Οι Einstürzende Neubauten στην Αθήνα

Για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο Gazi Music Hall

LIFOTEAM 2.12.2016 | 13:43

 

Είναι ίσως η πρώτη μεγάλη συναυλιακή είδηση της χρονιάς που μας έρχεται. Ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα γκρουπ που έχει αναδείξει η Γερμανία τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως επισκέπτεται για μια ακόμη φορά της χώρα μας.

 

Και ένα από τα πιο αγαπημένα του Ελληνικού κοινού με φανατικούς φίλους. Την τελευταία φορά που η παρέα του Blixa Bargeld είχε έρθει προς τα μέρη μας ήταν πριν έξι χρόνια, το 2010.

 

O Blixa Bargeld, o Alexander Hacke, o N.U. Unruh, o Rudolf Moser και o Jochen Arbeit σχημάτισαν τους Neubauten, το 1980 στο Δυτικό Βερολίνο, σε μια εποχή που το τοίχος δεν είχε πέσει ακόμη. Από την αρχή ξεχώρισαν για τους βαρείς βιομηχανικούς ήχους τους, την ειρωνεία τους και την ακράτητη διάθεση πειραματισμού που είχαν πάνω στην σκηνή.  

 

Οι συναυλίες τους τότε έμοιαζαν πιο πολύ με καλλιτεχνικές περφόμανς και όπου κι αν ρωτήσεις, τους θεωρούν κάτι σαν ζωντανούς θρύλους. Η μουσική τους δεν μπαίνει σε καλούπια. Άλλοι λένε ότι παίζουν avant-garde, industrial, noise, κτλ. Έχουν επηρεάσει πολυάριθμες άλλες μπάντες και ρεύματα – από το χοροθέατρο μέχρι τις εικαστικές τέχνες – και έχουν εμπνεύσει ταινίες, ακόμα και πολύ πρόσφατες – από τον Schlingensief μέχρι τον Tarantino. Στην Αθήνα έρχονται με εξοπλισμό περίπου 800 κιλών πάνω στο οποίο βασίζεται η δημιουργία της μουσικής τους.  και θα παρουσιάσουν ζωντανά τα σημαντικότερα αποσπάσματα από ολόκληρη την πορεία τους που μετράει πλέον 35 χρόνια.

 

 

 

Info:

Οι Neubauten θα εμφανιστούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό "Κεραμεικός").

Η προπώληση ξεκινάει στα 33 ευρώ (το ένα) και τα 60 ευρώ (τα δύο) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 36 ευρώ (το ένα) και τα 66 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 39 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr
Λόγω του μεγάλου μεγέθους της συγκεκριμένης παραγωγής, αλλά και της χρονικής της διάρκειας, δεν θα υπάρξει opening act.