στοιχεία όπως θέρεμιν, samples, συνθεσάιζερ και φωνητικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα το πρώτο τους κομμάτι «Reconstruction», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο Phormix Tape «Light of Consiousness».

16/02, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, ώρα: 21:30, εισ.: 6 ευρώ

 

 

 

 

 

 

Desperate Journalist

Τα live του Σαββατοκύριακου
Desperate Journalist

 

Οι Desperate Journalist παίζουν post punk με ξεκάθαρες επιρροές από τους Smiths, τους Cure, στους Echo and the Bunnymen . Μαζί τους οι Vagina Lips από τη Θεσσαλονίκη.

16/02, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 0006666, ώρα: 21:00, εισ.: 12 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

 

 

 

Gioachino Rossini: Ο Κουρέας της Σεβίλλης

Τα live του Σαββατοκύριακου
Γιώργος Πέτρου

 

Οι περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο χαρίζουν ακόμα, δύο αιώνες μετά τη συγγραφή του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου. Η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει σχεδόν αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον Κουρέα της Σεβίλλης πρόκληση για κάθε σολίστ.

 

Η όπερα παρουσιάζεται με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Ροσσίνι. Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την μουσική του Ροσσίνι, με ηχογραφήσεις (Deutsche Grammophon) και συναυλίες, ενώ ο πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου θεωρείται διεθνώς από τους πλέον ειδικούς στη μουσική του Ιταλού συνθέτη, με αναγνωρισμένες ερμηνείες που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

16/02, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, ώρα: 20:30, εισ.: 9- 45 ευρώ

 

 

Sillyboy's Ghost Relatives

Ο Χαράλαμπος Κουρτάρας, μπασίστας και παραγωγός, γράφει μουσική και επαναπροσδιορίζει το υλικό του ως Sillyboy, μαζί με τους: Γρηγόρη Μάγο στον ήχο, Μανώλη Γιαννίκιο στα τύμπανα, Αλέκο Βουλγαράκη και Θοδωρή Κοντάκο (κος Κ.) στις κιθάρες.

17/02, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 0006666, ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Velvet Room: Acid Barretts/ The Mongrelettes/ HEX

Τα live του Σαββατοκύριακου
Acid Barretts

 

Οι Acid Barretts είναι ένα νεοψυχεδελικό lo-fi ντουέτο με ήχο επηρεασμένο από την post-punk και την shoegaze σκηνή. Σημείο αναφοράς τους αποτελούν γκρουπ όπως οι Jesus and Mary Chain, οι Spacemen 3 και οι 39 Clocks.

 

Οι Mongrelettes δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την punk σκηνή του '60.

17/02, Μιλτάδου 17, ώρα: 21:30, εισ.: 3 ευρώ

 

 

 

 

 

London Afrobeat Collective/ Blend Mishkin & Roots Evolution

Οι London Afrobeat Collective επιστρέφουν στο Gagarin αυτή τη φορά μαζί με τον Blend Mishkin και τους Roots Evolution για ένα μια συναυλία ιδανική για χορό. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί θα παίζουν ένα ξεχωριστό μείγμα από funk, jazz, soul και blues.

17/02, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 210 8547 600-1, ώρα: 21:00, εισ.: 12- 18 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

 

Οδηγός Μουσικής