Κeep Shelly in Athens, Music Escapades

Οι Keep Shelly in Athens, ο RΠЯ και η Jessica Bell, μέσα από την downtempo ηλεκτρονική μουσική τους με ατμοσφαιρικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals προσεγγίζουν και εμπνέονται από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις, των προσωρινών και γρήγορα εναλλασσόμενων συναισθημάτων και το αναπόφευκτο του χρόνου που περνάει.

 

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ, 3 ΕPs και 3 επτάιντσα singles. Στο ενεργητικό τους έχουν 4 headline περιοδείες στη Βόρεια Αμερική και 2 στην Ευρώπη, έχοντας παίξει ζωντανά σε 57 πόλεις μέχρι τώρα, ενώ έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Coachella Festival στην Καλιφόρνια, το Fun Fun Fun Festival στο Ώστιν του Τέξας και το The Great Escape Festival στο Μπράιτον.

 

25/11, Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη

 

 

30 Years An Club + 15 Years Gagarin 205

Τα live του Σαββατοκύριακου
Therapy?

Για πρώτη φορά, δυο ιστορικά venues συμπράττουν με αφορμή τα γενέθλιά τους, σε ένα δυνατό συναυλιακό τετραήμερο. Στο line up της δεύτερης ημέρας: Therapy?, Day Oof, Cellar Dogs και One Block Society.

 

24/11, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 12- 18 ευρώ

 

 

The Thing

Τα live του Σαββατοκύριακου
The Thing

 

Η avant jazz/punk μπάντα των Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten και Paal Nilssen-Love, επισκέπτονται την Αθήνα για πρώτη φορά, καλεσμένοι του Underflow Record Store & Art Gallery.

 

Οι The Thing σχηματίστηκαν το 1999, με αρχικό στόχο να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ διασκευών σε συνθέσεις του μεγάλου τρομπετίστα Don Cherry. Γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής avant jazz σκηνής, καταγράφοντας στην πορεία συνεργασίες με τεράστιους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ιδιωμάτων, τα ονόματα των οποίων προκαλούν ζάλη: Peter Brötzmann, Jim O’Rourke, Thurston Moore & Sonic Youth, The Ex, Arto Lindsay, Kieran Hebden, Steve Reid , Merzbow, Guy Picciotto κλπ.

 

26/11, Ίλιον Plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 30 ευρώ, (Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά στο Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρόης 39)

 

 

Chickn/ Chinese Basement/ Maladie

Τα live του Σαββατοκύριακου
Chickn, Φωτο: Freddie F.

 

To Closing Party των φετινών Velvet Room στο ξενοδοχείο Μπάγκειον έρχεται αυτό το Σάββατο με live από τρεις μπάντες που ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό και την ενέργεια των εμφανίσεων τους. Στη σκηνή θα βρεθούν οι Chickn, οι θεσσαλονικείς Chinese Basement και οι Maladie με garage/ punk ήχο και DIY αισθητική. Τα live θα ακολουθήσει dj set από την A'bleiz Meursault.

 

25/11, Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 3 ευρώ

 

 

Al Di Meola, World Simfonia

Τα live του Σαββατοκύριακου
Al Di Meola

 

Λίγοι μπορούν να φτάσουν την δεξιοτεχνία του στην κιθάρα. Στο ενεργητικό του έχει 21 άλμπουμ, 3 χρυσούς δίσκους, δεκάδες βραβεία και διακρίσεις, πωλήσεις εκατομμυρίων και φυσικά «χρυσές» συνεργασίες: Παβαρότι, Πάκο ντε Λουτσία, Στίβι Γουόντερ, Φιλ Κόλινς, Πολ Σάιμον, Κάρλος Σαντάνα, Φρανκ Ζάπα κ.α.

 

Γεννήθηκε το 1952 στο Νιου Τζέρσει της Αμερικής και έχει ρίζες ιταλικές. Από μικρός ανακάλυψε το ταλέντο του στην κιθάρα και ξεκίνησε να το σπουδάζει στο Μπέρκλι της Βοστώνης. Δεν ήταν καλά – καλά ούτε 20 ετών όταν διέκοψε τις σπουδές του για να ακολουθήσει τους «Return to Forever», μετά από πρόταση που του έκανε ο ίδιος ο Τσικ Κορία.

 

Έπειτα ήρθαν οι εμφανίσεις με τους «Return to Forever» στο Carnegie Hall, το ξεκίνημα της λαμπρής σόλο καριέρας του και φυσικά η δημιουργία του ιστορικού τρίο, μαζί με τους Τζον ΜακΛάφλιν και Πάκο ντε Λούθια, σπάζοντας κάθε σχετικό ρεκόρ πωλήσεων.

 

24/11, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Ώρα: 21:41, Εισιτήριο: 23- 50 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Paradise

Τα live του Σαββατοκύριακου
Paradise

 

Η είδηση για τη δημιουργία των Paradise, ενός supergroup που αποτελείται από τους Sivert Høyem (Madrugada), Rob Ellis (PJ Harvey), Simone Butler (Primal Scream) και Rob McVey (Marianne Faithfull band) ήρθε λίγο μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του Sivert το καλοκαίρι στο Ηρώδειο. Η εμφάνισή τους στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin 205 το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της επετείου των 15 χρόνων από την ίδρυσή του. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στην Πάτρα στην Αίθουσα Αίγλη και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater.

 

Οι Paradise δημιουργήθηκαν από την επιθυμία να επαναφέρουν, στον κορεσμένο και εμμονικό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύγχρονο κόσμο, την αμεσότητα μιας εκρηκτικής live εμφάνισης.

 

25/11, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 28- 30 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Μουσικής