Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

Με νέο πιο φιλικό concept, ένα από τα πλέον γνωστά μέρη της Αθήνας ανοίγει ξανά τις πόρτες του

The LifO Team 14.7.2014 | 12:31


Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Ένα από τα πιο θρυλικά εστιατόρια της Αθήνας που είχε διακόψει τη λειτουργία του για καιρό, αποκτά πλέον νέα εικόνα και επαναλειτουργεί. Διαβάζουμε από το Δελτίο Τύπου του νέου 48:

 

Το 48 Urban Garden άνοιξε επίσημα στις 18 Ιουνίου στο γνωστό χώρο της Αρματολών & Κλεφτών 48 που στεγάζεται από το 1988 το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Ο αστικός αυτός κήπος είναι πρωτοβουλία της Ιλεάνας Τούντα και του Γιώργου Βαρβαρίτη και προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός ποιοτικού χώρου εστίασης με επίκεντρο τη σύγχρονη αισθητική και την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα.

 

Πηγή έμπνευσης και για τους δύο αποτέλεσε ένα σύγχρονο ''objet trouvé'', ένα airstream που έφτασε στην Αθήνα από το εξωτερικό και επανασχεδιάστηκε σε food truck για τις ανάγκες του 48 Urban Garden.

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν κήπο 190 τετραγωνικών μέτρων στα πρότυπα του εξωτερικού, ο οποίος ξεδιπλώνεται στο κέντρο της πόλης. Για αυτό το λόγο απευθύνθηκαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο AK-A (www.ak-a.gr / Κατερίνα Αποστόλου, Μίννα Κολάκη - μηχανολόγος Δημήτρης Διονυσσιώτης) το οποίο σχεδίασε έναν χώρο γλυπτικά διαμορφωμένο

σε διάφορα επίπεδα από ξύλινες πλατφόρμες και καθιστικούς πάγκους, τραπέζια πικ νικ, μπαξέδες με λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά και παρτέρια με λουλούδια. Κάτω από την σκιά που δημιουργούν οι ομπρέλες και τα δένδρα οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό τους κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Το φυσικό φως και η χαλαρή ατμόσφαιρα του κήπου μεταφέρεται στο εσωτερικό του εστιατορίου σε επιφάνεια 240 τ.μ. O διώροφος κεντρικός χώρος φιλοξενεί το τροχήλατο airstream με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα όπου οι σεφ παρασκευάζουν τα γεύματα από φρέσκα εποχιακά λαχανικά.

 

Ο τεχνητός κισσός που καλύπτει τοίχους και οροφή και το υπερμεγέθες ξύλινο παγκάκι δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό χώρο ταυτόχρονα ζεστό από τους φωτιστικούς γλόμπους, τις ξύλινες αναπαυτικές καρέκλες, τα πράσινα σκαμπώ και τα κίτρινα τραπέζια. Οι λιτές και καθαρές γραμμές τονίζονται από τη χρωματική παλέτα του λευκού και τόνων του πράσινου. Τα έπιπλα και τα φωτιστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για το εστιατόριο από το αρχιτεκτονικό γραφείο AK-A.

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!

 

Εκτός από τον χώρο, η Ιλεάνα Τουντα και ο Γιώργος Βαρβαρίτης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ομάδα που συγκροτεί το 48 Urban Garden και συνειδητά επέλεξαν νέους δημιουργικούς ανθρώπους. Το μενού συνδιαμορφώθηκε από τους ιδιοκτήτες μαζί με τον Head Chef Γιάννη Κανδυλίδη, τους Sous Chef Ελένη Δοξιάδη, Στέφανο Πρωτοπαππά και την Pastry Chef Κλειώ Ανδριοπούλου.

 

Η μπάρα του εστιατορίου βασίζεται στη δημιουργία πρωτότυπων long drinks με βότανα από το μποστάνι του κήπου. Όλα αυτά βέβαια σε πολύ προσιτές τιμές που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το εστιατόριο λειτουργεί  από Δευτέρα έως Σάββατο μετά τις 20.00 ενώ από τον Σεπτέμβρη θα ανοίγει από το πρωί.

 

 

Αρματολών & Κλεφτών 48

213 028 1866

[email protected]

www.48urbangarden.gr

 

Το φημισμένο 48 ξαναλειτουργεί!