Η Iαπωνική ψυχεδέλεια πάει στο Death Disco

Οι Kikagaku Moyo έρχονται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου για μια μόνο εμφάνιση στην Αθήνα.

LIFOTEAM 2.9.2016 | 16:13

 

Με επιρροές από τα πιο ιστορικά γιαπωνέζικα ψυχεδελικά συγκροτήματα όπως οι Flower  Travellin’ Band και οι Far East Family Band αλλά και πιο σύγχρονα συγκροτήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους όχι μόνο στην Ιαπωνική ψυχεδέλεια αλλά σε μια πιο παγκόσμια σκηνή όπως οι Acid Mothers Temple και Ghost, οι Kikagaku Moyo σχηματίστηκαν το 2011 στο Τόκιο. Από πίσω κρύβονται 5 πιτσιρικάδες, οι Go και Ryu Kurosawa, Tomo Katsurada, Daoud και Kotsu Guy.

 

Το όνομα τους σημαίνει "γεωμετρικά σχήματα" και στην αρχή δρούσαν ως κολεκτίβα που έπαιζε στους δρόμους του Τόκιο. Ο ήχος τους άλλαξε δραστικά όταν o Ruy επέστρεψε από την Kolkata της Ινδίας, όπου γνώρισε το σιτάρ, μαθητεύοντας στο πλευρό του αειθαλούς Manilal Nag.

 

Τον Αύγουστο του 2013 το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε από την σύμπραξη των ελληνικών labels Cosmic Eye Records και Sound Effect Records και το 2014 μέσω της Αμερικανικής Captcha Records.

 

Το 2014 ακολούθησαν οι κυκλοφορίες των "Forest of Lost Children" και "Mammatus Clouds". Φέτος κυκλοφόρησε το

"House in the Tall Grass" μέσω του δικού τους νεοσύστατου δισκογραφικού label, Guruguru Brain, που ως στόχο του έχει την προώθηση της μοναδικής και ιδιαίτερης μουσικής σκηνής της Ανατολικής Ασίας, στην οποία και οι ίδιοι εντάσσονται.

 

Φυσικά δεν είναι ένα συγκρότημα που θα εκτιμήσουν μόνο οι γνώστες της Ιαπωνικής σκηνής αλλά όλοι όσοι αγαπούν την ψυχεδέλεια γενικότερα. Και επίσης αν πλησιάζουν έστω και στο ελάχιστο τις εμφανίσεις των Acid Mothers Temple, τότε μιλάμε για ένα πραγματικά άχαστο live.

 

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Cyanna Mercury.

 

 

 

4/9, Death Disco, Ωγύγου 16, Ψυρρή, είσοδος: 18-20 ευρώ