Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας Facebook Twitter
0

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτσμαν («Άνθρωποι Σαν κι Εμάς») που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Ιουνίου, έχοντας στο πλευρό του τους Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου και Άναμπελ Γουάλις.

Θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, η Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται πολλές φορές ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας Facebook Twitter

Το Τέρας του Φρανκεστάιν. Το Πλάσμα της Μαύρης Λίμνης. Ο Λυκάνθρωπος. Ο Αόρατος Άνθρωπος. Η Μούμια. Μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά τέρατα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Universal από το παρελθόν που στοιχειώνουν ακόμα το κινηματογραφικό μας παρόν. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, το κοινό έχει αποδείξει την αγάπη του για τα τέρατα της μεγάλης οθόνης, ταυτιζόμενο τρόπον τινά, με αυτά τα πλάσματα που παλεύουν μεταξύ σκότους και φωτός, καθιστώντας δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Έτσι, όταν αποφασίστηκε η αναβίωση του Dark Universe, η Μούμια ήταν το πρώτο τέρας που ζωντάνεψε με τον Τομ Κρουζ να πρωταγωνιστεί στη νέα, σύγχρονη εκδοχή της και τη μούμια να είναι, για πρώτη φορά, γυναίκα. Σχολιάζει ο σκηνοθέτης «Για να έχει νόημα η αναβίωση της μούμιας, η ταινία έπρεπε να είναι τρομακτική. Πολύ τρομακτική. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει το κοινό να μπορεί να αναγνωρίζει πως μέσα στο τέρας υπάρχει ένα ανθρώπινο πλάσμα και να συμπάσχεις μαζί του. Το ενδιαφέρον με αυτά τα τέρατα είναι πως, ενώ τα φοβόμαστε, τα συμπαθούμε κιόλας.»


Η τωρινή Μούμια έπρεπε να είναι μοντέρνα και να μη μοιάζει καθόλου με κάποια από τις προηγούμενες. Σε αυτό συνέβαλε η παρουσία του Τομ Κρουζ, στο ρόλο του τυχοδιώκτη στρατιώτη, που σχολιάζει «Λατρεύω ταινίες όπως Ο Λυκάνθρωπος, Ο Δράκουλας και Η Μούμια. Ήταν τρομακτικές αυτές οι ταινίες για ένα μικρό παιδί. Κι αυτή η ταινία είναι τρομακτική έχοντας την κομψότητα των παλιών. Θέλεις να δεις τα τέρατα να θριαμβεύουν. Αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον με αυτές τις ταινίες. Ενώ μας τρομάζουν, την ίδια στιγμή συμπάσχουμε με τα τέρατα.»

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας Facebook Twitter

Η σύγχρονη μούμια δρα στο Λονδίνο του σήμερα και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν η Σοφία Μπουτέλα (μούμια) και η Άναμπελ Γουάλις (αιγυπτιολόγος), οι οποίες, μαζί με τον Τομ Κρουζ, αποτελούν το παράξενο ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας, με την καθεμιά τους να έλκει, αντίστοιχα, το σκοτάδι ή το φως από μέσα του. Για το ρόλο της σχολιάζει η 35χρονη Αλγερινή ηθοποιός (και χορεύτρια) Σοφία Μπουτέλα (Kingsman: The Secret Service, Star Trek Beyond) «Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Άλεξ (Κούρτσαμν) δεν ήθελε απλώς να «τερατοποιήσει» την Άμανετ. Μπορεί πρακτικά να είναι ένα τέρας, αλλά το σημαντικό για όλους μας ήταν να δείξουμε την ψυχολογία της προκειμένου να γίνει κατανοητός ο λόγος για τον οποίο έκανε και κάνει όσα κάνει. Το μόνο που ήθελε και θέλει είναι να επιβιώσει. Κι έτσι, κάπως, την συμπαθείς. Δεν την βλέπεις ως τέρας, αλλά ως πλάσμα που προσπαθεί να επιβιώσει. Ζωντανεύει στο σήμερα, αλλά φέρνει τις παλιές συνήθειες της Αρχαίας Αιγύπτου. Ήταν μια πριγκίπισσα που της είχαν υποσχεθεί να γίνει Φαραώ.» Η Βρετανίδα ηθοποιός Άναμπελ Γουάλις, αντίστοιχα, σχολιάζει για το ρόλο της «Είμαι πολύ ξεκάθαρη αναφορικά με τις ηρωίδες που θέλω να υποδυθώ. Θέλω να είναι γυναίκες που έχουν αληθινό πάθος και κίνητρο, γυναίκες που αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άντρες. Τέτοιος ρόλος είναι η Τζένι.»


Στο ρόλο του αινιγματικού δρα Χένρι Τζέκιλ, ενός Εγγλέζου παλιάς κοπής που μοιάζει να έχει βρει τη θέση του στη σύγχρονη εποχή, βρίσκουμε το βραβευμένο με Όσκαρ Ράσελ Κρόου. Είναι ένας σύνθετος ρόλος, καθώς ο χαρακτήρας αυτός κρύβει κάτι που εξηγεί την εμμονή του να βρίσκει χαρακτήρες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν να κάνουν με το Κακό. Είναι επικεφαλής μιας μυστικής οργάνωσης που σκοπό της έχει να προστατεύει τον κόσμο από τα τέρατα, αλλά και τα τέρατα από τον κόσμο.


Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα σε Λονδίνο, Ναμίμπια, έχοντας τη βάση της στο Λος Άντζελες. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά της μούμιας, απολύτως σύγχρονα, επιμελήθηκε η Lizzie Georgiou και τα ενδύματα της μούμιας, που δεν έπρεπε επ' ουδενί να παραπέμπουν στα κλασικά αιγυπτιακά, η Penny Rose. Τη μουσική επιμελήθηκε ο Brian Tyler.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ