Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

Το update των burgerαδων ακούει στο όνομα angus

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Σάββατο βράδυ και πριν ξεκινήσει η old time classic μπαρότσαρκα, είπαμε να πάμε για ένα old time classic burger. Κατεβαίνοντας προς το κέντρο, κι ενώ δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πού θα ξεκινήσει η νύχτα μας, περνάμε μπροστά από Πανόρμου και Κηφισίας. Εκείνη ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η βραδιά μας. Απλά κοιταχτήκαμε και συμφωνήσαμε όλοι με τα μάτια ότι μόλις είχαμε βρει το σημείο μας και μάλιστα σε «walking distance» από τα γνωστά ποτάδικα, που λένε σε άπταιστα νέα ελληνικά. Ανοίξαμε λοιπόν τις πόρτες του «Burger House», και ξέραμε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο σπίτι μας! Λόγω κρύου, που θύμιζε σκηνικό από την τελευταία ταινία του Ιναρίτου με τον Ντι Κάπριο, επιλέξαμε να κάτσουμε μέσα, αν και η "αυλή" που έχουν δημιουργήσει υπόσχεται πολύ ωραίες βραδιές μελλοντικά.

 

Με τα πολλά συνειδητοποιήσαμε ότι ο νέος ναός του burger, δεν είναι άλλος από τα παλιά αγαπημένα Goody's, που με το νέο στήσιμό τους είναι πραγματικά μια μικρή αποκάλυψη. Δεν έχουν κανένα κοινό με την προηγούμενή τους εικόνα και ανταγωνίζονται επί ίσης όροις όλες τις γνωστές αλυσίδες ψαγμένων μπεργκεράδικων της πόλης. Ωραία χρώματα, νεανική ατμόσφαιρα, πολύ ιδιαίτερη αισθητική, σύγχρονο design και highlight το μενού του, γεμάτο από λαχταριστές νέες γεύσεις που ξέρουν πώς να κάνουν έναν αυθεντικό μπεργκερόφιλο να κολλήσει.

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Εγώ, ο Γιώργος και ο Θοδωρής προτιμήσαμε τους πάγκους με τα ψηλά σκαμπό για να απολαύσουμε το γεύμα μας, με ένα μεγάλο φωτισμένο Slourp στην πλάτη μας, να συμπληρώνει το καρέ. Πρέπει όμως χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε να ήμασταν όρθιοι για πολλή ώρα χαζεύοντας τις άπειρες επιλογές και συζητώντας τι τελικά να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη και τις χαμογελαστές αντιδράσεις του προσωπικού. Να παίξουμε μπάλα με «New York Sandwiches;» ή να πάμε ακόμα πιο δυτικά και να χτυπήσουμε καμία «Quesadilla»; Και αυτά τα «BBQ Chicken Wings» νομίζω ότι μου κλείνουν το μάτι... «Ώπα, παίδες, έχουμε ξεφύγει εντελώς. Θέλω στοχοπροσήλωση γιατί σήμερα μου υποσχεθήκατε ένα early Saturday burger party» τους λέω με νόημα και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να αλλάξουν μονοπάτι σε αυτήν την γευστική εξόρμηση. Στο καίριο αυτό σημείο, η ομάδα ανασκουμπώθηκε και ξεκίνησε η αναζήτηση του καλύτερου burger. Εκεί λοιπόν, με μια φωνή επιλέξαμε από το νέο κατάλογο, αυτό που ακούει στο όνομα της νέας σειράς burgers, που δεν είναι άλλα από τα Angus Beef Burgers. Εκεί, οι απανταχού μπεργκεράδες, θα έχουν τη χαρά να επιλέξουν ανάμεσα από τα Texas BBQ, Smokey, Red Hot Chili Burger και Rock n' Rolla.

 

 

Εμείς, αν και hot smokey Rock n' Rollas, επιλέξαμε την τελευταία προσθήκη της συλλογής, το νέο Texas BBQ, καθότι είμαστε λάτρεις και του BBQ sauce. Να σημειωθεί ότι και το ψωμάκι brioche δίνει μία άλλη νότα στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Όση ώρα περιμέναμε τα γευστικά μας καύσιμα να ετοιμαστούν, μπήκαμε στο μαγικό διαδίκτυο προς αναζήτηση των angus, angus beef -να ξέρουμε και τι τρώμε βρε αδελφέ...- και ανακαλύψαμε πολλά και ωραία πράγματα. Στην ερώτηση που κάναμε στον παγκόσμιο ιστό «Τι είναι όμως αυτό το Angus Beef που τώρα τελευταία το ακούμε όλο και πιο συχνά;», μάθαμε τα εξής: Τα Angus είναι φυλή βοδινών ελευθέρας βοσκής (ελεύθερα διατροφικά και από ορμόνες) που έχουν πέσει στην αντίληψή μας τα τελευταία 216 χρόνια. Όσο για το κρέας τους έχει πιστοποιηθεί τα τελευταία 38 χρόνια, με υψηλά διατροφικά χαρακτηριστικά όπως ό,τι είναι πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδηρο, φωσφόρο κ.α. Για τους παραπάνω λόγους, όχι άδικα, το κρέας τους θεωρείται αξεπέραστης ποιότητας και φαντάζει ιδανικό για την δημιουργία των πιο γευστικών burgers.

 

Τότε λοιπόν, εμφανίστηκαν μπροστά μας τρία λαχταριστά burgers. Εννοείται πήραμε την deluxe έκδοση με τηγανιτές πατάτες Country Style, γιατί όπως τα μακαρόνια θέλουν τη σάλτσα και το τυράκι τους, έτσι και τα burgers θέλουν τις πατάτες και το αναψυκτικό τους...

 

Το αποτέλεσμα; Για λίγο είχαμε γεμίσει τόσο ώστε να σκεφτόμαστε να κλείσουμε εκεί μία αναπάντεχα υπέροχη βραδιά. Αλλά μείναμε πιστοί στο αρχικό σχέδιο, και το Burger House ήταν μόνο η αρχή και το "καλύτερο δυναμωτικό" για ένα Σαββατόβραδο που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό!

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Ένα "δυναμωτικό" πριν την έξοδο

 

Με αυτά και με τα άλλα, πείνασα πάλι. Και δε θα με χαλούσε ένα από εκείνα τα Combo Meals που λιγουρεύτηκα στο μαγαζί και έχουν το καλύτερο value for money! Είτε με Green ή Golden, πατάτες και αναψυκτικό μόνο με 5,70€, είτε ένα από τα κλασικά και εγγυημένα σε γεύση Cheese ή Ham, επίσης με αναψυκτικό και πατάτες και με πολύ σωστή τιμή (4,90€).