Θέλεις μεξικάνικο, σούσι ή ιταλικό;

5 έθνικ προτάσεις για το Σαββατοκύριακο.

LIFOTEAM 14.11.2014 | 16:41

 

Momo... Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LiFO

Momo Asian street food

Αρτέμιδος 1, πλ. Εσπερίδων, 210 8942114

"Όταν το ασιατικό φαγητό βγαίνει από τις μεγάλες κουζίνες και τις πολυτελείς σάλες της κοσμικότητας, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησε, στον «δρόμο» και την κάλυψη των καθημερινών αναγκών διατροφής, τότε το αποτέλεσμα που προκύπτει είμαι κάτι τόσο αυθεντικό, προσιτό, άνετο και νόστιμο. Το ίδιο το εστιατόριο αυτοσυστήνεται ως asian street food. Ο χώρος του Momo είναι όσο πιο απλός μπορεί να γίνει και προσφέρει ιαπωνικές σπιτικές γεύσεις. Σύντομα θα προστεθούν στο μενού και πιάτα από Ινδονησία και Ταϊλάνδη. Εδώ μην περιμένεις τραπεζομάντιλα και σερβίτσια. Θα χρησιμοποιήσεις χάρτινα και πλαστικά μπολ, πλαστικά πιρούνια και ποτήρια και κλασικά τσοπ στικς μιας χρήσης" γράφει η Νίκη Μηταρέα για το ολοκαίνουριο Momo της Γλυφάδας. Δοκιμάστε πράσινη σαλάτα με dressing από ταχίνι, πόνζου, σιρόπι βανίλιας και λάδι τρούφας, νουντλ με μοσχάρι, ποπ-κορν γαρίδας, πατατοκροκέτα ενισχυμένη με κομματάκια κιμά και περιχυμένη με σάλτσα από σόγια, μυρωδικά και ξίδι, τηγανιτό κοτόπουλο με ρύζι ατμού και κάρι λαχανικών.

 

 

Amigos Mexican Bar Restaurant

Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167 & Μ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη, 210 9332220

Θέλεις μεξικάνικο, σούσι ή ιταλικό;
Amigos Γλυφάδα

Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Γλυφάδας σας μυεί σε γευστικά ταξίδια υπό τους ήχους της σάλσα. H μεξικάνικη ατμόσφαιρα και ο καταπράσινος κήπος με τα εξωτικά φυτά συμπληρώνουν ιδανικά τις γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις που σερβίρει εδώ και 19 χρόνια. Από το 2007 έχει αποκτήσει και "αδερφάκι" στη Ν. Σμύρνη. Πριν καθίσετε ή μετά το φαγητό κάντε μια στάση στην bar-tequileria που βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού. Δοκιμάστε supreme nachos με σάλτσα τσένταρ, καρέ φιλέτο κοτόπουλου, sour cream, salsa ranchera και γουακαμόλε, φαχίτας με μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες ή λαχανικά, μπουρίτο με γέμιση από κόκκινα φασόλια, τσένταρ και μια επιλογή από μαγειρευτό κοτόπουλο, λουκάνικο chilorio, κιμά, λαχανικά ή chili con carne και πολλές άλλες επιλογές που θα ανακαλύψετε στον "χορταστικό" κατάλογο.

 

 

Koi

Νίκης 15, 210 3211099 & Βασιλέως Παύλου 98, Βούλα, 213 0320890

Θέλεις μεξικάνικο, σούσι ή ιταλικό;
Koi... Φωτό: Μάνος Χρυσοβέργης / grekamag

"Ένα μικρό μαγαζί με ωραίο και κυρίως φτηνό σούσι. Δηλαδή στην τιμή ενός σάντουιτς, με τρία ευρώ, τρως έξι κομμάτια shrimp roll και χορταίνεις ενώ αισθάνεσαι ότι έχεις φάει κάτι υγιεινό. To πρώτο Koi άνοιξε στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης. Έχει γευστικότατες σούπες που εναλλάσσονται κάθε μέρα, με μια πολύ ωραία ψαρόσουπα (3 ευρώ) να ξεχωρίζει, ενώ μια ομάδα νέων Ασιατών σεφ πειραματίζεται στην κουζίνα και δημιουργούν καινούργια πιάτα που προσθέτουν στον κατάλογο" γράφει η Τζούλη Αγοράκη για το grekamag και δηλώνει φαν του salmon teriyaki. Πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στη Βούλα, αν βρεθείς στην πιάτσα των νοτίων.

 

 

Cinco

Σκουφά 50, 210 3643603

Θέλεις μεξικάνικο, σούσι ή ιταλικό;
Cinco... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

"Ο Δημήτρης Κατριβέσης, ένας από τους πλέον υποσχόμενους Έλληνες σεφ, παρουσιάζει φέτος στο Cinco φαγητό εμνευσμένο από την κουζίνα Nikkei, δηλαδή την κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομική παράδοση τριών χωρών, της Ιαπωνίας, του Περού και της Ισπανίας. Στόχος του είναι τον επόμενο χειμώνα να πρωταγωνιστεί και η Ελλάδα στο μενού, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Ο ίδιος έχει εργαστεί σε πολλές κουζίνες στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Αγγλία και το 2005 βρέθηκε στην Ισπανία, στην κουζίνα του Φεράν Αντριά. Στο μενού του Cinco υπάρχουν και στοιχεία από την κουζίνα chifa, που την έφτιαξαν οι Κινέζοι μετανάστες του Περού και το χαρακτηριστικό της είναι το γρήγορο μαγείρεμα σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Αυτήν τη φιλοσοφία τη βρίσκεις στα πιάτα Beef Tataki και Spicy Hot Tuna. Σημαντικό πιάτο είναι το Jamon de Tuna, μια ονομασία-λογοπαίγνιο, γιατί κόβεται η κοιλιά του τόνου σαν του Jamon Serrano και επάνω λιώνει λίπος από κρέας Ιμπέρικο. Στην ουσία βλέπεις και γεύεσαι Jamon Serrano, αλλά στην πραγματικότητα τρως κοιλιά τόνου" γράφει η Νίκη Μηταρέα για το εστιατόριο που έχει ξεχωρίσει στο Κολωνάκι.

 

 

Cosca 

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229

Θέλεις μεξικάνικο, σούσι ή ιταλικό;
Cosca

Φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια παρουσίας στην πόλη του ιταλικού εστιατορίου Cosca. Ο εσωτερικός χώρος με τους μεγάλους κόκκινους καναπέδες και την ανοιχτή κουζίνα φέρει την υπογραφή της διακοσμήτριας Σίσυς Φειδά. Ο κατάλογος έχει συνταχθεί βάσει της ιταλικής φιλοσοφίας, όσον αφορά την ακολουθία των πιάτων. Ξεκινάει από τα antipasti, όπως το καρπάτσιο μοσχαριού και οι σιτσιλιάνικοι κεφτέδες ρυζιού με γέμιση ραγού, και συνεχίζει με κλασικές σαλάτες, όπως η Μίστα, φρέσκες πάστες (ταλιατέλες με φιλέτο σαρδέλας, ντομάτα, κάππαρη, ελιές και βασιλικό, λινγκουίνι μαγειρεμένα με λιμοντσέλο και γαρίδες κ.ά.) και άλλα κυρίως πιάτα. Η μαζεμένη οινική λίστα προσφέρει κυρίως κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα σε προσιτές τιμές, ενώ για τον επίλογο δοκιμάστε το σπιτικό τιραμισού.