Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow στο Plissken Festival 2016

Η χειμερινή βερσιον του φεστιβάλ κρύβει κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις

LIFOTEAM 7.10.2016 | 14:22

 

Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow στο Plissken Festival 2016

 

Σήμερα ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις για το τελικό line-up του Plissken Festival που θα γίνει . Στα ονόματα των Ellen Allien και Optimo που ανακοινώθηκαν  πριν από μερικές μέρες, προστίθενται αυτά του Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος της μέρας. Μερικά λόγια για τους καλλιτέχνες:

 

 

Zomby

 

Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow στο Plissken Festival 2016

 

Μυστηριώδης, δύσκολος, ο Βρετανός Zomby είναι από τους πιο ταλαντούχους ηλεκτρονικούς μουσικούς της γενιάς του. Ξεχώρισε από την dubstep σκηνή και κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Burial. Είναι ένας μοντέρνος επιστήμονας μελλοντικών ήχων. Τα έργα του έχουν μια παρελθοντική χροιά αλλά παραμένουν σύγχρονα.. Αν υπάρχει όντως η μηχανή του χρόνου τότε ο Zomby την εφήυρε και αποφάσισε να ζήσει στους καιρούς μας. 

 

Vatican Shadow

 

Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow στο Plissken Festival 2016

 

Ο Vatican Shadow είναι η techno "ενδυμασία" του multimedia καλλιτέχνη Dominick Fernow. Ξεκίνησε το 2010 ηχογραφώντας κρουστά, ονειρικά synths και μεταλικά drums πάνω σε κασέτες τις οποίες αργότερα "κολλούσε" στα live του.. O Fernow καταφέρνει να προσφέρει μία άλλη δυναμική στην καθαρόαιμη ηλεκτρονική σκηνή προσφέροντας τη διάσταση της φυσικής δύναμης και ενέργειας που βγάζουν οι ambient συνθέσεις του συνοδευόμενες από τα καταιγιστικά drums. Μία πραγματική έκφραση φόβου και ταυτόχρονα θάρρους, οι δύο θεματικές γύρω από τα πραγματικά κίνητρα του Vatican Shadow. O Dominick Ferrow είναι επίσης γνωστός ως Prurient, ένα ακόμα project που έχει καθορίσει και στιγματίσει τη noise σκηνή την τελευταία δεκαετία.

 

 

Prefuse 73

 

Zomby, Prefuse 73 και Vatican Shadow στο Plissken Festival 2016

 

Prefuse 73 είναι το όνομα με το οποίο είναι γνωστός ο παραγωγός και μουσικός Scott Herren του οποίου η πειραματική και επαναστατική προσέγγιση στην hip hop παραγωγή δημιούργησε την ιδανική γέφυρα μεταξύ του ήχου της θρυλικής Mo' Wax όπως τον όρισε ο DJ Shadow και της μετέπειτα σκηνής του LA της οποίας ηγήθηκε ο Flying Lotus. Κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή δύο albums τα οποία έμελλε να αλλάξουν εντελώς την hip hop παραγωγή όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τότε και δεν ήταν άλλα από τα κλασσικά πλέον "Vocal Studies + Uprock Narratives"  και "One Word Extinguisher" στην Warp Records. Οι συνεργασίες του από τότε αμέτρητες και μετράει μεταξύ άλλων τους Ghostface Killa, Aesop Rock, Blonde Redhead, El-P, Four Teet, Btalles, Zach Hill, ONeohtrix Point Never, TV on the Radio ενώ η επιρροή του σε μετέπειτα hip hop κυκλοφορίες ανυπολόγιστη.

 

Το Winter Plisskën Festival 2016 θα γίνει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στις εξής τοποθεσίες:


Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117 
Τunnel & Republic: Μεταλλουργείον, Πειραιώς 127
Αquarium: The HUB Events, Aλκμήνης 12
Pop Up Store: The Loft, Πειραιώς 123

 

Η αφίσα με ολόκληρο το πρόγραμμα: