Venus Volcanism & In Atlas / Anna Vs June, Girlz make noiz

 

Το Skrow Theater υποδέχεται για πρώτη φορά δύο γυναικεία νεοσύστατα σχήματα ηλεκτρονικής μουσικής σε μια συνάντηση ψηφιακού, αναλογικού ήχου με αιθέρια και punk φωνητικά. Τρείς γυναικείες παρουσίες εμπνευσμένες από techno, post punk μέχρι και παραδοσιακή μουσική θα ανεβάσουν την ένταση, θα χαμηλώσουν τις συχνότητες και θα σας προσκαλέσουν να χορέψετε στο σκοτάδι.

 

Οι Venus Volcanism & In Atlas είναι το μουσικό σχήμα της Ελληνίδας Venus Volcanism και της Δανής In Atlas. H μουσική τους περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία όπως: θέρεμιν, samples, συνθεσαιζερ και φωνητικά. Η Anna Vs June είναι το μουσικό πρότζεκτ της Άννας Παπαϊωάννου. Βασικά του χαρακτηριστικά είναι η σύνθεση ψηφιακών, αναλογικών και φυσικών ήχων και ο πειραματισμός με τεχνικές όπως live looping και field recording. Τα τελευταία δύο χρόνια η Άννα ετοιμάζει ένα σετ βασισμένο στην ποικιλία των ελληνικών παραδοσιακών μουσικών ιδιωμάτων και εξ' ολοκλήρου δημιουργημένο χωρίς την χρήση υπολογιστή.

10/11, Skrow, Αρχελάου 5, Παγκράτι, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 6- 8 ευρώ

 

 

Actress/ Dopplereffekt, Enter Afrofuturism

5 live για το Σαββατοκύριακο
Dopplereffekt

 

Το Enter Afrofuturism είναι ένα 6ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens σε επιμέλεια των DETACH (Voltnoi & Quetempo) και χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού, μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών από 7 έως 12 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το Enter Afrofuturism υποδέχεται στο six d.o.g.s δυο κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Actress και Dopplereffekt.

10/11, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 5- 7 ευρώ

 

 

Dr. Lonnie Smith Trio

5 live για το Σαββατοκύριακο
Lonnie Smith

 

Ο Lonnie Smith ανήκει στους μετρ του jazz funk. Ως πιανίστας και οργανίστας, ξεκίνησε την καριέρα του με τον κιθαρίστα George Benson και μεγαλούργησε πλάι στον σαξοφωνίστα Lou Donaldson, όμως συνεργάστηκε με πολλά ιερά τέρατα της μουσικής όπως Dizzy Gillespie, Lee Morgan, Grover Washington Jr, Jimmy McGriff, Frank Foster, Ron Carter και τραγουδίστριες όπως η Gladys Knight, η Esther Phillips, η Dionne Warwick, και η Etta James.  Τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα καταγράφηκαν σε ιστορικά soul jazz άλμπουμ της Blue Note – όπως το «Drives» ή το «Turning Point».

10- 13/11, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρασκευή & Σάββατο: 22:30, Κυριακή & Δευτέρα: 21:30, Εισιτήριο: 15- 30 ευρώ

 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017

5 live για το Σαββατοκύριακο
Piandaemonium

 

Δύο συναυλίες του σχήματος Piandaemonium με έξι πιάνα και δώδεκα πιανίστες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου. Το Piandaemonium θα ερμηνεύσει Τζορτζ Γκέρσουιν - Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι, Ρίχαρντ Βάγκνερ - Εισαγωγή στον Τάνχωυζερ, Αντώνη Ανισέγκο - Styx, Νικόλα Αναδολή - Old Jazz Memories (a little suite), Γιώργο Κουμεντάκη - Typewriter Tune, Ζωρζ Μπιζέ - Φαντασία σε θέματα της όπερας Κάρμεν, Χρίστο Παπαγεωργίου - The Musical Suite.

11 & 12/11, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ώρα: 20.00, Εισιτήριο: 8- 35 ευρώ

 

 

Συμφωνικό ροκ εμπνευσμένο από τους ΑΒΒΑ & τους Queen

5 live για το Σαββατοκύριακο
Μπάσα, ντραμς, ενισχυτές και συνθεσάιζερ δίνουν τη θέση τους σε βιολιά και κοντραμπάσα, κλαρινέτα, τρομπόνια και φλάουτα.

 

Βασισμένο σε 18 τραγούδια (Take A Chance On Me, Voulez-Vous, Waterloo κ.ά.) του θρυλικού συγκροτήματος από τη Σουηδία, το έργο Symphonic AΒΒΑ παντρεύει στοιχεία της κλασικής και της ποπ μουσικής. Το ίδιο και το Queen Symphony, που βασίζεται σε 15 πασίγνωστα τραγούδια των Queen (Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Who Wants to Live Forever κ.ά.). Μπάσα, ντραμς, ενισχυτές και συνθεσάιζερ δίνουν τη θέση τους σε βιολιά και κοντραμπάσα, κλαρινέτα, τρομπόνια και φλάουτα.

11- 12/11, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον,  Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 8- 40 ευρώ

Οδηγός Μουσικής