Μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία στο Gagarin

Κίτρινα Ποδήλατα, Πυροβολάκης, Πουλικάκος και Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

The LiFO team, 11.1.2018 | 16:50

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού και υπέρ της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων στέλνουν οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στις 20 Ιανουαρίου στο Gagarin.

 

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς, η Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, ο Παντελή Αμπαζής, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Υακίνθη Λάγιου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Ιωάννα Φόρτη, ο Απόστολος Ρίζος, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο MC YINKA, ο Jerome Kaluta, οι Duοyu, οι RadioSol και οι Λάργκο.

 

Τους μουσικούς θα πλαισιώνουν ηθοποιοί όπως η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Παντελής Δεντάκης, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου και η Νίκη Σερέτη.

 

Η συναυλία έχει ως στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας για την δίκη- καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

Εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, ο Θανάσης Βασιλάς και ο Γιάννης Ματσούκας, τόνισαν ότι «η ορχήστρα μας πρέπει να βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα δεν είναι τυχαία εδώ καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν από τους πρώτους που είχαν υπογράψει την διακήρυξη για την ΚΕΕΡΦΑ το 2009. Αυτό μας τιμάει πάρα πολύ σαν ορχήστρα και στηρίζουμε πάντα τον Μίκη στις επιλογές του.»

 

Ο μουσικός και τραγουδιστής Απόστολος Ρίζος με τη σειρά του τόνισε ότι «θα πρέπει να αποδοκιμάζουμε και να αντιδρούμε στη βία του φασισμού, του ρατσισμού που ζει ανάμεσά μας καθώς ο ίδιος ο φασισμός ξέρει να κρύβεται πολύ καλά και να δυναμώνει όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες είναι όταν εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το φόβο μας να υπάρχει κι όταν σιωπούμε».

 

Info

20 Ιανουαρίου 2018

Ώρα: 20:00

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής