Nicolas Jaar

Ένας πραγματικά ξεχωριστός καλλιτέχνης, ο Αμερικανο-Χιλιανός Nicolas Jaar έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου για την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, στην Ιερά Οδό. Ο Jaar συνδυάζει την παγκόσμια επιτυχία με την avant-garde αισθητική του, έχοντας κατορθώσει να συγκαταλέγεται στα μεγάλα acts του ηλεκτρονικού ήχου του 21ου αιώνα, αλλά και να μπορεί να πειραματίζεται όσο θέλει με τον ήχο του. Το 2016 κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Sirens», ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, όπου ο δημιουργός επιχειρεί να προσεγγίσει την έννοια της ηλεκτρονικής μουσικής στην δυστοπική σύγχρονη εποχή.

23/09, Ιερά Οδός, Ιερά Οδός 18-20, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 25-31 ευρώ

 

Marina Satti & Fonέs

5 live για το Σαββατοκύριακο
Μαρίνα Σάττι, Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεμίζει από τις αρμονικές φωνές επτά γυναικών οι οποίες, από κοινού και η κάθε μία χωριστά, επαναδιατυπώνουν γνωστές μελωδίες, παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους και experimental ήχους. Τη συντροφιά τους πλαισιώνουν κρουστά, μπάσο και πνευστά. Οι Fonέs είναι οι Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Μαρίνα Σάττι.

 

Τη βραδιά ανοίγουν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop) που πρεσβεύουν ότι όλα είναι ρυθμός και μουσική.

23/09, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 20:30, Είσοδος Ελεύθερη

 

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO/ Chickn

5 live για το Σαββατοκύριακο
Acid Mothers Temple

Μια από τις κορυφαίες ακραίες μπάντες της psychedelic rock σκηνής των 20 τελευταίων ετών, οι Acid Mothers Temple έρχονται στο Fuzz Live Music Club. Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν ένα μίγμα ψυχεδελικών ξεσπασμάτων, παραμόρφωσης, αυτοσχεδιασμού και αγνής rock 'n' roll έκστασης. Με ηγέτη τον Kawabata Makoto, τον συνιδρυτή Higashi Hiroshi, τον μόνιμο πλέον Mitsuko Tabata και την μνημειώδη rhythm section των Satoshima Nani και Wolf (aka.S/T), θα φέρουν την "Hallelujah Mystic Tour" και στην Αθήνα.

 

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Chickn, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ανερχόμενα σύνολα της εγχώριας σκηνής. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013, οπότε ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους, καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο.

23/09, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 19-22 ευρώ

 

Μάριος Φραγκούλης & Angela Gheorghiu, My world

5 live για το Σαββατοκύριακο
Angela Gheorghiu

Ο Μάριος Φραγκούλης υποδέχεται στην Αθήνα τη μεγαλύτερη ντίβα του κλασικού τραγουδιού παγκοσμίως, την υψίφωνο Angela Gheorghiu. Η γεννημένη στη Ρουμανία σοπράνο, είναι σήμερα ένας μύθος της όπερας. Με τον διεθνή Έλληνα σταρ μοιράζονται την αγάπη τους για το κλασικό τραγούδι, αλλά και την άνεση να μεγαλουργήσουν σε crossover ερμηνείες που ενώνουν όλα τα είδη της μουσικής, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα διευθύνει ο Eugene Kohn, ένας από τους πιο σημαντικούς μαέστρους στον κόσμο. 

 

Η Angela Gheorghiu, για την οποία η εφημερίδα The Sunday Times έγραψε ότι η φωνή της «είναι ένα όργανο με σπουδαία λυρική ομορφιά που εκτοξεύει χρυσές νότες, γεγονός που την καθιστά άξια διάδοχο της Μαρίας Κάλλας» ενώ το Classic Fm την αποκάλεσε ως «την τελευταία από τις μεγάλες ντίβες», έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της σε ρόλους όπως η Μιμή στην Boheme, η Tosca στην ομώνυμη όπερα και η Violeta στην Traviata στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα στον κόσμο.

23/09, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 25-150 ευρώ

 

Monsieur Minimal, Live Erotica Party

5 live για το Σαββατοκύριακο
Monsieur Minimal

Ο Monsieur Minimal επιστρέφει με μία full band σύνθεση αλλά και με special καλεσμένους, όπως ο Δάκης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Τζένη Καπάδαη και η Kid Μoxie, οι οποίοι και συμμετέχουν στο νέο του ελληνόφωνο άλμπουμ "Erotica", με σκοπό να μας ταξιδέψει σε μια άλλη, ρομαντική εποχή. Μετά το live, τη σκυτάλη παίρνει ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Καστανάκης (Pepper 96.6).

23/09, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

Billa Qause/ Kill Emil/ Stiko/ Mount Ten

5 live για το Σαββατοκύριακο
Billa Qause

Η εγχώρια beatmaking σκηνή, μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και τα 16 pads παίρνουν φωτιά στις 22 Σεπτέμβρη στο six d.o.g.s. Billa Qause, Kill Emil, Stiko και Mount Ten συνθέτουν ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά lineup του είδους, συνδυάζοντας την πολυετή παρουσία των 2 πρώτων αλλά και την φρέσκια και ανερχόμενη δυναμική των 2 επομένων. Οι 4 καλλιτέχνες θα μας χαρίσουν ένα βράδυ γεμάτο beats και grooves με τα ξεχωριστά live performance τους ενώ η νύχτα θα κλείσει με ένα δυνατό after party με dj sets από τους Stiko και Mount Ten. 

22/09, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 8 ευρώ

 

Οδηγός Μουσικής