Το Πικ-Νικ Urban Festival επιστρέφει στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης

Μουσική και ταινίες στη Ρωμαϊκή Αγορά από ένα φεστιβάλ που αγαπήθηκε και έγινε θεσμός

LIFOTEAM 26.8.2016 | 12:53

Aπό 1 έως 4 Σεπτεμβρίου η Ρωμαϊκή Αγορά  γεμίζει μουσικές με αφορμή το πέμπτο Πικ-Νικ Urban Festival, που διοργανώνει η Parenthesis, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, ερμηνεύοντας  με εναλλακτικό στιλ γνωστά ποπ, ροκ και κινηματογραφικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ανεβαίνουν στη σκηνή οι Super Stereo και η πρώτη ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας των αδελφών Κοέν O Brother Where Art Thou (Ω αδερφέ πού είσαι;).


Η δεύτερη ημέρα του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival (2/9) ξεκινάει με τις πειραγμένες ροκ μουσικές των Penguins from Far West και συνεχίζεται με τους Rundays, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με την ταινία Goodbye Lenin (Αντίο Λένιν).


Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκινά με τους indie-pop, minimal ήχους των Inner Sail και των BrightSide και ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας Medianeras (Μεσοτοιχίες). Την τελευταία μέρα, την Κυριακή 4/9, θα παίξουν στη Ρωμαϊκή Αγορά οι Elevation Trio και οι Balloon Over Glasgow και θα προβληθεί η ταινία Etz Limon.


Παράλληλα, κάθε μέρα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας, θα προβάλλονται μερικές από τις ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν στη τελευταία διοργάνωση. Το εισιτήριο για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, ένα φεστιβάλ που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και έκτοτε έγινε θεσμός.