Η νέα κουζίνα των ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης

Η ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα και οι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι chef που θα συναντήσουμε φέτος

The LiFO team, 21.5.2018 | 18:05

Με καινούργιους σεφ και τη διοργάνωση ξεχωριστών γαστρονομικών event, o όμιλος Canaves Oia της Σαντορίνης έρχεται συμβάλει στην ανανέωση του γαστρονομικού τοπίου του νησιού.

 

 

Φέτος στα Canaves Oia θα συναντούμε τους chef Στέλιο Αρακά και Τάσο Στεφάτο, αλλά και τον γνωστό pastry chef Θανάση Τσαγλιώτη. O Αρακάς, ως ο νέος executive chef των ξενοδοχείων Canaves Oia Hotel, Canaves Oia Suites, Canaves Oia Sunday Suites, θα αναπτύξει τρία διαφορετικά θεματικά concept στα παρακάτω εστιατόρια:

 

Petra

Στο πολυτελές και κομψό Canaves Oia Suites θα εφαρμόσει ένα fine dining concept, παρουσιάζοντας μία μοντέρνα κουζίνα βασιζόμενη σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις

 

Veranda Caviar & Seafood Cocktail Bar – Restaurant

Στο exclusive και γραφικό Sunday Suites, το μενού δίνει το λόγο στην σύγχρονη ψαροφαγία και το χαβιάρι. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο χώρο στο υψηλότερο σημείο της Οίας με φανταστική πανοραμική θέα στη καλντέρα.

 

Infinity Cocktail Bar – Restaurant

Στο boutique ξενοδοχείο Canaves Oia Hotel, το μενού θα βασίζεται στο εξαιρετικής ποιότητας κρέας και στις ιδιαίτερες κοπές του.

 

Canaves Epitome

Στις 15 Μαΐου λίγο έξω από την Οία και πάνω από το γραφικό Αμμούδι με μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης εγκαινιάστηκε και το Epitome που σκοπεύει να αποτελέσει προορισμό για τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού. Executive Chef του νέου Ξενοδοχείου αναλαμβάνει ο Τάσος Στεφάτος και το bar ο καταξιωμένος bartender Γιάννης Καραβίας.

Τέλος, ο γνωστός μας από τα βραβευμένα με Michelin Coworth της Dorchester Collection στο Ascot και Seven Park Place στο Λονδίνο, καθώς και από την εξαιρετική δουλεία στο ζαχαροπλαστείο La Maison, ο Θανάσης Τσαγλιώτης, αναλαμβάνει από φέτος τα γλυκά σε όλο τον όμιλο Canaves Oia, ως executive pastry chef.

 

Οι guest chefs

Επίσης, στο πλαίσιο της γαστρονομικής τους ανανέωσης, τα ξενοδοχεία Canaves Oia και ο Στέλιος Αρακάς προσκαλούν αναγνωρισμένους chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τους παραχωρούν για ένα βράδυ τη κουζίνα του Petra Restaurant.

 

Η αρχή θα γίνει αυτό το Σάββατο 26 Μαΐου με καλεσμένο τον chef de Cuisine του βραβευμένου εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, Αλέξανδρο Κοσκινά.

 

Ο κερκυραίος chef που αγαπά την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας, διακρίνεται για το μοναδικό ταλέντο του να μετατρέπει τις οικείες σε όλους μας συνταγές, σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Έτσι, στα πιάτα του συνδυάζεται ιδανικά η μνήμη και η νοσταλγία της σπιτικής κουζίνας με την λεπτότητα και την κομψότητα που επιβάλει η σύγχρονη μαγειρική.

 

Επόμενος καλεσμένος των ξενοδοχείων Canaves Oia και του Executive Chef Στέλιου Αρακά είναι στις 7 Ιουνίου ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Nicola Dinato του εστιατορίου Feva στο Trevizo της Ιταλίας.

 

Η νέα κουζίνα των ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης
Με καινούργιους σεφ και τη διοργάνωση ξεχωριστών γαστρονομικών event, o όμιλος Canaves Oia της Σαντορίνης έρχεται συμβάλει στην ανανέωση του γαστρονομικού τοπίου του νησιού.

 

To μενού της βραδιάς

Η αθηναϊκή σαλάτα

Estate Argyros Aidani (Aidani)

 

Μπαρμπούνι Σαβόρο στο τηγάνι με δενδρολίβανο και σταφίδες

Vassaltis Estate, Nasitis (Aidani, Athiri, Asyrtiko)

 

Ριζότο γεμιστά αλλιώς

Santo Wines, Santorini Asyrtiko grand reserve (Asyrtiko)

 

Μπακαλιάρος φρικασέ αυγολέμονο

Sigalas Estate, Nichteri (Asyrtiko)

 

Νουαζέτα αρνιού με μουσακά και πρόβειο γιαούρτι με κάρδαμο

Argyros Estate, Mavrotragano (Mavrotragano)

 

Pre-dessert

 

Dessert – Χαλβαδόπιτα

Vassaltis Estate, Petillant Naturel (Asyrtiko)

 

Miniardies

 

Info

Τιμή Δείπνου: 150 Ευρώ

Wine Pairing: 50 Ευρώ