Tosin Martyns/ Th.Mark

Το σύγχρονο afrobeat ή αλλιώς naija music έρχεται επίσημα και στην Ελλάδα. O Tosin Martyns στο μικρόφωνο παρέα με τον Th. Mark στα decks πραγματοποιούν την πρώτη παρουσίαση δίσκου αυτού του νέου είδους μαύρης μουσικής, σε ένα πάρτι της σύγχρονης αφροκουλτούρας. Το event ανοίγουν οι Rocfellaz και RaffiRaff.

 

9/12, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

Τα live του Σαββατοκύριακου
Ο Χρίστος Χονδρόπουλος συμμετέχει στο 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ.

 

Την δυναμική και δημιουργική ατμόσφαιρα της ελληνικής τζαζ σκηνής έρχεται να αναδείξει το 7ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ. Στην διοργάνωση συμμετέχουν είκοσι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Τέσσερις σπουδαίοι κρουστοί ανοίγουν το τριήμερο, το οποίο ολοκληρώνεται με το σχήμα της Nana Simopoulos και έχει ενδιάμεσους σταθμούς τους αβανγκάρντ αυτοσχεδιασμούς, τις αναφορές στον Coltrane και την καλή πλευρά του mainstream, που όμως πειραματίζεται και αναμειγνύει ετερόκλητα μουσικά στοιχεία.

 

8 & 9/12, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση- Μικρή Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 7- 15 ευρώ

 

 

Coldcut, 30 Years Anniversary in Athens

Τα live του Σαββατοκύριακου
Οι Coldcut, εκτός από την καθιέρωσης της χρήσης των samples, θεωρούνται σπουδαίοι και για τη Ninja Tune, τη δισκογραφική που ίδρυσαν το 1990.

 

Το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής από την Βρετανία που λάνσαρε πρώτο τη χρήση των samples στη mainstream μουσική έρχεται στο Gagarin γιορτάζοντας τα 30 του χρόνια.

 

Οι Coldcut, εκτός από την καθιέρωσης της χρήσης των samples, θεωρούνται σπουδαίοι και για τη Ninja Tune, τη δισκογραφική που ίδρυσαν το 1990. H μακροβιότατη ανεξάρτητη εταιρία έγινε από την αρχή της λειτουργίας της συνώνυμη της πρωτοπορίας. Special guest της βραδιάς θα είναι ο Cayetano.

 

8/12, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 15- 22 ευρώ

 

 

Thrax Punks

Τα live του Σαββατοκύριακου
Thrax Punks

 

Παντρεύοντας την γκάιντα, το νταούλι και την ηλεκτρική κιθάρα, μαζί με την ασταμάτητη ενέργεια και το χιούμορ τους, οι τρεις Θρακιώτες μετατρέπουν κάθε εμφάνισή σε ένα ιδιότυπο πανηγύρι.

 

Το 2008, ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, φωνή) ξεκίνησαν να παίζουν σε γάμους, πανηγύρια και δρόμους.

 

9/12, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 10- 12 ευρώ

 

 

Johann Strauss Ensemble, Βιεννέζικα βαλς στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Τα live του Σαββατοκύριακου
Η περίφημη αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble.

 

Η περίφημη αυστριακή Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του βιολονίστα Russell McGregor ερμηνεύει τα ωραιότερα βαλς, τις μελωδικές άριες και τις διάσημες πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους, του Λέχαρ, του Λάνερ και άλλων γνωστών βιεννέζων δημιουργών.

 

Ο χαρισματικός μαέστρος Russell McGregor με το ιδιαίτερο μπρίο του και το επικοινωνιακό του ταλέντο διανθίζει το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών με τις μουσικές πινελιές των παιδικών φωνών της Xορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» και τη λυρική φωνή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου.

 

9 & 10/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:00, Εισιτήριο: 18- 38 ευρώ

Οδηγός Μουσικής