Electric Nights: To φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στο Booze

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου παρουσιάζονται στη σκηνή του Booze οι νέες δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό

LIFOTEAM 27.3.2017 | 18:15

 

To Electric Nights, το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αθήνα από την καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου παρουσιάζονται στη σκηνή του Booze οι νέες δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές συμπράττουν και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

 

Στη φετινή έκδοση του Electric Nights παρουσιάζονται κυρίως συμπράξεις καλλιτεχνών, αλλά και σόλο, στον αυτοσχεδιασμό, το live coding, την οπτικοακοακουστική συνομιλία, με ντραμς, κιθάρες, αλλά και modulars και αισθητήρες. Μινιμαλιστικές συνθέσεις, μελωδικά μοτίβα, noise drones, έτσι που να γίνεται λόγος για ηχητικά γλυπτά, για την υλικότητα του ήχου που κατοικεί τον χώρο, και προκαλεί τον συνήθη τρόπο ακρόασης διαμορφώνοντας τον  homo audiens της νέας εποχής.

 

Electric Nights: To φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στο Booze

 

Όπως πέρσι, παράλληλα με το line-up πραγματοποιούνται τρία εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας. Το πρώτο αφορά στην Εισαγωγή στη χρήση του υβριδικού περιβάλλοντος προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού Praxis Live για το live creative coding και τη δημιουργία εργαλείων οπτικοακουστικής performance με εισηγητή τον  Neil C Smith. Tο δεύτερο στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα software modular synths και στη δημιουργία μουσικής με το λογισμικό Xodular με εισηγητή τον Johan Eriksson, ενώ το τρίτο αφορά στο Audio hacking με εισηγητή τον Antony Maubert.

 

Line Up

Neil C Smith (UK)

Playe Annaelle (FR)

Dead Gum (Παναγιώτης Σπούλος) (GR)

Johan Eriksson (SE)

KOSTADIS (Κωσταντής Μιχαήλ) (GR)

Σαββίνα Γιαννάτου, Γιάννης Αναστασάκης, Χάρης Λαμπράκης (GR)

H1N1 (Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Srdjan Ivanovic) (GR/RS)

Mowgli & the slate pipe banjo draggers (Manuel Barrio, Andy Rowe) (ES/UK)

Antony Maubert (FR)

UMMMU (Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Χάρης Βακαλόπουλος)  (GR)

AKIKOxRASMUS (Akiko Nakayama, Rasmus Zschoch) (JP/DE)

Μανώλης Μανουσάκης (GR)

Trigger Happy (Γεώργιος Μυζήθρας, Μάνθος Καρράς, Γεώργιος Σταυρίδης) (GR)

PanNik Project  (Νίκος Παναγιωτάκης, Δημήτρης Καραγεώργος, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Χαλέπη)  (GR)

 

Πληροφορίες

Ημέρες & ώρες: Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου, Έναρξη στις 21.00

Εισιτήρια: 5€ (ημερήσιο), 8€ (για τις δύο μέρες) - Οι τιμές των εισιτηρίων αφορούν μόνο στα live acts και όχι τα εργαστήρια.

Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, T.K. 105 60, Τηλ: 210 40 53 733

www.boozecooperativa.com

Αναλυτικότερα για τα εργαστήρια: [email protected]

 

 

 

 

Οδηγός Μουσικής