5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του lifo.gr

LIFOTEAM 15.9.2017 | 14:43

Djangofest, Athens Gypsy Jazz festival

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

H Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται την καθιερωμένη γιορτή της gypsy jazz. Τo Djangofest επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας μαζί με το Meet Market για ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ’30-’40.

 

16-17/9, Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, 18: 15, είσοδος ελεύθερη

 

 

Music Escapades, Leon of Athens & Fonέs+

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Ο Leon of Athens παρουσιάζει όλα τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos, ανάμεσά τους και το Aeroplane που ξεχώρισε ήδη, δίπλα σε διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική. Συντροφιά του η extended εκδοχή της χορωδίας Fonés+, μίας dream team 25 γυναικείων φωνών που τραγουδούν a cappella έχοντας ως αφετηρία παραδοσιακούς ήχους από όλον τον κόσμο.

 

 

17/09, Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 20:30, Είσοδος Ελεύθερη

 

Sun Araw/ Jay Glass Dubs

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Tο Ρομάντσο και ο Κορμοράνος συνεργάζονται σε ακόμα μία πολύ ενδιαφέρουσα συμπαραγωγή με live εμφανίσεις από τους Sun Araw και τον Jay Glass Dubs. Οι Sun Araw, προσωπικό σχήμα του Cameron Stallones από το Τέξας των ΗΠΑ, μετρούν ήδη περισσότερες από δέκα κυκλοφορίες LP, ανάμεσα στις οποίες και το πρόσφατο «The saddle of the increate», ένα σύγχρονο, ψυχοτροπικό μουσικό έπος εμπνευσμένο (εν μέρει) από τους άθλους του Ηρακλή, και πιο συγκεκριμένα από την παράδοση του κοπαδιού του Γηρυόνη.

 

16/09, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 22:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

SEM

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Με μίνιμαλ αισθητική και αφοπλιστική απλότητα, η 23χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, SEM. παρουσιάζει για πρώτη φορά το ξεκίνημα του νέου της μουσικού εγχειρήματος.

Ένα χρόνο μετά το EP "Natural", η SEM. αποκαλύπτει ένα καινούργιο, διαφορετικό πρόσωπο. Οι νέες συνθέσεις εν όψει του εκκολαπτόμενου full-length δίσκου της, ανοίγουν pop προοπτικές, πάντα με συνοδοιπόρο το πιάνο και υπόβαθρο την κλασική της παιδεία. Η αγάπη της για καλλιτέχνες όπως οι: Tom Odell, Soley, Sufjan Stevens και Olafur Arnalds αφήνει διακριτό στίγμα στην ηχητική της ταυτότητα.

17/09, 6 D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

La Diva: 40 Χρόνια, Γκαλά όπερας με την Dinara Alieva

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Η διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνος Ντινάρα Αλίεβα, που φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και τη σπάνια λυρικοδραματική χροιά της φωνής της, θεωρείται σήμερα μία από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής μας, με λαμπρή καριέρα σε κορυφαία λυρικά θέατρα του κόσμου. Είναι σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι και έχει τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο της Βιέννης, του Βερολίνου, της Αγίας Πετρούπολης, του Μονάχου κ.ά. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η βράβευσή της στον Διεθνή Διαγωνισμό Maria Callas-Όπερα.

 

Στην εμφάνισή της στο Μέγαρο θα τραγουδήσει άριες που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική Μαρία Κάλλας από εμβληματικές όπερες του ιταλικού ρεπερτορίου, όπως ο «Τροβατόρε», η «Αΐντα» και «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, η «Τόσκα» και η «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι κ.ά.

 

16/09, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 21:00,
Εισιτήριο: 7-45 ευρώ

 

 

 

 

Οδηγός Μουσικής