4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 15.7.2016 | 13:51
Και άλλο 1 για την Παρασκευή!
New Long Fest 2016
To New Long Fest εδώ και 12 χρόνια παραμένει πιστό στο ραντεβού του στην πρώην Αμερικανική Βάση της Νέας Μάκρης που έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο. Φέτος είναι πιο φιλόδοξο από ποτέ, μια και φιλοξενεί 26 μπάντες του σκληρού ήχου στις 3 ημέρες που διαρκεί. Εκτός από πολλή μουσική, θα έχει άφθονη κρύα βαρελίσια μπίρα και άπειρα σουβλάκια και η δυνατότητα κατασκήνωσης, και όλα αυτά με χαμηλή είσοδο.
15-17/7, 17:00, Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, λεωφ. Μαραθώνος 196, είσοδος: €4/μέρα.
 
Bengal Fest
Tο πολυβραβευμένο Μπαγκλαντεσιανό συγκρότημα DOEL και οι χορευτές και τραγουδιστές της Ακαδημίας DOEL σε μια μοναδική συναυλία με μουσικές χορούς και τραγούδια από τη Βεγγάλη, πλαισιωμένα από αυθεντικά ινδικά μουσικά όργανα.
16/7, Τριανόν Open Air, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, 210.8215469, είσοδος:€7
West Side Story
Ο Γιάννης Πέτρου και η καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζουν ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, το West Side Story, που παρουσιάστηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϊ κι έγινε διάσημο ανά τον κόσμο με την πολυβραβευμένη ομώνυμη ταινία του 1961. Βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ, μεταφέρει τη δράση στο σήμερα και την έχθρα μεταξύ δύο νεανικών συμμοριών της Νέας Υόρκης. Η Καμεράτα, σε 35μελή σύνθεση, θα παρουσιάσει την αυθεντική ενορχήστρωση του έργου με μεταφρασμένη πρόζα και αγγλικό στίχο.
16-18/7, 21:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, είσοδος: €10-35.
 
Mode Plagal
Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς αλλά και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στις μουσικές τους ως επιροές.
17/7, Αττικό Άλσος Γαλατσίου, Γαλάτσι, είσοδος: €3.