Art Night Athens στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με μια συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων το μουσείο συμμετέχει στην πρώτη "Λευκή Νύχτα" Πολιτισμού της Αθήνας

The LiFO team, 20.9.2017 | 17:33

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν συμμετέχοντας στη δράση Art Night Athens. Η δράση Art Night Athens/Λευκές νύχτες Πολιτισμού αποτελεί διοργάνωση της δραστήριας κοινότητας πολιτών atenistas. Πρόκειται για μια ιδέα που λειτουργεί ως θεσμός επιτυχημένα εδώ και δεκαετίες σε μεγάλες πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Μία μεγάλη καλλιτεχνική δράση όπου συμμετέχουν ενεργά δημόσιοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες, καλώντας τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγεται διοργανώνει στον κήπο του μια μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα. Πασίγνωστες μελωδίες του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό σε κινηματογραφικά τοπία που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Θα ακουστούν έργα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Astor Piazzola, Dmitri Shostakovich, και πολλών άλλων συνθετών από εμβληματικές σινεφίλ ταινίες, όπως το Ποτέ την Κυριακή, ο Μελισσοκόμος ή η Κατάσταση Πολιορκίας, αλλά και δημοφιλείς ταινίες δράσης, όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Επικίνδυνη Αποστολή.

 

Info

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Ώρα 20:00

Είσοδος Δωρεάν

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Τηλ: 213214 4856/-4858/-4866/-4893

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

www.namuseum.gr

Οδηγός Μουσικής