Ποιος θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο;

0

 Ο σκηνοθέτης μετρ του τρόμου Αλεξάντρ Αζά (High Tension, Αίμα στους Λόφους, Horns) δημιουργεί μία ιδιαίτερη, παράξενη, μοναδική ταινία, όπως ακριβώς είναι και ο εννιάχρονος πρωταγωνιστής της, ο Λούι Ντραξ (Άιντεν Λονγκγουόρθ), ένα παιδί που γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η ζωή κρέμεται από μια κλωστή. Η αφήγηση έρχεται μέσα από το υποσυνείδητο του μικρού Λούι, ο οποίος προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο για να πει την ιστορία του. Κι εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το απόλυτο μυστήριο του τελευταίου του ατυχήματος.


Ποιος θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο; Facebook Twitter

Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούι Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενόσω η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του Λούι και το πού βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, Πίτερ (Άαρον Πολ), ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ. Άλαν Πασκάλ (Τζέιμι Ντόρναν) καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Όσο, όμως, ερευνά όλο και περισσότερο τη μυστηριώδη ικανότητα του Λούι να ξεφεύγει από το θάνατο, ο γιατρός αρχίζει να ερωτεύεται τη μητέρα του παιδιού, Νάταλι (Σάρα Γκαντόν). Με νέα στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους, μία σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούι Ντραξ και όσων βρίσκονται γύρω του.

Ποιος θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο; Facebook Twitter

Η επιβλητική μουσική, με την οποία έχει επενδυθεί η ταινία, καθώς και η καθηλωτική φωτογραφία είναι δύο μόνο από τα στοιχεία που εντείνουν την αγωνία και το μυστήριο που νιώθει ο θεατής. Ο πάντα γοητευτικός Τζέιμι Ντόρναν στο ρόλο του ανατρεπτικού νευρολόγου καταφέρνει να εντυπωσιάσει ευχάριστα, ενώ η πανέμορφη Σάρα Γκαντόν μαγεύει στον ρόλο της μητρικής femme fatale. Ο εξαιρετικός Άαρον Πολ διασχίζει με ασφάλεια τα όρια του βασικού ύποπτου και του τρυφερού πατέρα, επιτείνοντας την ανασφάλεια του θεατή σχετικά με τον πραγματικό ένοχο μέχρι και το τελευταίο καρέ.

Ποιος θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο; Facebook Twitter

11 Μαΐου στους κινηματογράφους

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ