«Η ενοχή των αθώων» ξεχώρισε στα βραβεία κοινού στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

«Η ενοχή των αθώων» ξεχώρισε στα βραβεία κοινού στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Facebook Twitter
Μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας το κοινό ξεχώρισε την αγαπημένη του ταινία ανάμεσα σε 40 διαφορετικές γαλλικές παραγωγές
0

Η μπίρα Fischer, για 7η συνεχή χρονιά έμεινε πιστή στο ραντεβού της με τη Γαλλική κουλτούρα και τον κινηματογράφο απονέμοντας το «Βραβείο Κοινού Fischer» στην ταινία «Η Ενοχή των αθώων» σε σκηνοθεσία Anne Fontaine. Μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας το κοινό ξεχώρισε την αγαπημένη του ταινία ανάμεσα σε 40 διαφορετικές γαλλικές παραγωγές που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ με την προβολή της ταινίας «Βρε καλώς τους». Στη βραδιά παρευρέθηκαν πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων του διπλωματικού και πολιτιστικού χώρου όπως ο Πρέσβης της Γαλλίας κ.Chistophe Chantepy και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, η Πρόεδρος Julie Gavras, o Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Κατερίνα Μισιχρόνη και ο  Πέτρος Μάρκαρης.

Με τη σειρά του ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Laurent Delmouly δήλωσε: «Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε η τέχνη του σινεμά συνεχίζει να φέρνει κοντά διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες καθώς και καλλιτέχνες με διαφορετική οπτική για θέματα που αφορούν τη ζωή. Το Ελληνικό κοινό με τον ίδιο ενθουσιασμό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα στηρίζοντας τη Γαλλική κουλτούρα εδώ και 18 χρόνια με τη παρουσία του στο φεστιβάλ». Απονέμοντας το Βραβείο Κοινού Fischer,ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στην χαρά της Fischer να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την έβδομη τέχνη.

Το πάρτι συνεχίστηκε στο bar FAUST όπου οι σινεφίλ χαλάρωσαν και απόλαυσαν όμορφες μουσικές με τη συνοδεία της Fischer ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το 2018.

 

Fischer, It’s About Taste

#FischerBeer #ItsAboutTaste

www.fischerbeer.gr

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ