«Κυριακάτικα Πρωινά»: Οι καινούριες δραστηριότητές για γονείς και παιδιά από την ΕΛΣ

Μπαλέτο για μπαμπάδες και παιδιά, καραόκε πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες ασχολίες για το πρωί της Κυριακής

The LiFO team, 5.2.2018 | 14:53

Ώρες γεμάτες όπερα, χορό και κλασική μουσική θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν παιδιά και γονείς συμμετέχοντας στην δωρεάν δράση «Κυριακάτικα Πρωινά» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Οι οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας θα βρουν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ πρωτότυπες συναυλίες, εργαστήρια και δρώμενα που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μέχρι την 1η Απριλίου.

 

Πρόγραμμα

Μπαμπά…χορεύουμε;

Εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού για μπαμπάδες με τα παιδιά τους

11 Φεβρουαρίου 2018 (Για παιδιά 6-8 ετών) & 25 Φεβρουαρίου 2018 (Για παιδιά 9-12 ετών) / Ώρα έναρξης: 11.30

Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες- Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

 

Οι μπαμπάδες «εξασκούνται» με τα παιδιά τους στο μπαλέτο και το χορευτικό παιχνίδι. Στο εργαστήριο αυτό και οι δύο πλευρές έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις δεξιότητες τους αλλά και να ενισχύσουν τη σχέση τους μέσα από κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Και πάνω από όλα να διασκεδάσουν.

 

 

Γνωριμία με το ρεπερτόριο: Γαλλικό Μπαρόκ

Lecture recital με το σύνολο μπαρόκ μουσικής Diverse & Bizarre

11 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

Το μπαρόκ σύνολο Diverse & Bizarre παρουσιάζει το ιδιαίτερο στυλ της γαλλικής μουσικής των τελών του 17ου και αρχών του 18ου αιώνα μέσα από 4 έργα μουσικής δωματίου εμβληματικών συνθετών: J.F.Rebel, M.Marais, J.B.Barierre, G.P.Telemann. Τα όργανα εποχής, οι Λουδοβίκος 14ος & 15ος και οι αυλές τους, οι κοινωνικές συγκυρίες και τα θεάματα της εποχής ζωντανεύουν μέσα από την ιστορική ερμηνεία και από τις αφηγήσεις των μουσικών.

 

 

Γνωριμία με το ρεπερτόριο: Ποιος φοβάται τον 20ο αιώνα

Lecture recital με παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.

18 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

Πώς ο Πιερότος του Debussy παίζει κιθάρα στο Φεγγάρι; Πώς προσεύχεται ο Messiaen τραγουδώντας την αιωνιότητα και πώς αποδρά ο Schnittke από τις αγωνίες του; Μουσικές χειρονομίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο, σε μία παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.

 

 

Η φωνή μου κι εγώ- Η φωνή μου κι εσύ

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς/ κηδεμόνες με παιδιά

4 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 11.00

Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες- Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

 

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με αφορμή το τραγούδι ως εργαλείο έκφρασης και αγωγό επικοινωνίας. Διά μέσου του παιχνιδιού, της κατεξοχήν μαθησιακής μεθόδου, οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της συντονίστριας, τραγουδούν με άλλους και συντονίζονται ρυθμικά, μελωδικά, αρμονικά και σωματικά, αφουγκραζόμενοι το αποτέλεσμα της ομάδας στην οποία μετέχουν. Το μουσικό υλικό του εργαστηρίου είναι μια συλλογή από νανουρίσματα, ταχταρίσματα, παιχνιδοτράγουδα, παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και άλλων χωρών, ευρωπαϊκούς κανόνες και μαδριγάλια.

 

 

Μια φωνή την έχουμε

Καραόκε ελαφράς μουσικής

18 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

Το διαχρονικό καραόκε, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή, για να δώσει την ευκαιρία της έκφρασης στους λάτρεις του ελαφρού τραγουδιού.

 

 

Τσάι Κυριών

1η Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00

VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 088 5700

 

Τσάι, τραγούδι και χορός σε μία «ιδιωτική» παράσταση στο μεταμορφωμένο VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για ολιγομελείς ομάδες θεατών. Ένα τσάι κυριών, όπου και οι κύριοι γίνονται κατ’ εξαίρεσιν δεκτοί.

 

Info

4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου, 4, 18 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεάν είσοδος με δελτία προτεραιότητας

Οδηγός Μουσικής