Ελλάς η χώρα των ονείρων: Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο

Στην παράσταση που διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός θα τραγουδήσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Δήμητρα Σελεμίδου

LIFOTEAM 14.9.2017 | 16:30

 

Με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο συνεχίζεται η συστηματική παρουσίαση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χατζιδάκι. Το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» και την Φιλαρμόνια ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Τραγουδούν: η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Δήμητρα Σελεμίδου.

 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο «Ελλάς η χώρα των ονείρων». Η μουσική αυτή γράφτηκε για ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ του Wolfrang Mueller-Sehn (1960-1961) που είχε θέμα την Ελλάδα. Η μηχανή τριγύριζε μέσα στους κάμπους και τα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, περνούσε από την Αθήνα και κατέληγε σ' όλα τα νησάκια του Αιγαίου. Το έργο αυτό περιέχει μουσικούς αυτοσχεδιασμούς μέσα στον ελληνικό χώρο και τραγούδια.

 

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτελείται από τέσσερις κύκλους τραγουδιών που γράφτηκαν για το θέατρο αλλά στη συνέχεια αυτονομήθηκαν ως ολοκληρωμένα έργα. «Κύκλος με τη κιμωλία», «Παραμύθι Χωρίς όνομα», «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», «Οδός Ονείρων».

 

Info

30/09

Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 25-65 ευρώ

 

Οδηγός Μουσικής