ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τι νέο ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 10/9/17

Τι νέο ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 10/9/17 Facebook Twitter
0

Η είδηση δεν είναι ότι το καινούριο άλμπουμ Lil Uzi Vert Luv Is Rage πήγε κατευθείαν στο νούμερο ένα στο τσαρτ με τα 200 άλμπουμ του Billboard την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ότι μόνο με μία εβδομάδα κυκλοφορίας είναι ήδη το τρίτο πιο πολυακουσμένο άλμπουμ της χρονιάς (!) με το μεγαλύτερο άθροισμα σε streaming μετά το DAMN του Kendrick Lamar και το More Life του Drake. Η απόλυτη κυριαρχία του hip hop και του R&Β και ένα τεράστιο χιτ.

Lil Uzi Vert

XO Tour Llif3

 

Prins Obi

Into the Light

Το πρώτο βίντεο από το πρόσφατο άλμπουμ του Prins Obi The Age of Tourlou. To «μπιτλικό» Into The Light είναι από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου, με ένα σκοτεινό και ερεβώδες βίντεο της Ναταλίας Παπαδοπούλου.

George Michael

Fantasy ft. Nile Rodgers

Το πολυαναμενόμενο Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged που κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον σούπερ σταρ στα τέλη της δεκαετίας του '80 και το τραγούδι Fantasy προοριζόταν να κυκλοφορήσει στο δεύτερο σόλο άλμπουμ του, στο πολυπλατινένιοListen Without Prejudice Vol.1. αλλά τελικά δεν το συμπεριέλαβε στο δίσκο. Τελικά το Phantasy βρήκε τον δρόμο του κυκλοφορώντας ως B-Side στο «Freedom! '90» για την αμερικανική έκδοση και στο «Waiting For That Day» για την βρετανική το 1990. Στις αρχές του 2016 ο George αναζητούσε το ιδανικό single για να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη επανέκδοση του Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged και το Phantasy ήταν η πρώτη και προφανής επιλογή του. Επικοινώνησε με τον παραγωγό του Nile Rodgers, το ηχογράφησαν ξανά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές του, αλλά είναι ένα κομμάτι που αγαπούσε ιδιαίτερα, το έλεγε σε όλες τις περιοδείες του και σήμερα αποκτάει διαφορετική αξία γιατί είναι η πρώτη κυκλοφορία του μετά τον πρόωρο θάνατό του. 

Superorganism

Something For Your M.I.N.D.

Όταν το κυκλοφόρησαν μόνοι τους πριν από μερικούς μήνες πέρασε μάλλον απαρατήρητο, αλλά τώρα που υπόγραψαν στην Domino θεωρήθηκε «ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα της χρονιάς». Η λονδρέζικη κολλεκτίβα (με μέλη από διάφορα μέρη του κόσμου) έχει κυκλοφορήσει καναδυό ακόμα καλά κομμάτια, αλλά συνεχίζει να παραμένει μυστηριώδης και κρυφή. 

IOTAPHI

ChildInMe6 JKMst170823 02

Κι αυτό είναι ένα «κρυφό» side project με το όνομα Γιώτα Φι (η Ilia Darlin και ένας Ιταλός DJ που γνώρισε στην Ίμπιζα) που είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ακούγεται απ΄τον τίτλο του. 

Moses Sumney

Indulge Me

Εξαιρετικός. Κιθαριστική σόουλ, εύθραστη και ατμοσφαιρική, από το νέο άλμπουμ του Moses Sumney Aromanticism στην Jagjaguar που έρχεται στις 27 του μήνα. Είναι από τα πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες αυτού του φθινοπώρου. O νεαρός μουσικός από το Σαν Μπερναντίνο μετακόμισε στην Γκάνα όταν ήταν δέκα χρονών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο UCLA έμαθε να παίζει μόνος του κιθάρα και μετά από έναν δίσκο και πολλές ζωντανές εμφανίσεις βρέθηκε στην Jagjaguar έτοιμος να εκτεθεί στο μεγάλο κοινό.

Κι αυτή είναι μια διασκευή του στο Come to me, ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που έχει γράψει η Bjork.

Everything Is Recorded

Mountains Of Gold (Feat. Sampha, Ibeyi, Wiki, & Kamasi Washington)

Όταν σου ανήκει μια από τις πιο μεγάλες εταιρίες όπως η XL μπορείς να κλείσεις όποιον μουσικό θέλεις για να συμμετέχει στο δίσκο σου. Το αφεντικό της XL, ο Richard Russell, μάζεψε στο ντεμπούτο EP του τους Sampa, Warren Ellis, Giggs, Obongjayar, Ibeyi, Wiki, ακόμα και τον Kamasi Washington (μεταξύ άλλων), όσους δηλαδή ήθελε για να έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Και το βίντεο το σκηνοθετεί ο Nick Walker. Συμπαθητικό, αλλά ούτε το κομμάτι ούτε το βίντεο είναι αυτά που θα περίμενε κανείς με τόσες συμμετοχές.   

Danny L Harle

Me4U starring Kim Chi

«Fuck me, fuck you» λέει το ρεφρέν, και πάνω στους ρυθμούς του Daniel Eisner Harle, του Λονδρέζου παραγωγού και συνθέτη μερικών από των πιο μεγάλων χιτ των τελευταίων χρόνων στην Βρετανία (τόσο σαχλά και ακαταμάχητα όσο ήταν πάντα οι ραδιοφωνικές επιτυχίες, αλλά απορώ το air play θα έχει με αυτούς τους στίχους) η Kim Chi τραγουδάει σαν cartoon και δεν ξέρεις αν πρέπει να την πάρεις στα σοβαρά ή να γελάσεις. Kim Chi είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Sang-Young Shin, του drag performer από το Σικάγο, μία από τις 12 διαγωνιζόμενες στην όγδοη σεζόν του RUPaul’s Drag Race που κατέληξε στη δεύτερη θέση.

Zola Jesus

Exhumed

Ένα κομμάτι από το νέο πολύ καλό άλμπουμ της Okovi, με γκόθικ ποπ κομμάτια, σκοτεινό, αλλά και το πιο προσιτό της μέχρι τώρα. Στο βίντεο παρουσιάζεται σαν νύφη του σκότους που κυλιέται στα χώματα μέσα στα δάση, χαλαρώντας από το ακατανόητο κυνηγητό ανάμεσα στα δέντρα σαν την Αστέρω μέσα σε ένα λάκκο που θυμίζει τάφο. 

Charlotte Gainsbourg

Rest

Η επιστροφή της Charlotte Gainsbourgh στη μουσική με νέο άλμπουμ μετά από 7 χρόνια, κι ένα όμορφο κομμάτι που έχει γράψει σε συνεργασία με τον Guy-Manuel de Homem-Christo των Daft Punk. Το Rest κυκλοφορεί στις 17 Νομεβρίου με συνεργασίες των Paul McCartney, Owen Pallett, Connan Mockasin, SebastiAn. Έχει σκηνοθετήσει και βίντεο μόνη της με την ενθάρρυνση του Lars von Trier

Μουσική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM