ΜΟΥΣΙΚΗ

Nick Cave & The Bad Seeds

Παρόλο που η προτίμηση του ελληνικού κοινού για τον Nικ Κέιβ είναι γνωστή και διαχρονική, το sold out για τη συναυλία της Πέμπτης ήταν εντυπωσιακό. Όσοι πρόλαβαν τα εισιτήρια θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στον παράξενο κόσμο του Αυστραλού τραγουδοποιού, ο οποίος θα συνοδεύεται ως συνήθως από τoυς Bad Seeds, την οκταμελή μπάντα των μουσικών του. Το live πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του καλλιτέχνη μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του πριν από δύο χρόνια.

16/11, Tae Kwon Do, Δέλτα Φαλήρου, 19:00, εισ.: 29-50 ευρώ

 

 

Laurel Halo

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Laurel Halo

 

Μία από τις πιο φρέσκες παρουσίες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Αθήνα, καλεσμένη των Saint Paul’s Sessions, για ένα live στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Με καταγωγή από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η Halo πρωτοεμφανίστηκε το 2010, ενώ το 2012 προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με το «Quarantine» που κυκλοφόρησε στη Hyperdub και έλαβε τον τίτλο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς απ’ το «Wire». Η φετινή της δουλειά με τίτλο «Dust» δανείζεται στοιχεία από τη λάτιν και την τζαζ, περιπλέκοντάς τα με techno και ambient beats.

18/11, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 16 ευρώ

 

 

30 Years An Club & 15 Years Gagarin 205

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φοίβος Δεληβοριάς

 

Για πρώτη φορά, δύο ιστορικά venues της πόλης συμπράττουν με αφορμή τα γενέθλιά τους σε ένα δυνατό συναυλιακό τετραήμερο. Το εορταστικό φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου ξεκινά με live από τον Φοίβο Δεληβοριά, τα Παιδιά της Παλαιότητας, τον Blaine Reininger, τους Bokomolech και τους Wedding Singers στη σκηνή του Gagarin που πρωτολειτούργησε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Την ίδια μέρα, στη σκηνή του ΑΝ club, που κλείνει τα τριάντα του, θα παίξουν οι Nightstalker, The Dive Band, Maplerun, Space Slavery και Hypnotic Nausea.

23/11, Gagarin 205, Λιοσίων 205 & ΑΝ club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 21:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

Danniel Selfmade/ Mehmet Ozbek/ Mikee/ Dio Jr

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Danniel Selfmade

 

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο του σετ στην Αθήνα, ο Danniel Selfmade, ο ανερχόμενος Ισπανός dj, παραγωγός και δημιουργός των Infamous Recordings και Rats Lab, επιστρέφει καλεσμένος της Deep Phase. Μαζί του στα decks θα είναι και ο ταλαντούχος Τούρκος dj και παραγωγός, Mehmet Ozbek.

17/11, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, 23:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

Athens Ghetto w/ Nadia Rose

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Nadia Rose

 

Με καταγωγή από το Croydon της Βρετανίας, η 23χρονη Nadia έκανε την εμφάνισή της στην μουσική σκηνή το 2016 και αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις female rapper των τελευταίων ετών. Η καλλιτέχνης έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως το Reading, το Wireless και το Glastonbury και σε πάρτι του Dazed & Confused της Adidas και του NME. Στο Studio24, θα μοιράζεται τα decks με τους: Grandboiz (DJ March/ Bugzy Beats/ Tenzo Black) και Demar X Hardpan.

17/11, Studio 24, Δεκελέων 26, Ώρα: 23:45, Εισιτήριο: 15 ευρώ (με ποτό)

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ο γάμος της Μαρία Μπράουν

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στην θεατρική μεταφορά του "Γάμου της Μαρία Μπράουν".

 

Η συγκλονιστική ταινία του Ράινερ-Βέρνερ Φασμπίντερ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Ένας αδιέξοδος έρωτας, η προδοσία και η συντριβή του στα χρόνια της μετάβασης από τη χιτλερική στη μεταπολεμική Γερμανία. Προδοσία και κοινωνική αναρρίχηση την εποχή της ανάπτυξης και του «οικονομικού θαύματος», το προβληματικό του παρόν και το οριστικό του αδιέξοδο, όπως το διέβλεπε ο Φασμπίντερ.

Από 18/11, Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, Τετ. 20:00, Πέμ.-Παρ. 20:30, Σάβ. 21:00, Κυρ. 19:00, εισ.: 12-16 ευρώ

 

 

Η Αγριόπαπια

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η Αγριόπαπια του Ίψεν στο θέατρο Πορεία

 

Ο Ερρίκος Ίψεν, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του παγκόσμιου θεάτρου, παρουσιάζει στο εμβληματικό αυτό έργο την αντιπαράθεση της αλήθειας ως ιδεώδους με την έννοια του «ζωτικού» ψεύδους. Στην ποιητική ιλαροτραγωδία παρακολουθούμε την ψυχική καταρράκωση μιας οικογένειας που συντηρείται με αυταπάτες, τις οποίες συμβολίζει μια σακατεμένη αγριόπαπια που κρατάει στη σοφίτα της. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου.

22/11/17-4/06/18, Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας. Μέχρι 14/1: Τετ., Κυρ. 19:00, Πέμ.-Σάβ. 20:30, εισ.: 15-20 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

BananaClassic

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Τα Banana Boys επιστρέφουν στο Upstairs του Booze.

 

Τα Banana Boys, διοργανωτές των πιο πρωτότυπων πάρτι, επιστρέφουν σε μια από τις αγαπημένες και κλασικές τους βάσεις, το Upstairs του Booze. Όπως πάντα, στις μουσικές επιλογές ο JohnJohn Papadopoulos, εγγυάται χορό μέχρι εξάντλησης και μπανάνες για γρήγορο recharge.

18/11, Booze Cooperativa, Kολοκοτρώνη 57, Ώρα: 23:00, Είσοδος Ελεύθερη

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Anton Vidokle - «Immortality for all: A film trilogy on russian cosmism»

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Anton Vidokle, Immortality for All: A film trilogy on Russian Cosmism

 

Την πρώτη ατομική έκθεση του Anton Vidokle στην Ελλάδα με τίτλο «Αθανασία για όλους: Μια τριλογία ταινιών για τον ρωσικό κοσμισμό» παρουσιάζει ο νέος χώρος της γκαλερί State of Concept, State Affairs. Η περιφερόμενη κάμερα του καλλιτέχνη ψάχνει τα απομεινάρια της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής της σοβιετικής εποχής, από τις στέπες του Καζακστάν μέχρι τα μουσεία της Μόσχας. Η έκθεση έρχεται στην Αθήνα μετά την παρουσίασή της στο Haus der Kulturen der Welt (HKW) του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο του 2017 και στην Tate Modern τον Οκτώβριο του 2017.

16/11-20/01, State Affairs, Τούσα Μπότσαρη 19, Τετ.-Παρ. 16:30- 20:30, Σάβ. 12:00-17:00

 

 

Mike Kelley, Fortress of Solitude

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Mike Kelley, Fortress of Solitude

 

Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την πρώτη μονογραφική έκθεση του Mike Kelley στην Αθήνα, σε επιμέλεια του αξιοσημείωτου Αμερικανού συγγραφέα και επιμελητή, Douglas Fogle. Στη σύντομη ζωή του (από το 1954, μέχρι την αυτοκτονία του το 2012) ο εικαστικός απ’ το Los Angeles αναγνωρίστηκε ως ένας από τους καλλιτέχνες που επηρέασαν και αναδιαμόρφωσαν την τέχνη, κατά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αι. Η έκθεση εστιάζει στο παιχνίδι της μνήμης και της λησμονιάς.

16/11- 25/02, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 17:00, Πέμπτη: 10:00 – 20:00, Κυριακή: 11:00 – 17:00

Οδηγός Μουσικής