Η τελευταία δισκογραφική δουλειά της Αρλέτας μόλις κυκλοφόρησε

Τα δεκατρία καινούρια κομμάτια και το χιουμοριστικό, συγκινητικό σημείωμα της ξεχωριστής ερμηνεύτριας

The LiFO team, 15.1.2018 | 13:05

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά της Αρλέτας κυκλοφορεί πλέον σε CD αλλά και ψηφιακά από τη Feelgood Records.

 

Ο δίσκος έχει τίτλο «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» και περιλαμβάνει δεκατρία καινούρια κομμάτια σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή.

 

Η ξεχωριστή καλλιτέχνης εκτός από την ερμηνεία των τραγουδιών έχει επιμεληθεί και τα σκίτσα του άλμπουμ.

 

Την δουλειά συνοδεύει ένα συγκινητικό εισαγωγικό σημείωμα στο οποίο η ίδια η Αρλέτα περιγράφει την συνεργασία και την πολύτιμη σχέση της με τους υπόλοιπους συντελεστές.

 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λάκης Παπαδόπουλος: «Η Αρλέτα φεύγοντας μάς έκανε δώρο 13 ονειρικές ερμηνείες που θα μας κρατάνε συντροφιά όλα τα υπόλοιπα χρόνια, μετριάζοντας το ασήκωτο κενό της απουσίας της. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να τα χαρεί τελειωμένα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη».

 

Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι: «Τα σανδάλια των αγγέλων», «Τι δεν καταλαβαίνεις!», «Όνειρα τηγανητά», «Πεταλούδες που θα φτάσουν στο φεγγάρι», «Το καρτέρι», «Ζαχαριέρες», «Η απόφαση», «Οι φίλοι μας», «Το κελάρι», «Μαξιλάρι», «Μπλούζα με μια στάμπα», «Νεκρή φύση», «Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων».

 

 

 

Το σημείωμα της Αρλέτας

"Με τόσο αραιές εμφανίσεις στη δισκογραφία και γενικώς αισθάνομαι ότι θέλω να πω δύο λόγια γι' αυτό το καινούργιο "παιδί" μου που έχει τρεις "γονείς". Τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Sunny Μπαλτζή κι εμένα, την Αρλέτα. Είναι το τρίτο "παιδί" που σκαρώνουμε με τον Λάκη μετά τριάντα συναπτά έτη. 30, μια ολόκληρη γενιά!

 

Με τη Sunny είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που κάνω. Τη γνώρισα πιτσιρίκα, τρελή κι αλλοπαρμένη και τώρα είναι μια μητέρα κλασική κι αλλοπαρμένη με επιτυχίες στις τσέπες του παλιού της παλτού και πολλά πετυχημένα τραγούδια στο παγουράκι της.

 

Χαίρομαι χαρά μεγάλη που "παίζουμε" πάλι με τον Λάκη. Έχουμε πλέον και οι δύο άλλο εκτόπισμα, "προσοχή οδοστρωτήρες" και θεωρώ μεγάλο προνόμιο να "παίζω" με έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και με μία στιχουργό έξοχη που επάξια συνεχίζει την παράδοση των σπουδαίων γυναικών στιχουργών, ων ουκ έστιν αριθμός.

 

Το τραγούδι ήταν η μόνη τέχνη από την οποία δεν αποκλείστηκαν οι γυναίκες, ποτέ. Και έχουν προσφέρει πολλά, πάρα πολλά.

 

Τριάντα χρόνια μετά, Λάκη, φίλε, συνεργάτη, αδερφέ μου, που κατάφερες να γίνεις ένας τραγουδιστής σόου-μαν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες του βίου σου, μου δίνεις τόση χαρά και σε αγαπώ τόσο πολύ. Κι ο κόσμος το ίδιο.

 

Όταν ο Λάκης και η Sunny μού είπαν ότι ετοιμάζουν καινούργια τραγούδια για μένα, ξύπνησα από τον νήδυμο και μπήκα στον χορό με το τετράποδο μπαστούνι μου, καταχαρούμενο!

 

Χαίρομαι που ο καινούργιος συνεργάτης μας θαυμάσιος πιανίστας Κώστας Αναδιώτης ανέλαβε την ηχοληψία και την ενορχήστρωση μαζί με τον Λάκη, επίσης καλωσορίζω στην πτήση μας τον Νίκο Μακράκη, συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο πατέρας του, Γιώργος Μακράκης. Καλωσόρισε στο πλοίο των ασμάτων και των τελείως τρελών.

 

Είμαι χαρούμενη κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου καινούρια τραγούδια, παλιά LP τώρα CD, αύριο ΤΔ. Είναι ένα δώρο που μου έκανε η ζωή, κάθε λίγα ή πολλά χρόνια κάτι καινούργιο γεννιέται και είναι για όλους, είναι ευλογημένο.

 

Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube.

Ευχαριστώ!

Αρλέτα"

Οδηγός Μουσικής