5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 21.7.2017 | 15:46

Ben Montero/ Blue Lagoon

Ο εικαστικός και μουσικός Ben Montero κινείται στο πλαίσιο της πλούσιας soft rock παράδοσης, ανανεώνοντας το ρομαντικό κλασικισμό της χρυσής εποχής του ερωτικού τραγουδιού με μια ψυχεδελική ποπ παλέτα.

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

O Montero κατάγεται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και, με βάση την Αθήνα, έχει ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις οι οποίες θα κορυφωθούν με το πανευρωπαϊκό τουρ, support στον Mac Demarco, τον Νοέμβριο του 2017. Έχει ήδη έτοιμο τον πρώτο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018, οποίος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Mark Ronson στο Λονδίνο με παραγωγή του Jay Watson των Tame Impala.

 
Στη βραδιά θα συμμετέχει με dj set o Blue Lagoon, Ιδρυτικό μέλος και resident DJ του Κορμοράνου.

 

23/07

BIOS Ρομάντσο Rooftop

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 210 3425335

Ώρα: 21:00

 

Gyftopoulou Street Fest

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Το καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ του Χαλανδρίου, Gyftopoulou Street Fest επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στις 23 Ιουλίου, στον Πεζόδρομο της Γυφτοπούλου. Headliners της φετινής διοργάνωσης θα είναι οι Planet of Zeus. Μαζί τους στην σκηνή θα εμφανιστούν οι: Day Oof, Lunatic Medlar, The Wrinkled Suits, Jungle Whisper και Honeybadger. Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ να δοθούν στην Φιλοζωική οργάνωση Χαλανδρίου.

 

23/07

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γυφτοπούλου 152 33,

Ώρα: 17:30
Είσοδος Ελεύθερη

 

Nightstalker/ Mr Highway Band/ Empty Frame

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Το αγαπημένο ελληνικό hard rock γκρουπ, Nightstalker εμφανίζεται στα “Λιπάσματα 2017- Φεστιβάλ στη θάλασσα” της Δραπετσώνας σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο.  Μαζί τους οι δυναμικοί Mr. Highway Band με blues, country και americana ήχους και οι ατμοσφαιρικοί Empty Frame, με λυρικές μελωδίες και θεατρική σκηνική παρουσία.

 

21/07

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Γρηγοριου Λαμπρακη 2,

Ώρα: 21:30
Είσοδος Δωρεάν

 

Μάριος Φραγκούλης

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά επιτυχίες της διεθνούς του μουσικής πορείας. Μαζί του στην σκηνή θα είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου, δύο τραγουδιστές της νέας γενιάς που θα παρουσιάσουν τραγούδια αγαπημένα από τη δισκογραφία τους.

 

Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα των Piovani, Jose-Maria Cano, Lucio Dalla, Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Ιωαννίδη, Ξαρχάκου και Γκάτσου. Θα ακουστούν επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καινούργια τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου και Γιώργου Ανδρέου καθώς και νέες συνθέσεις του ίδιου του Μάριου Φραγκούλη σε στίχους του αγαπημένου του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου.

 

24/07

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, 210 4194520

Ώρα: 21:30
Εισιτήριο: 15 ευρώ

 

Sanctuary

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, οι Sanctuary επισκέπτονται για μία ακόμα φορά την Ελλάδα και υπόσχονται ένα show- μάθημα ιστορίας αμερικάνικου metal.

 

Το Seattle, στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν αναμφισβήτητα μία από τις κοιτίδες του heavy metal. Εκεί δημιουργήθηκαν οι Queensrÿche, οι Metal Church, οι Fifth Angel, οι Heir Apparent, εκεί λοιπόν και οι κιθαρίστες / ξαδέρφια Lenny Rutledge και Sean Blosl δημιούργησαν τους Sanctuary μαζί με τον μπασίστα Jim Sheppard, τον drummer Dave Budbill και το τραγουδιστή Warrel Dane με το πρώτο τους album, σε παραγωγή Dave Mustaine (Megadeth), να κυκλοφορεί το 1987 με τίτλο “Refuge Denied”. Ακολούθησε το ενεπανάληπτο “Into the Mirror Black” (1990).

 

Δυστυχώς, η αλλαγή του τοπίου στη δισκογραφία οδήγησε στην διάλυση του συγκροτήματος. Οι Rutledge / Blosl / Budbill αποχώρησαν από τη μουσική σκηνή, ενώ οι Dane / Sheppard δημιούργησαν τους Nevermore. Το 2010 οι σχέσεις του Dane με τον Rutledge αποκαταστάθηκαν και ο δίσκος “Τhe Year the Sun Died” που κυκλοφόρησε το 2014 επισφράγισε την επιστροφή του σχήματος στη σκηνή. Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το album των Sanctuary “Inception” το οποίο δεν περιέχει καινούριο υλικό, αλλά πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ορισμένα από αυτά τα τραγούδια κυκλοφόρησαν αργότερα σε διαφορετικές εκτελέσεις, ενώ κάποια άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά σε επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος.

 

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Diviner. To σχήμα αποτελείται από Έλληνες μουσικούς όπως ο τραγουδιστής Γιάννης Παπανικολάου (Rock ‘n’ Roll Children, ex- InnerWish) ο κιθαρίστας Γιώργος Μαρούλης (4Bitten), o μπασίστας Ηρακλής Μπουζιώτης (SixForNinE) και ο drummer Φραγκίσκος Σαμοΐλης (InnerWish). To συγκρότημα πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δίσκο “Fallen Empires”.

 

21/07

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

GAGARIN 205

Λιοσίων 205, 210 8547 600-1

Ώρα: 20:30
Εισιτήριο: 22-25 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

 

Οδηγός Μουσικής