Κάθε τέλος μια Αρχή

Κάθε τέλος μια Αρχή Facebook Twitter
0

 

Κάθε τέλος μια Αρχή Facebook Twitter

Από την παιδική της ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι κάνοντας μαθήματα φωνητικής και συμμετέχοντας σε πολυφωνικές χορωδίες. Στα δεκαέξι της βρέθηκε για πρώτη φορά στο στούντιο, ηχογραφώντας τραγούδια για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κάπως έτσι ξεκίνησε τις πρώτες της ζωντανές εμφανίσεις σε μπουάτ και μουσικές σκηνές. 

Συναντήσαμε την Πολυτίμη Γιώτα και μιλήσαμε για τη νέα δισκογραφική της δουλειά, τις προσδοκίες της και τα σχέδια της για το μέλλον.

—Πολυτίμη πες μου για τη νέα σου δισκογραφική δουλειά "Κάθε τέλος, μια Αρχή..."
Το άλμπουμ μου «Κάθε τέλος, μια αρχή...» είναι η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο από την Zoe's Music και είναι διαθέσιμα από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Amazon,Spotify,itunes κ.α). Αποτελείται από τρία soul-pop τραγούδια, το «Όνειρα Κομμάτια» σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια και στίχους της Μαρκέλλας Σελιανίτου, το «Κάτι έχει αλλάξει» σε σύνθεση Στέλιου Γενεράλη και στίχους επίσης της Μαρκέλλας Σελιανίτου και το «My Sister Mirror» που στην ουσία είναι η αγγλική εκδοχή του «Κάτι έχει αλλάξει» σε μουσική και στίχους του Στέλιου Γενεράλη. Είναι μια δουλειά που με αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω την δισκογραφική μου πορεία. Ευχαριστώ θερμά τους δημιουργούς των τραγουδιών που μου τα εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα την Ζωή Τηγανούρια που με στήριξε τόσο σε αυτά τα πρώτα δισκογραφικά μου βήματα.

—Σε ενδιαφέρει ένα τόσο ξεχωριστό είδος μουσικής που δε συναντάμε συχνά στην Ελλάδα...
Φυσικά και με ενδιαφέρει η soul-funk-blues-jazz μουσική σκηνή. Εξάλλου από την παιδική μου ηλικία είχα μεγάλη επιρροή από τραγουδίστριες όπως η Aretha Franklin, η Etta James,η Ella Fitzgerald και η Nina Simone, τραγουδίστριες που σημάδεψαν την πορεία της αμερικανικής μουσικής σκηνής και έχω επηρεαστεί αρκετά από τις ερμηνείες τους όπως και από πιο σύγχρονες τραγουδίστριες όπως Beth Hart, Alice Russel, Imelda May και άλλες. Η αγάπη μου γι' αυτά τα είδη φαίνεται και από τα τραγούδια που περιέχονται στο άλμπουμ «Κάθε τέλος, μια αρχή...» αλλά κυρίως από το "My Sister Mirror" που είναι με αγγλικό στίχο.

—Μιλάμε δηλαδή για την ελληνική εκδοχή της soul μουσικής;
Είναι ένας κρυφός μου πόθος να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα αυτό το είδος. Υπάρχουν εξαιρετικές φωνές που μπορούν να το υπηρετήσουν και ένα κοινό που πιστεύω ενδιαφέρεται για μια τέτοια πρόταση.

—Πολυτίμη, πού μπορούμε να σε απολαύσουμε Live; Ποια τα σχέδιά σου για αυτό το καλοκαίρι;
Θα γίνουν δύο συναυλίες σε συνεργασία με το «Σύγχρονο Ωδείο Τέχνης» που θα πραγματοποιηθούν η μία μέσα στον Ιούνιο και η άλλη μέσα στον Ιούλιο στον ανοιχτό χώρο συναυλιών στον Δήμο Σαρωνίδας, ενώ ακολουθεί μια καλοκαιρινή περιοδεία σε συνεργασία με την Ζωή Τηγανούρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με αξιόλογους μουσικούς και ένα πρόγραμμα-έκπληξη. Επίσης στις 22 Απριλίου ξεκίνησε μια πολύ ωραία συνεργασία με την μπάντα Qualified Reloaded, μια συνεργασία που θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι με κοινές εμφανίσεις όπως επίσης και τον ερχόμενο χειμώνα.

Επίσης βρισκόμαστε ήδη στο στούντιο με τον Στέλιο Γενεράλη, όπου ηχογραφούμε ένα άλμπουμ με τραγούδια σε soul-funk ύφος και αμιγώς ξενόγλωσσο στίχο, σε μουσική και στίχους του Στέλιου Γενεράλη που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

—Τι προσδοκίες έχεις για το μέλλον; Πως μπορούμε να μαθαίνουμε νέα σου;
Οι προσδοκίες μου είναι πολύ μεγάλες όπως και οι απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου. Ωστόσο κοιτάω την κάθε μέρα ξεχωριστά, δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτό που αγαπώ και είμαι αφοσιωμένη. Αναμένω με προσμονή και αγωνία να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε.

Η σελίδα μου στο Facebook ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με τα νέα μου (επερχόμενες εμφανίσεις μου, δισκογραφία, συνεντεύξεις, εκπομπές, τραγούδια).

Απολαύστε το καινούριο της τραγούδι εδώ:

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ