Οι θρυλικοί Swans έρχονται ξανά στην Ελλάδα

Τον Μάρτιο του 2017, το μουσικοθρησκευτικό σχήμα - δημιούργημα του Michael Gira επισκέπτεται για τέταρτη φορά Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

LIFOTEAM 31.10.2016 | 14:09

 

Οι θρυλικοί Swans έρχονται ξανά στην Ελλάδα

 

Η εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών 3 Shades of Black, πρόσφατα ανακοίνωσε πως οι Swans θα έρθουν στη Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για τη τέταρτη επίσκεψη της μπάντας που ξεκίνησε το 1982 με frontman τον Michael Gira ενώ τα live τους χαρακτηρίζονται ως μια απο τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες ζωντανής μουσικής.

 

Η τελευταία τους δισκογραφική κυκλοφορία φέρει τον τίτλο "The Glowing Man" (Ιούνιος του 2016) και έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και διθυραμβικά σχόλια από το κοινό και τον μουσικό τύπο. Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε λοιπόν,  πως στο πολύωρο (όπως συνηθίζουν) σετ των συναυλίων τους θα ακουσουμε μεγάλο μέρος αυτής της κυκλοφορίας.

 

Στην Αθήνα μαζί τους θα εμφανιστεί ο τολμηρός και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής Ψαραντωνης ενώ στη Θεσσαλονίκη οι Οι Mohammad με τις χαμηλές συχνότητες, τις σκοτεινές υφάνσεις και τις μακρινές folk αποχρώσεις του ήχου τους.

 

Παρασκευή 3 Μαρτίου  Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα), Σάββατο 4 Μαρτίου Block 33 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη) .