Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Jazz, rock, ηλεκτρονική μουσική και μια αλλιώτικη εμπειρία θέασης και ακρόασης του αρχαίου δράματος

LIFOTEAM 9.6.2017 | 14:04

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: New Generation 4

Η σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα αξιόλογα σχήματα και το Πανόραμα New Generation παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά αντιπροσωπευτικά δείγματα από αυτό το ενδιαφέρον δυναμικό.

 

Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Γιώργος Κωστόπουλος διερευνά τη σχέση του πειραματισμού με το mainstream, με ευφάνταστα αποτελέσματα χωρίς κλισέ και στερεότυπα. Οι Groove Elation Project γκρουβάρουν ακατάπαυστα, αλλά με φαντασία και τόλμη. Ο Αντρέας Παπαγιαννακόπουλος, με το Leoforio του, φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία που θέλουν να αποτυπώσουν τη «μνήμη» ενός βλέμματος μέσα από το τζάμι λεωφορείου σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος.

 

 

 

από 09/06 έως 11/06

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 9005800

Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 5-7 ευρώ

 

Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Κωνσταντίνος Βήτα, Music Escapades

Η εξέλιξη αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της σόλο καλλιτεχνικής πορείας του Κωνσταντίνου Βήτα. Τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την αποχώρησή του από τους δημοφιλείς Στέρεο Νόβα, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ζωντανές του εμφανίσεις, τη δισκογραφία και τις τολμηρές δουλειές του στον κινηματογράφο και το θέατρο. Το κοινό στο ΚΠΙΣΝ θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πάντρεμα ανάμεσα στο δυναμισμό των ηλεκτρονικών beats και τους ευαίσθητους στίχους του Κωνσταντίνου Βήτα, που ακροβατούν μεταξύ της πρόζας και του λυρισμού.

Στη συναυλία του στο πλαίσιο των Music Escapades, την μόνη καλοκαιρινή του εμφάνιση στην Αθήνα, θα συνδυάσει τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο Ομόνοια, με παλαιότερες στιγμές από την προσωπική του πορεία, αλλά και από τις μέρες των Στέρεο Νόβα.

 

 

 

10/06

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΞΕΦΩΤΟ

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης,

Ώρα: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

 

Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Γ. Αγγελάκας & 100°C/ Διάφανα Κρίνα/ The Last Drive

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Διάφανα Κρίνα, The Last Drive, μαζί με τους The Big Nose Attack και Holy Monitor, ενώνουν δυνάμεις και μας προσκαλούν σε μια μεγάλη βραδιά για την ελληνική rock σκηνή, το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού. 

 

 

 

10/06

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Φάληρο,

Ώρα: 17:00
Εισιτήριο: 10-15 ευρώ

 

Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

String Demons

Οι «δαίμονες των εγχόρδων» Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο, κρουστά) και Λυδία Μπουντούνη (βιολί) γνωρίζουν πώς να συμφιλιώνουν με μοναδικό και εκρηκτικό τρόπο την κλασική μουσική με το χέβι μέταλ, την παραδοσιακή/λαϊκή με το ροκ, και να ταξιδεύουν το κοινό όπου φτάνει η μουσική, με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ, κρουστά-τύμπανα και έγχορδα. Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, το βιολί της Λυδίας, η ματιά τους πάνω στις συνθέσεις των Βιβάλντι, Βαμβακάρη, Queen, Iron Maiden δημιουργούν μια μοναδική βραδιά, όπου η Lady Gaga θα συναντηθεί με τα λαϊκοδημοτικά, οι Abba με τα ποντιακά, και τα ακούσματα από τη βυζαντινή μουσική με τον ηλεκτρονικό ήχο.

 

 

 

11/06

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 Κήπος Δ

Πειραιώς 260, Ταύρος,

Ώρα: 22:00
Εισιτήριο: 5-13 ευρώ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

 

Πέντε συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Δημήτρης Καμαρωτός & Αμαλία Μουτούση, «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη

Δεν είναι παράσταση. Δεν είναι συναυλία. Είναι μια αλλιώτικη εμπειρία θέασης και ακρόασης του αρχαίου δράματος. Μια site-specific περφόρμανς εκτός Στέγης, στον «Παρνασσό» της πλατείας Καρύτση. Ένας διακεκριμένος συνθέτης και ερευνητής του ήχου και της μουσικής στο θέατρο, ο Δημήτρης Καμαρωτός, και μια αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της σκηνής, η Αμαλία Μουτούση, στενοί συνεργάτες εδώ και δεκαετίες, συναντιούνται αυτή τη φορά όπως ποτέ άλλοτε.

 

Πεδίο συνάντησης γίνεται ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη. Όπως, όμως, η Αμαλία Μουτούση δεν παίζει μόνο τη Φαίδρα, αλλά όλους τους ρόλους, έτσι κι ο Δημήτρης Καμαρωτός δεν ερμηνεύει μόνο τη μουσική. Ηθοποιός και μουσικός καθίστανται ισότιμοι πρωταγωνιστές. Όλα τα πρόσωπα και ο Χορός του Ιππόλυτου μιλούν, μέσω των δύο τους, σε έναν καταιγιστικό χρόνο. Μιλούν γι’ αυτό που τους συνέβη, σαν να πρόκειται για μια ιστορία πριν από τον ύπνο. Ένα μύθο που μιλάει για έντονα συναισθήματα, ομορφιά και αποτρόπαιες στιγμές.

 

από 07/06 έως 11/06

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"

Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα, 210-3221917, 210-3225310

Ώρα: 21:00