The Weekly LIFO Playlist 27/8/17
Lana del Rey

 

Κάθε εβομάδα οι συντάκτες της Lifo επιλέγουν από τις νέες μουσικές κυκλοφορίες (τραγούδια και βίντεο) αυτές που τους έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.  

 

Kareem Kalokoh – Gasolina

Ο Kareem Kalokoh είναι μέλος της αθηναϊκής κολλεκτίβας των ATH Kids. Το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του Congo είναι εξαιρετικό, με 11 κομμάτια στο κλίμα του Whip Game και του ομώνυμου του δίσκου που είχε δώσει ως πρώτα δείγματα, με συνεργασία με τον Majin Cost και αυτό το κομμάτι που έχει τίτλο Gasolina και είναι πραγματικά σημερινό, φρέσκο χιπ χοπ. Πρώτης γραμμής.

 

The War On Drugs – Pain

Το νέο άλμπουμ τους Deeper Understanding ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, πολύ καλό mainstream ροκ με αναφορές σε κλασικούς μουσικούς του είδους, από τον Σπρίνγκστιν μέχρι τους Cars, το ίδιο και το Pain, ένα κομμάτι που μετρέτρεψε σε αυτό το όμορφο ασπρόμαυρο βίντεο ο Emmett Malloy, βάζοντας το γκρουπ να ταξιδεύει στον Schuylkill ποταμό σε μια βάρκα, στη περιοχή που κατάγονται, την Φιλαδέλφεια. Με σκηνές από την καθημερινότητα στην περιοχή και λαμπερή φωτογραφία που σίγουρα θέλει μεγάλη οθόνη για να φανεί σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, -αλλά και στην οθόνη του κινητού είναι μια χαρά.

 

Dua Lipa - New Rules

H Dua Lipa είναι Αγγλίδα Αλβανικής καταγωγής, από το Κόσοβο, με γονείς πρόσφυγες από την Πριστίνα τη δεκαετία του ’90, οι οποίοι το 2008 επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Στα 15 η Dua γύρισε μόνη της στο Λονδίνο με σκοπό να γίνει τραγουδίστρια. Η πορεία της είναι εντυπωσιακή, ξεκίνησε να κάνει διασκευές τραγουδιών που ήταν επιτυχία στα 14 και σήμερα είναι από τις πιο δημοφιλείς ποπ σταρ στην Αγγλία (αυτή την εβδομάδα είναι στο νούμερο ένα με το New Rules, το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίζει από το άλμπουμ Dua Lipa της που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο). Από τα πολύ δημοφιλή ποπ τραγούδια αυτή την εποχή.

 

Lana Del Rey & BloodPop® - Lust for Life feat. the Weeknd (BloodPop® Remix)

Ίσως το πιο πετυχημένο κομμάτι από το νέο άλμπουμ της. Το τραγούδι που λέει με τον Weeknd σε ένα ρεμίξ του παραγωγού Michael Tucker (BloodPop®) -ο οποίος έκανε παραγωγή και στο νέο κομμάτι του Justin Bieber-, το Lust For Life έχει γίνει πιο ρυθμικό και μάλλον καλύτερο από το αυθεντικό.

 

Brockhampton – Sweet

Boy band ή ραπ κολλεκτίβα, όπως και να τους αποκαλέσεις οι Brockhampton από το LA (μέσω Τέξας) είναι το ίδιο τρελοί και συμπαθείς, με διπλή κυκλοφορία και συναρπαστικά βίντεο που είναι όσο πιο απλά γίνεται, με σκηνές bromance μέχρι παρεξηγήσεως. Το Sweet είναι ένα κομμάτι από το άλμπουμ τουςSaturation II, από το δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το φετινό καλοκαίρι. Το βίντεο σκηνοθετεί ο Kevin Abstract, ο ηγέτης της ομάδας, και είναι γυρισμένο σε ένα take.

 

Francis – Swing

Σουηδική ποπ από ένα συγκρότημα που γύρισε πίσω αρκετές δεκαετίες τον ήχο τους και άφησε πίσω και την αμερικάνικη φολκ και το πανκ για να φτιάξει ένα ονειρικό τραγούδι από τις πρώτες μέρες του ροκενρόλ, νοσταλγικό και παλιομοδίτικο.

 

M.I.A. – Load ‘Em (Feat. Dexta Daps)

Πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μην ξανακυκλοφορήσει τίποτα (ή κάτι τέτοιο) αλλά κυκλοφορεί απανωτά νέα κομμάτια. Το Load ’Em έρχεται μερικές μέρες μετά την επέτειο των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του Kala, του δεύτερου και πιο πετυχημένου άλμπουμ της, με τη συμμετοχή του Τζαμαϊκανού Dexta Daps. Μπορεί να μην είναι και στην καλύτερη φάση της, αλλά φτιάχνει ακόμα δυνατά τραγούδια.



King Krule - Czech One

Αλλιώς ξεκίνησε το 2013, ασχολήθηκε με το χιπ χοπ, ράπαρε, κυκλοφόρησε μουσική με διάφορα ψευδώνυμα, ασχολήθηκε με διάφορα μέσα με τον αδελφό του τον Τζακ (έφτιαξαν και ένα εκπληκτικό βιβλίο-φανζίν), και τώρα γίνεται απρόσμενα προσωπικός, επιστρέφοντας ως King Krule με ένα κομμάτι που ξανασυστήνει την αινιγματική ευαισθησία του.  

 

Four Tet – SW9 9SL

Το τρίτο κομμάτι που μοιράζεται σε διαρκεια τριών εβδομάδων. Ένα οκτάλεπτο τέκνο στροβίλισμα με κρυπτογραφημένο τίτλο από έναν χαρισματικό ηλεκτρονικό δημιουργό που γίνεται όλο και καλύτερος.  

 

Hercules & Love Affair – Rejoice

Τον επόμενο μήνα το disco-house πρότζεκτ του Andy Butler επιστρέφει με το άλμπουμ Omnion. Το Rejoice είναι το τρίτο δείγμα, και μάλλον το καλύτερο με την Rouge Mary στα φωνητικά και ήχο σκοτεινό, βιομηχανικό, που θυμίζει Cabaret Voltaire και Front 242 και την περίοδο που προετοίμαζε το μπαμ του acid house.