Μια βραδιά στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Οικοδεσπότες μας το Ούζο Ηδωνικό από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη και τα Αλλαντικά Sary του Παρασκευά Σαρήμπογια.

LIFOTEAM 7.10.2015 | 18:01


Το ούζο θέλει παρέα και καλούς μεζέδες. Η βραδιά στο Καραμανλίδικα του Φάνη, στη γωνία Σωκράτους και Ευριπίδου, στο (νόστιμο) στομάχι της Αθήνας τα είχε και τα τρία. Οικοδεσπότες μας, από τη Δράμα ορμώμενοι, το Ούζο Ηδωνικό από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη και τα Αλλαντικά Sary του Παρασκευά Σαρήμπογια. Ο τρίτος οικοδεσπότης, ο Φάνης Θεοδωρόπουλος, ψυχή και ενορχηστρωτής του αγαπημένου μεζεδάδικου απ' όπου μπορείς να ψωνίσεις φεύγοντας και τα αλλαντικά και τα τυριά και τα αλίπαστά σου, είχε την ευθύνη της άψογης και εξαιρετικά νόστιμης κατά γενική ομολογία διοργάνωσης.


Η βραδιά ήταν φθινοπωρινή, οι μουσικές ανέβασαν τη διάθεση, οι μεζέδες που σέρβιραν τα χαμογελαστά παιδιά του σέρβις στα Καραμανλίδικα ήταν από εκείνους που σου ανοίγουν την όρεξη για πολύωρο γλέντι.


Άλλωστε η Δράμα το έχει στο DNA της, σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων καθως είναι, και ξέρει καλά να συνοδεύει το ούζο με μεζέδες που του ταιριάζουν, να ανοίγει την όρεξη για συναντήσεις γύρω από τραπέζια και να την ικανοποιεί απολαυστικά και μακρόσυρτα.


Το ούζο Ηδωνικό είναι ήδη από τα αγαπημένα μου, στα Καραμανλίδικα, θα ξαναπάω και όχι μόνο μια φορά.

 

Μια βραδιά στα Καραμανλίδικα του Φάνη

 

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ούζο Ηδωνικό, το νεότερο μέλος της οικογένειας

 

Ένα καράβι που σε ταξιδεύει με τα γλυκανισάτα αρώματα και το ανάλαφρα πικάντικο τελείωμά του είναι το ΟΥΖΟ ΗΔΩΝΙΚΟ, το νεότερο μέλος της οικογένειας αποσταγμάτων του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Όσο για το όνομα της οικογένειας, αυτό προέρχεται από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, τους Ήδωνες. 
Προϊόν premium, αποτέλεσμα της 100% απόσταξης με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της ελληνικής γης, παράγεται σε χάλκινους άμβυκες, με τον ξεχωριστό παραδοσιακό τρόπο που φτιάχνεται το αγαπημένο ελληνικό ποτό.


Από την ετικέτα, που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής εμπνευσμένο από το Ούζο Ηδωνικό, μέχρι το ανάγλυφο τετράγωνο, με καμπύλες ωστόσο, μπουκάλι και φυσικά το περιεχόμενο, όλα μαρτυρούν την αγάπη και τον σεβασμό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στα προϊόντα της μακεδονικής γης και στους καταναλωτές που τα τιμούν με την προτίμησή τους.


Τα δύο παλαιότερα και πιο γνωστά μέλη της οικογενείας των αποσταγμάτων είναι το Τσίπουρο Ηδωνικό με και χωρίς γλυκάνισο.

 

Μια βραδιά στα Καραμανλίδικα του Φάνη

 

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3254184

Αλλαντικά Sary, www.sary.gr/