Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Kangela Tromokratisch. Φωτογραφία: Theo Vranas.
Απρ23
 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια

Μια απολαυστική βραδιά με μεταμοντέρνο καμπαρέ, performances, drag show, τέχνη και μουσική στο πιο πρωτότυπο event που έχει γίνει τελευταία στην πόλη

Από την υποδοχή ακόμα στην είσοδο του κλαμπ φαινόταν ότι ήταν ένα ξεχωριστό event: ένας σαξοφωνίστας ντυμένος Laa-Laa από τα Teletubbies (Κωστής Ρώσσος) και μια τραγουδίστρια (Νίκη Μπραβάκη) με μάσκα πάντα παίζουν ένα κομμάτι με λυπητερά φωνητικά, σε μια απίθανη λούπα που θα μπορούσες να την ακούς για ώρες.

 

Οι περαστικοί –κυρίως κάτοικοι της περιοχής- στέκονται και παρακολουθούν με απορία, όσοι τυχεροί πρόλαβαν να μάθουν για το event έχουν αρχίσει να έρχονται μαζικά (και σχεδόν όλοι ταυτόχρονα) και από την είσοδο μπαινοβγαίνουν λουτσαδόροι, drag kings και κουήρ φιγούρες που σε προετοιμάζουν ότι αυτό που θα δεις θα είναι κάτι που σίγουρα δεν το συναντάς συχνά στην Αθήνα.

 

Το πρώτο Glam Slam έγινε σχεδόν κρυφά, με ελάχιστη επικοινωνία και με word of mouth καλέσματα μεταξύ φίλων, αλλά ο χώρος του Cabaret Voltaire το Σάββατο γέμισε ασφυκτικά, και μάλιστα ακριβώς στην ώρα που είχαν ορίσει την έναρξη: στις 8.30 το βράδυ.

 

Κι ήταν μια αλλόκοτη, τρομακτικά αστεία (μέχρι δακρύων), πρωτότυπη, απολαυστική βραδιά, με drag σόου, performances, πειραματικό χορό και body art, καμπαρέ/μπουρλέσκ, stand up, αιρετική ποίηση και διάφορα happenings που ήταν όντως κάτι διαφορετικό και απρόσμενο.

 

Ήταν επίσης η πιο διασκεδαστική βραδιά που έχω ζήσει στην Αθήνα εδώ και χρόνια με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της νέας «φουρνιάς» καλλιτεχνών, οι οποίοι αυτοσαρκάζονται, δεν φοβούνται να εκτεθούν, έχουν χιούμορ και είναι τόσο τολμηροί που μερικές φορές φτάνουν στα όρια του «σόκιν».  

 

Κι ήταν μια αλλόκοτη, τρομακτικά αστεία (μέχρι δακρύων), πρωτότυπη, απολαυστική βραδιά, με drag σόου, performances, πειραματικό χορό και body art, καμπαρέ/μπουρλέσκ, stand up, αιρετική ποίηση και διάφορα happenings που ήταν όντως κάτι διαφορετικό και απρόσμενο. Ήταν επίσης η πιο διασκεδαστική βραδιά που έχω ζήσει στην Αθήνα εδώ και χρόνια

 

«Το Glam Slam είναι μια ανοιχτή performance art πλατφόρμα για την παρουσίαση έργων που δεν χωράνε στα στενά πλαίσια μιας ‘θεατρικής παράστασης’, αλλά συμβαίνουν ζωντανά μπροστά σε κοινό» εξηγούν οι διοργανωτές του, Νίκος Γεωργίου, Νατάσα Διαβαστή, Φοίβος Δούσος και Φιλ Ιερόπουλος.

 

«Μας ενδιαφέρουν τα όρια και ο διάλογος μεταξύ διαφόρων ειδών περφόρμανς, τα οποία συχνά ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους: το devised θέατρο, ο πειραματικός χορός & το body art, το μουσικοθεατρικό δρώμενο, το drag show, η εννοιολογική τέχνη και περφόρμανς, το καμπαρέ/μπουρλέσκ, το stand-up, η ποίηση & το spoken word, το διαδραστικό happening κλπ.

 

Στηρίζουμε έργα που έχουν διερευνητική και πειραματική διάθεση, και γενικά προτιμάμε τα καλιαρντά/κουήρ από τα υπερσόβαρα/υπαρξιακά».

 

Αυτό που θα αποτελεί το Glam Slam (που δανείζεται τον όνομα από τον τίτλο ενός τραγουδιού του Prince από το Lovesexy) θα είναι μια σειρά από επιλεγμένες περφόρμανς διάρκειας μικρότερης από δέκα λεπτά που θα παρουσιάζονται στις μηνιαίες εκδηλώσεις τους στον χώρο του Cabaret Voltaire υπό τη μορφή βαριετέ σόου.

 

Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο που επέλεξαν να κάνουν το πρώτο event την 21η Απριλίου, την 51η επέτειο από τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά το καλύτερο «νούμερο» από όλα και το highlight της βραδιάς ήταν το show της Χουντίνας και του Hambus, δυο νεαρών ηθοποιών που παρουσίασαν σε άπταιστα γερμανικά (με εσκεμμένα λάθη, που το έκαναν ακόμα πιο αστείο) και λίγα ελληνικά ένα μετα-ναζί stand up comedy με αιχμηρά σχόλια και συμμετοχή του κοινού –το οποίο κέρδιζε σουβενίρ από την Ελλάδα: κούπες και σαγιονάρες με την ελληνική σημαία, δίσκους βινυλίου, πλαστικές μασκότ που πάιζουν το «σήκωσέ το το τιμημένο».

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Kangela Tromokratisch. Φωτογραφία: Alex Kat.

 

Απολαυστικά ήταν επίσης τo drag show της Kangela Tromokratisch που έκανε ένα ποντιακό drag με τέκνο όπερα (ένο σόου λουσμένο με γκλίτερ που δύσκολα περιγράφεις με λόγια) και η «σιχαμερή» συνταγή της Μεταθεοδοσίας -με ζωντανό πολυ-εργαλείο τον ολόγυμνο Φοίβο- που μαγειρεύτηκε live και μοιράστηκε στο κοινό (τύφλα να ’χουν οι μάστερ σεφ).   

 

Η εμφάνιση του Georges Jacotey ήταν εξαιρετική, με γνήσιο γυμνό μελόδραμα, άνοιξε το πρόγραμμα με ένα τραγούδι που θύμιζε Perfume Genius, ενώ ειδική μνεία αξίζει στην κομπέρ της βραδιάς, την i-Tenya, άλλη μία αποκάλυψη του Glam Slam. Στο δίωρο σόου συμμετείχαν επίσης οι: Διγενής Fashion, Μαρίζα Τσάρη, Πρόκνη, Μάνος Μπαζάνης, Kartha, Αθανάσιος, Eggs & Legs & Clitus Clitoris.

 

Το κοινό ήταν international, πολύ εκδηλωτικό και ήδη μυημένο, γιατί με ευκολία συμμετείχε στα νούμερα.

 

Το Glam Slam ήταν ένα ξεκαρδιστικό δίωρο που δεν άφησε τίποτα όρθιο, είχε από drag μέχρι πειραγμένο Ελύτη και από πειραματική τζαζ μέχρι εμβατήρια και σίγουρα έλειπε από την Αθήνα.

 

Οι διοργανωτές του κάνουν και ανοιχτό κάλεσμα σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο επόμενο που θα γίνει σε έναν περίπου μήνα. Για συμμετοχές στέλνεις μέιλ στο [email protected]

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Μεταθεοδοσία και Φοίβος. Φωτογραφία: Art Taf.

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
i-Tenya. Φωτο: Alex Kat.

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Μαριζα Τσάρη. Φωτογραφία: Art Taf.

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Κωστής Ρώσσος και Νίκη Μπραβάκη. Φωτο: Alex Kat.

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Georges Jocotey. Φωτογραφία: Art Taf .

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Φωτογραφία: Art Taf.

 

Το πρώτο Glam Slam της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια
Kangela Tromokratisch. Φωτο: Art Taf.

 

 

 

 

σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE