Το heteroclito γιορτάζει τα 5 του χρόνια με δύο εκδηλώσεις κρασιού και ανεπιτήδευτης υψηλής γαστρονομίας

Τις δύο βραδιές έχει επιμεληθεί η ομάδα του heteroclito και η Wander by Paris, του καταξιωμένου chef Βασίλη Αλεξίου

The LiFO team, 4.9.2017 | 18:10

 

Γιορτάζοντας τα 5 του χρόνια το αγαπημένο wine bar του κέντρου, heteroclito φιλοξενεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, την Wander by Paris, σε δύο βραδιές αφιερωμένες στον αρμονικό συνδυασμό φαγητού-κρασιού.

 

Η Wander by Paris είναι ένα project που δημιουργήθηκε από μία παρέα Ελλήνων με έδρα το Παρίσι. Περιπλάνησεις στην Ευρώπη, κοινά όνειρα, ιδέες και στόχοι για υψηλή γαστρονομία προσιτή και ανεπιτήδευτη, χωρίς το "βαρύ service" και την "αποπνικτική ατμόσφαιρα" του εστιατορίου ήταν τα μερικά από τα στοιχεία που τους έφεραν κοντά και οδήγησαν στην ίδρυση της ομάδας.

 

Στα μέλη της Wander by Paris περιλαμβάνεται και ο καταξιωμένος σεφ Βασίλης Αλεξίου, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του (και επίσης μέλος της ομάδας) διατήρησε για σχεδόν δύο δεκαετίες το δικό του εστιατόριο στην γαλλική πρωτεύουσα, πρεσβεύοντας το κίνημα του slow food, μαγειρεύοντας μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στην πρώτη ύλη και τα εποχιακά υλικά.

 

Για τις δύο βραδιές που η Wander by Paris θα φιλοξενηθεί στο heteroclito, τo καθιερωμένο μενού συνοδευτικών του wine bar αντικαθίσταται με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού ενώ η ομάδα του heteroclito προτείνει τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τις δημιουργίες του chef Βασίλη Αλεξίου. Όλες οι επιλογές είναι 100% "φυσικά κρασιά", δηλαδή κρασιά βιολογικής ή βιοδυναμικής καλλιέργειας και φυσικής οινοποίησης, με ελάχιστα θειώδη. 

 

Παράλληλα, θα γίνει και η «αποκάλυψη» του Wine Gems project, με πρώτη τοποθεσία προέλευσης την Μονεμβασιά. Η ομάδα του heteroclito -στα πρότυπα του γαλλικού όρου «negociant»- δοκιμάζει, αξιολογεί και επιλέγει ή δημιουργεί κρασιά απ' όλη την Ελλάδα, τα οποία είτε έχουν παραχθεί πειραματικά από τους οινοποιούς, είτε παράγονται για λογαριασμό της, με την οινολογική της επίβλεψη και καθοδήγηση. Πρόκειται για ποιοτικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες με χαρακτήρα και οντότητα που δημιουργούν εναλλακτικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για το οινόφιλο κοινό.

 

Μετά την εκδήλωση στην Αθήνα, η Wander by Paris "ετοιμάζει βαλίτσες" για Θεσσαλονίκη, Μασσαλία, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

 

Το heteroclito γιορτάζει τα 5 του χρόνια με δύο εκδηλώσεις κρασιού και ανεπιτήδευτης υψηλής γαστρονομίας
Αυγοτάραχο Trikalinos με νούμπουλο Κέρκυρας και μάνγκο, δεμένα με φύκι

 

Το μενού

Πατάτα μαγειρεμένη στον ατμό με μύδια και άγριο σπανάκι

σε συνδυασμό με: GUILI GUILI Crémant de Limoux  Languedoc, Γαλλία, Zulu Wine / Mauzac - Chenin - Chardonnay – Maccabeu / 13,5% vol, προϊόν βιοδυναμικής καλλιέργειας, με ελάχιστα θειώδη

 

Μελιτζάνα μαγειρεμένη στον ατμό με βοτανικό μίζο

σε συνδυασμό με: FLIRT Σπάτα, Αττική, Οικογένεια Γεώργα / Μαλαγουζιά – Merlot / 12,5% vol / 2016, προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και φυσικής οινοποίησης, με ελάχιστα θειώδη

 

Sushi με μαριναρισμένο κολιό και περγαμόντο γλυκό

σε συνδυασμό με: ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΡΕΤΣΙΝΑ Γεώργα Σπάτα, Αττική, Οικογένεια Γεώργα / Σαββατιανό / 12% vol / 2016, προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και φυσικής οινοποίησης, με ελάχιστα θειώδη

 

Αυγοτάραχο Trikalinos με νούμπουλο Κέρκυρας και μάνγκο, δεμένα με φύκι

σε συνδυασμό με: ΡΟΔΙΤΗΣ Λίγα Γιαννιτσά, Πέλλα, Κτήμα Λίγα / Ροδίτης / 12,5% vol / 2016, φυσική αειφόρος καλλιέργεια (Masanobu Fukuoka), με ελάχιστα θειώδη

 

Info

Heteroclito bar a vin

Φωκίωνος 2 & Πετράκη, Σύνταγμα

Τηλέφωνο: 2103239406

Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, από τις 19:00.

Δεν γίνονται κρατήσεις. First-come, first-served.

 

 

Οδηγός Γεύσης