Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας

Το αγαπημένο pop-up street food truck απέκτησε το δικό του χώρο στου Ψυρρή και μας υπόσχεται απολαυστικά γευστικά ταξίδια στον αμερικανικό Νότο

LIFOTEAM 17.4.2018 | 11:52

ADVERTORIAL

 

Το αγαπημένο pop-up street food truck της Αθήνας έχει κατακτήσει από το 2016 τις καρδιές του κόσμου, αλλά και κάθε street food festival που συμμετείχε.

 

Πλέον απέκτησε το δικό του χώρο στου Ψυρρή και μας υπόσχεται απολαυστικά γευστικά ταξίδια στον αμερικάνικο Νότο, παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και αυθεντικό σιγοκαπνιστό BBQ.

 

Όπως όλα δείχνουν το Po' Boys ήρθε για να μας ξετρελάνει και να γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της Αθήνας για φαγητό, που όλοι θα μιλούν για αυτό.


Ο σεφ Βασίλης Σπόρος μας μίλησε για το νέο εγχείρημα, την επιτυχία που σημειώνει το Po' Boys και τις γευστικές και όχι μόνο εκπλήξεις που μας περιμένουν στο νέο του χώρο.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Bασίλης Σπόρος / Chef & Co-owner.


—Το Po' Boys υπήρξε από την γέννηση του ένα άκρως επιτυχημένο concept.Τώρα πλέον αποκτά δικό του χώρο, πως προέκυψε αυτή η απόφαση; Και τι γευστικές απολαύσεις θα μας περιμένουν στο νέο μενού;
Το Po'Boys ξεκίνησε στο χριστουγεννιάτικο Food Market του 2016, ως ένα στοίχημα που βάλαμε εγώ κι ο John, για να δούμε τις αντιδράσεις του κόσμου σε ένα αυθεντικό ΒΒQ Joint.

 

Όλο το concept στήθηκε πολύ γρήγορα, φέραμε το τεράστιο smoker δίπλα στο Food truck και σιγικαπνίζαμε κρέατα εκεί όλη μέρα. Έγινε κυριολεκτικά πανικός, καταφέραμε να κάνουμε καθημερινούς πελάτες στις 2 εβδομάδες που λειτουργήσαμε.

 

Από τότε ψάχναμε ένα σταθερό χώρο, όχι μόνο για το αυθεντικό σιγοκαπνιστό BBQ, αλλά και να στεγάσουμε τη νοτιοαμερικάνικη low and slow κουλτούρα του φαγητού και φυσικά τις επιρροές από τη Νέα Ορλεάνη, τη μουσική και την ατμόσφαιρα γενικά.

 

Κατ' επέκταση η σταθερή κουζίνα ενός εστιατορίου πλέον μας δίνει τη δυνατότητα να σερβίρουμε καθημερινά ένα μενού με περισσότερες επιλογές (Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Pulled) όχι μόνο σε burgers ή sandwich αλλά και σε μερίδες, ενώ έχει ενσωματωθεί και η κουλτούρα της Νέας Ορλεάνης με την καταπληκτική και τεχνικά απαιτητική σούπα Gumbo, με κοτόπουλο, γαρίδες και καπνιστό λουκάνικο Andouille ταυτόχρονα, τους γνωστούς λουκουμάδες του Cafe Du Monde - Beignets, τo τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger που γίνεται με παραδοσιακή συνταγή από τον αμερικανικό νότο, το πληθωρικό Mac N Cheese και τα τραγανά Hush Puppies, τις κροκέτες από πολέντα και ξινόγαλο.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Po' Boys Sampler.

 

Θεωρείστε από πολλούς Street- Food Guru, ενώ έχετε κάνει και πολλά ταξίδια. Όλες αυτές οι εμπειρίες που αποκομίσατε πόσο ρόλο έχουν παίξει στην μαγειρική σας και πόσο εμφανής είναι η επιρροή τους στο νέο μενού του Po' Boys που επιμελείστε;
Η αλήθεια είναι ότι έχω μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 διαφορετικά Street Food Party στο κέντρο της Αθήνας από το 2011 και τα περισσότερα με διαφορετικό concept κάθε φορά, όχι μόνο στο Mama Roux και τα food festivals, αλλά και σε διάφορα μαγαζιά και events.

 

Μου αρέσει πολύ να δημιουργούμε, η ομάδα μου κι εγώ ιδιαίτερο φαγητό, σε χώρους που πριν από λίγο δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, από 'επιμελώς ατημέλητες' εγκαταστάσεις που στήνουμε εμείς.

 

Αυτό που λατρεύω πραγματικά περισσότερο όμως είναι η επαφή με τον κόσμο. Τους εξηγεί και τους καθοδηγεί στο τι θα φάνε ο ίδιος ο μάγειρας, ενώ η όλη 'μαγική΄διαδικασία της συναρμολόγησης του πιάτου γίνεται μπροστά στα μάτια τους.

 

Φυσικά όταν ασχολείσαι με πολυεθνικό street food, όσο πιο πολύ ταξιδεύεις και δοκιμάζεις, τόσο πιο σίγουρος είσαι για αυτό που κάνεις και μαθαίνεις και τα πλαίσια στα οποία μπορείς να πειραματιστείς.

 

Οι γεύσεις και οι εμπειρίες που έχω συναντήσει, εκφράζονται σε ότι μαγειρεύω και το ίδιο ισχύει και για το καινούριο μενού του Po'Boys το οποίο φυσικά και θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Το πιάτο που απόλυτα εκφράζει την προηγούμενη πρόταση - Korean Pulled Pork Tacos.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Στο Po' Boys θα βρείτε περισσότερες από 30 ελληνικές μυκροζυθοποιίες.

 

Χοιρινή σπάλα που σιγοκαπνίζεται στο smoker με την αμερικάνικη τεχνική μέχρι κυριολεκτικά να λιώσει, συναντά το κορεάτικο kimchi και την πάστα πιπεριάς gochujang και σερβίρεται σε μαλακές μεξικάνικες τορτίγιες καλαμποκιού με salsa fresca. Ένα μικρό ταξίδι στην υφήλιο.

 

—Στο μενού του Po' Boys πρωταγωνιστούν γεύσεις από τον Αμερικάνικο νότο και νεορλεανέζικες συνταγές. Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία αυτής της κουζίνας και τους λόγους που σας έκαναν να τη ξεχωρίστε και να θελήσατε να μυήσετε τους Αθηναίους σε αυτή.

Η κουζίνα του αμερικανικού νότου ως προς το κομμάτι του αυθεντικού Barbeque, δηλαδή ψήνουμε σκληρές κοπές κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία 120οC και για πολλή ωρά 8-14 ώρες, έχει τις ρίζες της στη εποχή της δουλείας, όπου οι πλούσιοι κρατούσαν για τον εαυτό τους τις μαλακές κοπές κρέατος και έδιναν στους δούλους τα σκληρά και λιπαρά κομμάτια.

 

Εκείνοι φυσικά ανακάλυψαν ότι αφήνοντάς τα για πολλές ώρες να σιγοψηθούν, κάτι που ήταν πιο εύκολο γιατί δεν απαιτούσε τη συνεχή προσοχή τους, το αποτέλεσμα ήταν μεγαλειώδες.

 

Έτσι αναπτύχθηκε το κομμάτι του αυθεντικού σιγοκαπνιστού Barbeque, ακριβώς σαν αυτό που μαγειρεύουμε στο Po'Boys το οποίο φυσικά είναι απίστευτα διαδεδομένο στην Αμερική, έχει φανατικούς οπαδούς και τρομερά εστιατόρια και στη Νέα Υόρκη με αποκορύφωμα το ετήσιο Big Apple Barbeque κάθε Ιούνη όπου και κατακλύζεται το Madison Square Park με άπειρα Smoker.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Buttermilk Fried Chicken Burger.

 

Μπλέκουμε και τη Νέα Ορλεάνη στην εξίσωση, η οποία είναι η αγαπημένη μας με διαφορά νοτιοαμερικάνικη κουζίνα, γιατί είναι ένα ζωντανό συνονθύλευμα από διάφορες κουζίνες (Γαλλική, Ισπανική, Αφρικανική, Ινδιάνικη, Ιταλική) με πιο σπουδαίο εκπρόσωπο τη σούπα Gumbo με κοτόπουλο, γαρίδες και σιγοκαπνιστό λουκάνικο Andouille την οποία φυσικά έχουμε με περηφάνια στο μενού του Po'Boys.


Με τον ίδιο τρόπο, από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απρίλη θα ξεκινήσουμε και το πρώτο NOLA (New Orleans LouisianA) Brunch της Αθήνας, με την εγγύηση της ομάδας του Mama Roux (που έφερε το brunch στην Αθήνα 6,5 χρόνια πριν) με λαχταριστά ψωμάκια biscuits πάνω στα οποία θα σερβίρουμε τα Eggs Benedict, γλυκά και αλμυρά pancakes και Waffles, burgers με διάφορες επιλογές κρεάτων όπου πρωταγωνιστής θα είναι το αβγό και μία σειρά από κλασικά cocktails, beertails και milkshakes.

 

—Σε κάποιον που είναι «καινούριος» στο σιγοκαπνιστό bbq και επισκέπτεται για πρώτη φορά το Po' Boys ποια πιάτα θα του προτείνατε οπωσδήποτε να δοκιμάσει;

Όσους θέλουμε να μυήσουμε στο αυθεντικό σιγοκαπνιστό Barbeque που έρχονται πρώτη φορά, τους προτείνουμε το Sampler, είναι ένα πιάτο που ήταν πολύ διάσημο και στα Street Food Festivals όπου κάποιος μπορεί να δοκιμάσει 4 διαφορετικά κρέατα (brisket, pork belly, spare ribs, χειροποίητο λουκάνικο andouille) με γλάσο από bourbon, μαζί με hush puppies, apple coleslaw, πατατοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Po' Boys Specials.

 

Σε burger το brisket burger με σιγοκαπνιστό βοδινό στήθος είναι το καλύτερο 'εναλλακτικό' burger που σερβίρεται αυτή τη στιγμή και με διαφορά το πρώτο σε προτίμηση.


Τέλος, πείτε μας ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το δυνατό χαρτί του Po' Boys, το στοιχείο εκείνο που το έχει να κάνει να ξεχωρίζει.

 

Αυτό που θεωρούμε όχι μόνο σαν εστιατόριο, αλλά και σαν ομάδα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι παράγουμε ένα δύσκολο τεχνικά φαγητό, που χρειάζεται πολλή δουλειά, χρόνο και αγάπη από εμάς για να φτάσει στο πιάτο των πελατών μας, σε ένα χώρο που δημιουργήσαμε με όλα τα αγαπημένα μας στοιχεία με πρωταγωνιστή τη μουσική και με αμέτρητες επιλογές σε ελληνική μικροζυθοποιΐα και κλασικά cocktails με βασικό μας στόχο, όλοι όσοι μας κάνουν την τιμή και μας επισκέπτονται να περνάνε καλά.

 

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το Po'Boys θα συνεχίσει να κάνει αυτό που του έδωσε πνοή, να συμμετέχει με την καντίνα του σε διοργανώσεις street food και να έχουμε όλοι εμείς αυτή την ιδιαίτερη επαφή με τους πελάτες.

 

Το έναυσμα για όλα αυτά θα δοθεί στο πάρτι εγκαινίων στο Po'Boys το Σάββατο 21 Απρίλη, με μουσική παρέλαση στα στενά του Ψυρρή, live μουσική από τους Gumbo YaYa, Street Food Menu με τα αγαπημένα μας πιάτα και cocktails και εκπλήξεις για όσους θα παρευρεθούν.

 

Po' Boys: Καλωσήρθατε στο πρώτο αυθεντικό bbq joint της Αθήνας
Po' Boys menu.


Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου 210.3234672
Facebook: Po' Boys