Οι Royksopp και οι Moderat στο Release Festival

Στις 2 Ιουνίου το καλοκαιρινό φεστιβάλ φέρνει μεγάλα ονόματα της σύγχρονης electronica στην πλατεία Νερού.

Newsroom, 19.1.2017 | 12:58

Οι Royksopp και οι Moderat στο Release Festival
Royksopp

 

Μετά την ανακοίνωση των Jamiroquai και Michael Kiwanuka στις 17 Ιουνίου, το Release Festival ανακοίνωσε τους headliners για τη βραδιά που θα γίνει στις 2 Ιουνίου, τους Νορβηγούς Röyksopp, ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά συγκροτήματα ηλεκτρονικής ποπ, μαζί με τους ιδιαίτερα αγαπητούς στην Ελλάδα Moderat (οι οποίοι επιστρέφουν μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του τον περασμένο Νοέμβριο).

 

«Η εμφάνιση και των δύο θα συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό light show που, μαζί με τα τραγούδια τους που το ελληνικό κοινό έχει λατρέψει, θα προσφέρει μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία σε όσες και όσους παρευρεθούν!» αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Οι headliners κοντεύουν να συμπληρώσουν 20 χρόνια πορείας αλλά παραμένουν ένα από τα σπουδαιότερα και δημιουργικότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ξεκίνησαν το 1998, στο Tromsø, και από το εμβληματικό ντεμπούτο τους “Melody A.M.” (2001) μέχρι το “Inevitable End” (2014), κατορθώνουν πάντοτε να παρουσιάζουν δουλειές που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, κινούμενοι σε ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής – από την trip hop, ambient, chill out, downtempo μέχρι την synthpop, eurodance, house. Είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που ένα όνομα της electronica έχει εξυμνηθεί τόσο πολύ από τους κριτικούς, συχνά αποσπώντας υποψηφιότητες και βραβεία σε διάφορες κατηγορίες (από τη Νορβηγική Μουσική Βιομηχανία και τα MTV Europe Awards μέχρι τα Grammy και τα Brit Awards). Ακόμα δυσκολότερο είναι το να κατορθώνει κάτι τέτοιο έχοντας ταυτόχρονα την εμπορική επιτυχία που έχει σημειώσει το ντουέτο των Svein Berge και Torbjørn Brundtland, με εκατομμύρια πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι live εμφανίσεις τους είναι εντυπωσιακές, πολύ πιο έντονες και κινητικές απ’ ότι θα περίμενε κάποιος από ένα σχήμα της electronica. Συχνά χρησιμοποιούν εκκεντρικό ντύσιμο, διαφορετικούς guests στα φωνητικά και, κυρίως, ένα εκπληκτικό light show - με τη χρήση lasers, projections και μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας – το οποίο θα συνοδεύει την εμφάνισή τους και στο Release Athens 2017!

 

 

Για τους Moderat μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, ιδίως μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016. Οι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι που έδωσαν το “παρών” εκείνο το βράδυ στο Gazi Music Hall πρέπει να κατάλαβαν τον λόγο που ανάγκασε τον Τύπο να τους προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “Top Electronic Act” του πλανήτη μέσα στην περασμένη χρονιά. Το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show που μας προσέφεραν, όπου ήχος και φως έκαναν τους πάντες να λικνίζονται στους ρυθμούς τους, αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην Πλατεία Νερού και το Release Athens 2017! Tο project των Modeselektor (Gernot Gronsert, Sebastian Szary) και Αpparat (Sascha Ring), δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σκηνής του Bερολίνου την τελευταία δεκαπενταετία, δείχνει να βρίσκεται σε μία άκρως ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το περσινό τρίτο τους album, “Moderat III”, και κομμάτια σαν το “Reminder” και το λίγο παλαιότερο “Bad Kingdom”, τα οποία τους έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία με τα ξεχωριστά τους σχήματα, ένωσαν τις δυνάμεις τους στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και αφού κυκλοφόρησαν μία σειρά από EPs και singles, παρουσίασαν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά στα τέλη της.

 

Οι Royksopp και οι Moderat στο Release Festival
Moderat


Στιχουργικά, ο Apparat προσφέρει μία αφιλτράριστη εικόνα της προσωπικής του οπτικής πάνω στο ταξίδι που αποκαλούμε ζωή. Την ίδια στιγμή, οι Modeselector αναπτύσσουν μία εθιστική ενέργεια με το μοναδικό ρυθμικό τους υπόβαθρο. 

Στον κινηματογράφο συνηθίζεται να λέγεται πως οι αντιφάσεις δημιουργούν ρεαλιστικούς χαρακτήρες και στη μουσική των Moderat θα βρείτε πολλές: διασκέδαση και προβληματισμός, έκσταση και μελαγχολία. Και όλα αυτά, μέσα στη φρενίτιδα των strobe lights.

Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε και πριν την προηγούμενη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Moderat δεν θα σας κάνουν μόνο να ιδρώσετε από τον χορό. Θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα κι ένα δάκρυ στα μάτια σας».

 

Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. 

 

Απλά Εισιτήρια

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά στα 35 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 65 ευρώ (διπλό).

Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 38 (μονό) και 70 ευρώ (διπλό).

Στις δύο τελευταίες φάσεις της προπώλησης, οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 42 (μονό) / 76 (διπλό) και 45 (μονό) / 80 (διπλό) ευρώ.

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 50 ευρώ.