5 μουσικά event που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

Δύο φεστιβάλ και τρεις συναυλίες που δεν θα χάσουμε

LIFOTEAM 27.3.2017 | 14:18

 

Tommy Genesis

Η underground rap βασίλισσα του ίντερνετ,  Tommy Genesis έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 27 Μαΐου στο six d.o.g.s. H Genesis ανήκει στην αμερικάνικη underground hip hop σκηνή, σπάει τα στερεότυπα και προκαλεί μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα, παράγοντας αυτό που η ίδια αποκαλεί «φετιχιστικό ραπ» (fetish rap). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βανκούβερ, όπου από μικρή έγραφε ποίηση, σκίτσαρε και ζωγράφιζε πίνακες, πράγμα που την οδήγησε στη σχολή Καλών Τεχνών και στη συνέχεια στην απασχόλησή της με τον κινηματογράφο και τη γλυπτική. Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο World Vision κυκλοφόρησε το 2015, γεμάτο κομμάτια με προκλητικούς στίχους για τη σεξουαλική απελευθέρωση, ξεκάθαρες αναφορές στο σαδομαζοχισμό και περιγραφικές στιγμές πάθους. Αυτή τη στιγμή η Genesis βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του δεύτερού της άλμπουμ, World Vision 2, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα της συνεργασία με την Downtown/Interscope Records και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας World Vision. Το live θα ανοίξει ο Tosin Martyns με reggae και afrobeat ήχους.

27/05

6 D.O.G.S.: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 10-15 ευρώ

 

5 μουσικά event που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

 

Jose Gonzalez

O Jose Gonzalez την Κυριακή 21 Μαΐου έρχεται στο Piraeus 117 Academy για να διηγηθεί τις υπέροχες μουσικές του ιστορίες. Ο Αργεντινοσουηδός indie folk τραγουδιστής και τραγουδοποιός δημιουργεί «ακουστική ποίηση». Το πρωτότυπο κιθαριστικό παίξιμό του, η μαγευτική χροιά της φωνής του και η οργανική ανάπτυξη των συνθέσεών του τον έχουν κατατάξει στο πάνθεον της folk σκηνή στο πλάι καλλιτεχνών όπως οι Nick Drake, Jeff Buckley, Elliott Smith και Cat Power.

21/05

PIRAEUS 117: Πειραιώς 117, 210 8820 426

Ώρα: 19:00
Εισιτήριο: 19-22 ευρώ

 

5 μουσικά event που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

 

Smoke the Fuzz Fest: Amenra, Chelsea Wolfe, Oathbreaker, Skull&Dawn

Η Smoke the Fuzz gigs παρουσιάζει το Smoke the Fuzz Fest-Descent edition. Το μεγαλύτερο indoor festival για τους λάτρεις του underground/εναλλακτικού ακραίου ήχου επιστρέφει με ένα διήμερο με δυνατό line up: Amenra και Oathbreaker την Παρασκευή 28 Απριλίου στο Gagarin 205, Chelsea Wolfe και Skull & Dawn το Σάββατο 29 Απριλίου στο Piraeus 117 Academy. Οι Amenra παρουσιάζουν ένα full electric show, (σε αντίθεση με τις ακουστικές εμφανίσεις τους στην υπόλοιπη Ευρώπη), ενώ η Chelsea Wolfe, σύγχρονη ιέρεια του ακραίου/σκοτεινού εναλλακτικού ήχου που έχει επενδύσει με τα τραγούδια της promos του Game Of Thrones και του Fear The Walking Dead, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί τους οι: Oathbreaker, μέλη της κολεκτίβας των Amenra, Church Of Ra, που με τον δεύτερο δίσκο τους, "Rheia" έδωσαν νέο νόημα στον post/black ήχο και οι δικοί μας, μοναδικοί dark country/spaghetti westerners, Skull & Dawn.

από 28/04 έως 29/04

GAGARIN 205: Λιοσίων 205, 210 8547 600-1 και

PIRAEUS 117 ACADEMY: Πειραιώς 117

28/4: 20:30 και 29/4: 19:30
Διήμερα εισιτήρια: 38-48 ευρώ, Μονοήμερα εισιτήρια: 20-26

 

5 μουσικά event που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

 

Peter Broderick 

Ο χαρισματικός πολυοργανίστας και συνθέτης από το Όρεγκον, Peter Broderick σε μια σπάνια εμφάνιση στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου το Σάββατο 18 Μαρτίου. Γνωστός από την συμμετοχή του στους Efterklang, ο Peter Broderick είναι ήδη στα 30 του ένας ολοκληρωμένος μουσικός, έχοντας εδώ και μια δεκαετία ηχογραφήσει πλειάδα προσωπικών studio albums, ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι συμμετοχές του σε ηχογραφήσεις ως session μουσικός. Στα μέσα του 2016 κυκλοφόρησε το περίφημο “Partners”, ένα σόλο πιάνο άλμπουμ φόρο τιμής στον μεγάλο John Cage, ενώ την ίδια χρονιά ηχογράφησε ένα EP με τίτλο “Grunewald” στην Grunewald Church του Βερολίνου, που αμφότερα κυκλοφόρησαν στη δραστήρια Erased Tapes Records. Στην Erased Tapes Records θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου και ένα άλμπουμ με τίτλο “Find the ways”, με συμμετοχή του David Allred στο κοντραμπάσο. με τον Allred θα συμπράξει στην επικείμενη εμφάνισή του στην Αθήνα.

18/05

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ: Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου,

Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ

 


5 μουσικά event που ανυπομονούμε να δούμε την άνοιξη

 

Fasma Festival

Από τις 4 μέχρι τις 7 Μαΐου 2017 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Fasma Festival φιλοξενεί 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες σε έξι χώρους της Αθήνας, έχοντας ως στόχο να γεφυρώσει τη σύγχρονη και καινοτόμα μουσική δημιουργία με τις ψηφιακές τέχνες. Δημιουργώντας μια διαδρομή ανάμεσα σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, από το ιστορικό Μικρό Χρηματιστήριο του 19ου αιώνα στο six d.o.g.s. και στη πρόσφατα ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το Fasma παρουσιάζει τις δράσεις του σε αναγνωρισμένους αλλά και αντισυμβατικούς χώρους της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής. Από το διαχρονικό στέκι της techno σκηνής Astron bar και τον πολυχώρο Χυτήριο στον ηλιόλουστο κήπο του διατηρητέου κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ενώνει μέρη με φαινομενικά ετερόκλητες ταυτότητες.

 

Καλλιτέχνες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής θα παρουσιαστούν στην πορεία τεσσάρων ημερών. Ο DJ Stingray των Drexcyia από το Ντιτρόιτ, ο Daniele Baldelli και o Alessandro Cortini των Nine Inch Nails θα μοιραστούν την σκηνή με το είδωλο της queer rap Zebra Katz και τον Tolouse Low Trax.

 

Μουσικό Πρόγραμμα:

Akis S [GR] / Alessandro Cortini [IT] / Alienata b2b Kondaktor [ES] [GR] / Analogue DJs ]GR] /  Anatolian Weapons [GR] / ANFS [GR] / Angelos Kyriou [GR] / be uncensored DJs [GR ] / BMSK [GR] / Breakin Moves [GR] / Constantine HADES w/ EFTD [GR] / Daniele Baldelli [IT] / Dead Gum [GR] /  DimDj [GR] / DJ Stingray [US] / Eomac [OM] / EVOL [ES] / Hydroessa [GR] / Jamie Tiller [UK] / Jay Glass Dubs [GR] / Kill Emil [GR] / Kon001 [GR] / Lag Os [ES] / Lee Adams [UK] / Liegota [GR] / Mr. Statik b2b Runner [GR] / Perc b2b Randomer [UK] / Pinch [UK] / Polygrains [GR] / PRINCE XXIII w/ DWMND [GR] / Sixth June [RS] / Tolouse Low Trax [DE] / Tomash Ghz [CY] / Τoxe [SE] / Vercetti Technicolor [GR] / Xyn Cabal [GR] / Zebra Katz [US]

4-5/5

6 D.O.G.S.: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

Astron bar: Τάκη 3

Χυτήριο: Ιερά Οδός 44

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.fasmafestival.com/tickets.

 

 

 

 

 

 

 

Οδηγός Μουσικής