Πίτσα αλά ελληνικά

Νόστιμο προσιτό street food στο Margherita Pizza Artigianale.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.12.2013 | 20:48

 

Στο καινούργιο Margherita Pizza Artigianale, έναν χαριτωμένο μικρό χώρο που ασπάζεται τη φιλοσοφία του street food, ανακαλύπτουμε ότι στη ναπολιτάνικη πίτσα συγκατοικούν τα καλύτερα ντόπια προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ωραία ιδέα και νόστιμη.

 

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Χρήστος Σοκόλης (γνωστός από τα Fresh και τη Food Concepts), με εμμονή στην ποιότητα. Έστησε έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο με ξύλα οξιάς που ψήνει πίτσες και φοκάτσιες οι οποίες ζυμώνονται με ναπολιτάνικο αλεύρι του μύλου Caputo. Από το μενού δεν λείπει η φρέσκια Μozarrella Bufala αλλά και το εξαιρετικό προσούτο San Daniele. Πίνεις στον πάγκο ένα ποτήρι κρασί περιμένοντας να βγει από τη φωτιά η πίτσα Greca με μορταδέλα Αλεξάνδρειας και τυρί καλαθάκι Λήμνου του Χρυσάφη. Η πλούσια γεύση της ανοίγει την όρεξη για να συνεχίσεις και με την Egeo με τυρί μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και απάκι ή παστράμι – αρώματα ελληνικά.

 

Πίτσα αλά ελληνικά

 

Τελικά, το νόστιμο προσιτό street food που τιμούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κρατά μια σταθερή αξία στις γαστρονομικές επιλογές μας.