Austra

Η απόκοσμη synth pop των Austra θα ακουστεί αυτή την Παρασκευή στο Fuzz Club. Η μπάντα από το Toρόντο του Καναδά είναι το πρότζεκτ της χαρισματικής Katie Stelmanis. Η Λετονικής καταγωγής καλλιτέχνις, με σπουδές στην κλασική μουσική και στην όπερα, συνδυάζει διάφορα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 3 στούντιο άλμπουμ με τους Austra. Η τελευταία τους δουλειά «Future Politics» (2017) εξερευνά μουσικά το μέλλον μετά την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

3/11, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος,  Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 20-25 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Μάνος Χατζιδάκις, Η εποχή της Μελισσάνθης

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Δεκαετία του '40. Φωτο: Αρχείο Χατζιδάκι

 

Ο τριετής Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά με έναν εμβληματικό κύκλο τραγουδιών, την «Εποχή της Μελισσάνθης», μια μουσική αυτοβιογραφία βασισμένη σε ποιήματα του συνθέτη. Πρόκειται για μια καντάτα για ώριμη γυναικεία φωνή, δύο νεανικές ανδρικές, μεικτή και παιδική χορωδία, ορχήστρα δωματίου και στρατιωτική μπάντα, με βασικό μουσικό όργανο το μπουζούκι. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

4/11-5/11, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 20:00, εισ.: 8-55 ευρώ

 

 

Worakls

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Worakls

 

Ο νεαρός Γάλλος Worakls είναι συνθέτης πάνω απ 'όλα. Καθώς μεγάλωσε με οικογένεια μουσικών, άρχισε να μαθαίνει το πιάνο σε ηλικία 3 χρονών. Σύντομα, μετά το Ωδείο, άρχισε να εκφράζεται μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής. O Worakls αντλεί τη δημιουργικότητά του από πολλά είδη, όπως τα soundtrack ταινιών και την κλασική μουσική. 

3/11, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 12 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Mueran Humanos

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Mueran Hermanos

 

Η Carmen Burguess και ο Tomás Nochteff μεγάλωσαν στο Μπουένος Άιρες, όπου και γνωρίστηκαν το 2001, δημιούργησαν τους Mueran Humanos το 2006, ενώ ζουν μόνιμα στο Βερολίνο από το 2008. Καλλιτεχνικές φύσεις που δεν αρκούνται μόνο στη μουσική δημιουργία, αλλά και υπέρμαχοι του DIY, επιμελούνται τα εξώφυλλα και τα βίντεο κλιπ τους.

 

Το 2011 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους: ισπανικοί στίχοι, μπόλικη δόση ψυχεδέλειας, syth, σκοτεινός ηλεκτρονικός ήχος και punk φιλοσοφία δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μουσικό κράμα. Το 2015 ήρθε ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο Miseress από την ATP Recordings.

04/11, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: από 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

The Dream Syndicate

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
The Dream Syndicate

 

Οι Dream Syndicate θα βρεθούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη σκηνή του Fuzz Live Music Club. Πέρα από τραγούδια περασμένων albums τους που τους κατέστησαν πρωτοπόρους του "Paisley Underground", θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά υλικό από το επερχόμενο 5ο album της μπάντας, “How Did I Find Myself Here?”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Dustbowl.

04/11, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 23- 27 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Μουσικής