Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στο Πάρκο Γουδή, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

 

Το άλσος πλημμύρισε από κόσμο ενώ ο σταθμός του μετρό στην Κατεχάκη, από τις 8 το βράδυ και μετά, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο που κατευθυνόταν προς τη συναυλία.

 

Στην αναγγελία της διοργάνωσης έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου, ανάμεσά τους οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νατάσσα Μποφίλιου, Villagers of Ioannina City, Δημήτρης Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Social Waste, Γιάννης Χαρούλης, Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο Μανού Τσάο.

 

Γύρω στις 10 το βράδυ τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν τυπωθεί κι ανέρχονταν στις 20.000, εξαντλήθηκαν κι όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές «τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα [...]τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους».

 

Στους τοίχους ήταν κρεμασμένα πανό με κύρια συνθήματα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και «ποιων η δικαιοσύνη, δίκιο θα δικάσει». Ακόμη κι αν κάποιος δεν γνωρίζει την ιστορία της Ηριάννας, είναι σίγουρο πως χθες το βράδυ την έμαθε.

 

Στις 16 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί, για δεύτερη φορά, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση τον περασμένο Ιούλιο που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.

 

Xιλιάδες άνθρωποι στη μεγάλη συναυλία για την Ηριάννα B.Λ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

 

Xιλιάδες άνθρωποι στη μεγάλη συναυλία για την Ηριάννα B.Λ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

 

Xιλιάδες άνθρωποι στη μεγάλη συναυλία για την Ηριάννα B.Λ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ
Οδηγός Μουσικής