Αυθεντικές βάφλες Βελγίου στο κέντρο του Χαλανδρίου

Belga Gaufrerie & Café: ωραίος καφές, παγωτό, βάφλες και όχι μόνο, σε ένα όμορφο περιβάλλον στο κέντρο του Χαλανδρίου

LIFOTEAM 2.5.2018 | 15:20

Δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι, ένα νέο μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει αυτούς που αγαπούν, αλλά και αυτούς που δεν αγαπούν και τόσο τις βάφλες.

 

Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να μην περιγράψουν το μαγαζί σαν «βαφλερί» αλλά «gaufrerie», από τη γαλλόφωνη ρίζα «gaufre», που σημαίνει «βάφλα»... Και υπάρχει λόγος για αυτό: η βάφλα Λιέγης και Βρυξελλών τους δεν έχει σχέση με τις βάφλες που ξέρουμε.

 

Οι πέρλες ζάχαρης που μπαίνουν στο ζυμαράκι της πρώτης, της δίνουν αυτήν τη γλυκιά και καραμελωμένη γεύση, ενώ η μαρέγκα στη δεύτερη δίνει αυτή την ανάλαφρη και τραγανή υφή. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι σημαντικές, εσείς βρείτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

 

Στο Βέλγιο συνοδεύονται απλά με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό, στο Belga Gaufrerie & Café όμως θα βρείτε συνδυασμούς, όπως βάφλα lemon pie (λεμονόκρεμα με καψαλισμένη ιταλική μαρέγκα), snickers (κρέμα φυστικοβούτυρο με καραμέλα βουτύρου, φιστίκια και σοκολάτα γάλακτος) και άλλες πρωτότυπες προτάσεις με χειροποίητα προϊόντα.

 

Αυθεντικές βάφλες Βελγίου στο κέντρο του Χαλανδρίου

 

Info

Belga Gaufrerie & Café

Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι

2106892748

Facebook Belgà gaufrerie & café