—Έχετε πετύχει τους στόχους που βάλατε όταν ξεκινούσατε;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε ποτέ στόχους. Θέλαμε μόνο να κάνουμε τον επόμενο δίσκο καλύτερο από τον προηγούμενο και όχι να αποκτήσουμε μια κόκκινη Πόρσε. Και στατιστικά να το πάρεις, δεν γίνεται να λες ότι θα πας στο Νο 1, θα απογοητευτείς στο τέλος. Καταγόμαστε από τη Βόρεια Ιρλανδία, οπότε ήμασταν πάντοτε πιο ρεαλιστές. Κάναμε μία συναυλία, στην επόμενη ήρθε περισσότερος κόσμος και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους από κει και πέρα. Δεν θέλαμε ποτέ να αλλάξουμε τη μουσική μας για να γίνουμε πιο εμπορικοί.

 

—Πώς αισθάνεστε που θα παίξετε στα γενέθλια του AΝ club και του Gagarin205;

Θα έχει πλάκα. Δεν έχουμε παίξει στο AΝ ποτέ, αλλά έχουμε παίξει δύο φορές στο Gagarin. Ξέραμε ότι ήταν θρυλικό μαγαζί από τα σπουδαία γκρουπ που είχαν παίξει παλιότερα εκεί και ανυπομονούσαμε. Θυμάμαι ότι είχε ωραία ατμόσφαιρα και τον κόσμο που ήταν ταυτόχρονα χαλαρός και ενθουσιώδης. Καμιά φορά το κοινό είναι είτε έτσι είτε αλλιώς. Οι Έλληνες ήταν πολύ μέσα σε αυτό και ήταν πολύ καλές συναυλίες.

 

—Γνωρίζετε για την κατάσταση εδώ πέρα;

Βέβαια. Μας ενδιαφέρει επειδή είμαστε από την Βόρεια Ιρλανδία και καμιά φορά παρατηρώ πώς την δείχνουν τα μέσα και είναι τελείως λάθος. Όταν πηγαίνω σε μέρη όπως η Ελλάδα θέλω να βλέπω την πραγματική κατάσταση και όχι ό,τι μας λένε τα βρετανικά media – κι εσείς θα είχατε μια διαφορετική βερσιόν της χώρας μου αν μένατε εδώ. Το καλό με το να συμμετέχεις σε συγκρότημα είναι ότι μπορείς να πας κάπου και να έχεις μια πιο ρεαλιστική οπτική, να πιεις μερικές μπίρες και να ακούσεις πώς σκέφτεται ο κόσμος.

 

—Τι μουσική ακούς τελευταία;

Το μυαλό μου κολλάει κάθε φορά σε αυτή την ερώτηση. Ακούω πολύ black και death metal. Υπάρχει μια πολύ καλή μπάντα από την Ελλάδα που λέγεται BUS, αλλά είναι πιο stoner punk. Μου αρέσουν επίσης οι Nightstalker. Είναι τέλεια επειδή δεν θα μπορούσα να ακούσω όλες αυτές τις μπάντες πριν από 20 χρόνια στην Ιρλανδία.

 

—Τι έχεις μάθει τόσα χρόνια στους Therapy?;

Πρέπει πάντα να έχεις κατά νου ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και πρέπει να τους φέρεσαι όπως θα ήθελες να φέρονται σε 'σένα. Γνωρίζεις άτομα απ’ όλο τον κόσμο, με διαφορετική νοοτροπία, και καμιά φορά έχεις ένα στερεότυπο ή μια συγκεκριμένη ιδέα για κάποιον που 9 στις 10 φορές είναι λάθος. Ταξιδεύουμε τον κόσμο επί 27 χρόνια και όπου πάμε συναντάμε καλούς και κακούς ανθρώπους, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σε όλους σαν σε ίσους.

 

Info: Οι Therapy? θα εμφανιστούν στις 24 Νοεμβρίου στο Gagarin205 με είσοδο 12-18 ευρώ.

Οδηγός Μουσικής