Λίγα λόγια για τη Róisín Murphy που έρχεται για μια συναυλια στην Αθήνα

Θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό show, μαζί με τη μπάντα της, το Σάββατο 25 Μαρτίου στο Gazi Music Hall

LIFOTEAM 13.2.2017 | 18:16

 

Η Róisín Murphy γεννήθηκε  τον Ιούλιο του 1973, σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Όταν έγινε 12 ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στο Manchester. Η μητέρα της εμπορευόταν αντίκες και εκεί η μικρή Róisín “κόλλησε” την  αγάπη της για τη μόδα των 60s. Από μικρή της άρεσε να πηγαίνει σε υπαίθρια παζάρια ρούχων και από εκεί απέκτησε το μοναδικό στυλ της. Δεν της άρεσε να τραγουδάει όταν μεγάλωνε και έκρυβε την φωνή της επειδή δεν ήθελε ο κόσμος να μάθει ότι ακουγόταν σαν μια άλλη διάσημη Βρετανίδα, των μιούζικαλ, την Elaine Page. Ατίθασο πνεύμα άκουγε πιο πολύ Sonic Youth και Pixies. 

 

Και αρκετά ανεξάρτητη. Στα 16 της, οι γονείς της χωρίζουν, επιστρέφουν στην Ιρλανδία, αλλά αυτή μένει στην Αγγλία. Σε ένα από τα πάρτι που σύχναζε το 1994, γνωρίζει τον Mark Brydon. Τον ρωτάει αν του αρέσει η στενή μπλούζα της και το πώς ταιριάζει στο σώμα της. Από εκείνη την στιγμή γεννιούνται ένας έρωτας, ένα άλμπουμ και οι Moloko.

 

Το ζευγάρι κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο  “Do You Like My Tight Sweater?”. Ακολουθεί το "I Am Not a Doctor" το 1998 και εκτοξεύονται στην κορυφή με το κομμάτι 'Sing It Back'.

 

  

 

H Murphy γίνεται εν νυκτί στην πιο σέξι ντίσκο ντίβα της εποχής, κάτι που καιρό είχαμε να δούμε. Το 2000, στο τρίτο album τους, “Things to Make and Do”, δοκιμάζουν για πρώτη φορά να παίξουν με μουσικούς. Ο δίσκος έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους και το κλασικό “The Time Is Now” το πιο πετυχημένο single τους στα Βρετανικά charts. 

 

 

O επίλογος της σχέσης τους αλλά και του συγκροτήματος γράφεται το 2003 με το “Statues”. Διαλύονται επίσημα 2 χρόνια μετά, το 2005.  Μένει τελείως μόνη της κυκλοφορεί και την πρώτη της σόλο δουλειά με τίτλο 'Ruby Blue' σε συνεργασία με τον Matthew Herbert. Το άλμπουμ πηγαίνει καλά αλλά δεν βγάζει μια μεγάλη επιτυχία. Αυτή έρχεται με το 'Overpowered' το 2007. To 2008 έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο του Synch Festival.

 

 

Κυκλοφορεί άλλα δύο άλμπουμ το 'Hairless Toys' το 2015 και το 'Take Her Up to Monto', το 2016. Τα έγραψε μαζί κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του 'Hairless Toys'. Η Murphy είναι ευλογημένη με μια θεϊκή φωνή και είναι από τις μουσικούς που έχει  την σπάνια ικανότητα να επαναπροσδιορίζεται και να μεταμορφώνεται σε κάθε εμφάνιση της. Φέτος έρχεται για δεύτερη φορά στην χώρα μας στο Gazi Music Hall στις 25 Μαρτίου και δεν θα μπορούσαμε να την πετύχουμε σε καλύτερη και σε πιο ώριμη φόρμα. 

 

 

Και τέλος μια από τις πιο γνωστές της επιτυχίες εδώ:

 

 

 

 

Info:

Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό "Κεραμεικός")

Η προπώληση ξεκινάει στα 33 ευρώ (το ένα) και τα 60 ευρώ (τα δύο) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 36 ευρώ (το ένα) και τα 66 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 39 ευρώ. Επίσης, διατίθεται πολύ περιορισμένος αριθμός VIPεισιτηρίων, προς 45 ευρώ.