Όλα τα κλασικά άλμπουμ του Prince πλέον υπάρχουν στο διαδίκτυο

Και μπορούμε επιτέλους να ακούσουμε τα Purple Rain, 1999, και άλλα πολλά από το Spotify, το Amazon, κτλ.

LIFOTEAM 13.2.2017 | 09:28

Μπορεί κάποιος επιτέλους να ακούσει την μουσική του Prince ελεύθερα στο διαδίκτυο, κάνοντας streaming. Για έναν καλλιτέχνη που εν ζωή είχε μια σχέση αγάπης-μίσους με το διαδίκτυο και είχε βάλει βέτο σε διάφορες υπηρεσίες, είναι μια ιστορική στιγμή. Το 2015 είχε αποσύρει τα πάντα από όλες τις υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής εκτός από το Tidal.

 

Μετά το θάνατο του, οι κληρονόμοι του μήνυσαν την εταιρεία του Jay Z, Roc Nation με τον ισχυρισμό ότι δεν είχαν τα αποκλειστικά δικαιώματα της διάθεσης της δισκογραφίας του. Και κέρδισαν την μήνυση οπότε τώρα το Tidal δεν είναι η μόνη στέγη της μουσικής του. Μπορείς πλέον να βρεις τα άλμπουμ του σε υπηρεσίες όπως Spotify, Google Play και  Amazon Music Unlimited ενώ θα ακολουθήσει η Apple Music και αρκετές άλλες σύντομα. Όλος ο κατάλογος του θα είναι διαθέσιμος μέχρι τα Grammys.

 

O πρόεδρος της Warner Bros δήλωσε με μια επιστολή του:

«Ο Prince ηχογράφησε τα πιο σημαντικά και γνωστά κομμάτια του κατά την διάρκεια της εποχής που ήταν στην Warner Bros και ξέρουμε ότι είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε την καταπληκτική κληρονομιά που άφησε πίσω του. Η Warner Bros έχει ενθουσιαστεί που θα φέρει την μουσική του Prince σε εκατομμύρια από τους φαν του σε όλο τον κόσμο μέσα από τις υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής στην πιο σημαντική γιορτή για την μουσική.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κληρονόμους του, την Universal Music Publishing, τα βραβεία Grammy και όλες τις υπηρεσίες streaming για την υπέροχη συνεργασία του να κάνουν αυτή την ιστορική απόφαση, πραγματικότητα».

 

Όλοι οι φαν του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας αλλά είναι άξιο απορίας τι θα σκέφτεται ο Prince από τον παράδεισο ή από όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

 

 

 

Οδηγός Μουσικής