Συναυλίες κλασικής μουσικής ξεκινούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Η πρώτη συναυλία της σειράς «Η Λίμνη των Ήχων» θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου

LIFOTEAM 24.7.2017 | 14:15

 

Η Λίμνη Βουλιαγμένης παρουσιάζει τη νέα σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου. Η πρώτη συναυλία της σειράς, με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Anna Fedorova.

 

Η συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία», εμπνευσμένη από το ξεχωριστό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ιστορίας της Λίμνης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίμνης Βουλιαγμένης, Γιώργος Χόρτης, με αφορμή την νέα αυτή πρωτοβουλία της Λίμνης, ανέφερε: «Η Λίμνη Βουλιαγμένης με το νέο αυτό εγχείρημα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε χώρο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή των νοτίων προαστίων, αλλά και συνολικά της Αθήνας, και να προσφέρει ψυχαγωγία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων μουσικών από όλο τον κόσμο».

 

Ο Διονύσης Γραμμένος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των σειράς συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», δήλωσε: «Η πρώτη μου επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης γέννησε μέσα μου εικόνες ενός παραμυθένιου κόσμου. Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τον επιβλητικό βράχο που καθρεπτίζεται στα νερά της Λίμνης, ξύπνησε στη φαντασία μου τους ήχους μιας ορχήστρας με μουσική εμπνευσμένη από παραμύθια και μουσικούς ήρωες. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην πρώτη αυτή συναυλία της σειράς, καθώς και ιδιαίτερη τιμή για τη σύμπραξή μας με την πολυβραβευμένη πιανίστα Anna Fedorova, στην πρώτη της εμφάνιση για το αθηναϊκό κοινό».

 

Τη σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων» στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώ η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Ιουλίου από το http://www.ticket365.gr/.

 

 

Οδηγός Μουσικής