5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει αλλά πριν από αυτό έρχονται μεγάλα ροκ ονόματα στην Αθήνα

LIFOTEAM 23.8.2016 | 13:26

 Η φθινοπωρινή συναυλιακή σεζόν φαίνεται ότι ξεκινάει από τον Αύγουστο με μεγάλα ροκ ονόματα που μας επισκέπτονται. Στην Αθήνα επομένως αυτές τις μέρες θα εμφανιστούν οι:

 

Tiger Lillies

5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

 

Η νέα παράσταση των Tiger Lillies έχει εμπνευστεί από την ταραχώδη ζωή της μεγάλης Γαλλίδας ερμηνεύτριας Edith Piaf. Στο ‘Madame Piaf’, το βρετανικό συγκρότημα διασκευάζουν τα πιο διάσημα τραγούδια της Piaf ενώ παρουσιάζουν μια σειρά από νέες συνθέσεις βασισμένες σε αυτά. Τα «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα μεγάλα τραγούδια της Piaf που σφράγισαν τον 20ό αιώνα, τώρα φωτίζονται λοξά από τους Lillies και τα αναρχικά μπρεχτικά μπλουζ τους σε ένα γοητευτικό και ακαταμάχητο συνδιασμο αβάν-γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.

 

23/8, Κηποθέατρο Παπάγου, Εισοδος: €13-20

 

Clutch

5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

 

Το σπουδαίο συγκρότημα απο το Maryland των ΗΠΑ επιστρέφει στην Ελλάδα μετά 2μιση περίπου χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση. Φέτος φέρνουν στις αποσκευές τους το "Psychic Warfare", ένα από τα καλύτερα albums του 2015 αλλά και ολόκληρης της καριέρας τους. Σχηματίστηκαν το 1990 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 11 ολοκληρωμένα άλμπουμ. Έχουν γίνει γνωστοί για τα καταιγιστικά live τους, παίζοντας μια μίξη από funk, blues και στο stoner. 

 

24/8, Gazin Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Είσοδος: €22 - 28

 

Vektor

5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

 

Οι Vektor σχηματίστηκαν το 2002. Στην αρχή είχαν το όνομα το Locrian πριν το αλλάξουν το 2004.  Έγιναν γνωστοί στην μέταλ σκηνή του Φοίνιξ με ένα στυλ που είχε επιρροές από το progressive και speed metal και το technical thrash. Έχουν κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ μέχρι σήμερα με τελευταίο το φετινό Terminal Redux.

23/8, An Club, Σολωμού 13-15, Είσοδος: €20

 

 

Jello Biafra

5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

 

Δεν θα μπορούσε να ανοίξει καλύτερα η σεζόν για το Gagarin205 που έχει καλεσμένο ένα θρύλο του πανκ. O τραγουδιστής και η ψυχή των Dead Kennedys, Jello Biafra έρχεται στην Αθήνα για ένα καυτό πανκ live. O 58χρονος πλέον μουσικός το έχει ακόμη και το αποδεικνύει κάθε φορά πάνω στην σκηνή με μοναδικό τρόπο. Και μια μέρα μετά αναλαμβάνει τα πλατό του Boiler (Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι) και παίζει μουσικές για ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι το πρωί στο πλαίσιο του We’re Loud Festival.

24/8, Gagarin205, Λιοσίων 205, Είσοδος: €22

 

Mastodon

5 συναυλίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου

 

Όταν οι των Brann Dailor (drums), Bill Kelliher (κιθάρα), Troy Sanders (μπάσο, φωνή) και Brent Hinds (κιθάρα, φωνή) συναντήθηκαν το 2000 σε μια συναυλία των High on Fire, η ζωή τους δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Είναι από τα συγκροτήματα που έχω δώσει ισχυρό στίγμα στην heavy metal ιστορία και έχουν γίνει σύγχρονες ήρωες της. Από τότε τους χαρακτηρίζουν δαιδαλώδεις συνθέσεις, ευφυές concept, όγκος, έμπνευση, riffs και ένα κολοσσιαίος αντιραδιοφωνικός ύμνος (Blood and Thunder). Μάλιστα είναι και ένα από τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν σε επεισόδια του Game of Thrones. Μαζί τους θα αποχαιρετήσουμε επικά αυτό το καλοκαίρι.  

30/8, Piraeus Academy, Πειραιώς 117, Είσοδος: €26-30