Το Cooking for Charity είναι μια εκδήλωση που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη φιλανθρωπία. Με την επιμέλεια του executive chef του Ekies All Senses Resort Δημήτρη Παμπόρη, το Cooking for Charity φιλοξένει τρεις καταξιωμένους chef για τρία διαφορετικά Σαββατοκύριακα. Σκοπός τους να προσφέρουν ένα μοναδικό μενού για έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων σε μια ξεχωριστή βραδιά πάνω στο βραβευμένο gourmet εστιατόριο Treehouse.

 

Κατά τη διάρκεια του Cooking for Charity 2016, οι βραβευμένοι σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος από το Kastri Bistro, Αθηναγόρας Κωστάκος από το Bill & Coo και Δημήτρης Δημητριάδης από το Artisanal μύησαν τους συμμετέχοντες στις αγαπημένες τους κουζίνες και παράλληλα ενίσχυσαν το έργο της Αγίας Βερονίκης – Σπίτι Στοργής, καθώς μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις δόθηκε στο ίδρυμα που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο της Νικήτης Χαλκιδικής.

 

Η φετινή εκδήλωση έχει σκοπό να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους γευστικούς μας ορίζοντες καθώς οι προσκεκλημένοι chef, πέρα από την ιδιαίτερη ακτινοβολία που έχει ο καθένας, εκπροσωπούν μοναδικά την Ελληνική και Γαλλική κουζίνα. Το πρώτο weekend (19 και 20/8) βρίσκει στο Treehouse τον Θοδωρή Παπανικολάου που αντιπροσωπεύει την πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής και είναι ο σεφ του ξενοδοχείου AthensWas. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Pascal Favre d’Anne (26 και 27/8), βραβεύμενος με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Favre d'Anne, ενώ το τρίτο weekend κλείνει με τον Arnaud Bignon (2 και 3/9) και τις γεύσεις του από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο.

 

Θοδωρής Παπανικολάου

Τρία Σαββατοκύριακα υψηλής γαστρονομίας με φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα gourmet δεντρόσπιτο στη Χαλκιδική

 

O Θοδωρής Παπανικολάου είναι ο σεφ του ξενοδοχείου AthensWas και του εστιατορίου του, Sense Fine Dining Restaurant. Γεννημένος στα Φάρσαλα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και δούλεψε κοντά στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Marco Stabile και το εστιατόριο του Ora D' Aria στη Φλωρεντία. Μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο βραβευμένο εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη, όπου δούλεψε για τρεις σεζόν.

 

Η κουζίνα του είναι Ελληνική δημιουργική με επιρροές από την Τοσκάνη, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι η φαντασία στο στήσιμο των πιάτων του – κάτι που οφείλεται στην ενασχόλησή του με τη ζωγραφική. Έχει κερδίσει μέχρι στιγμής δύο Χρυσούς Σκούφους και τρία Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά του.

 

Pascale Favre d'Anne

Τρία Σαββατοκύριακα υψηλής γαστρονομίας με φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα gourmet δεντρόσπιτο στη Χαλκιδική

 

O Pascale Favre d'Anne γεννήθηκε στο Annecy της Γαλλίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μαγειρική από τα δεκαπέντε του, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και το βραβείο Young Chef of the Year από τον Pudlowski Guide.

 

Όντας πολίτης του κόσμου, ταξίδεψε μεταξύ άλλων στην Κίνα, το Βιετνάμ και τη Νότιο Αφρική για διευρύνει τους γευστικούς του ορίζοντες, ενώ το εστιατόριό του Favre d'Anne στην Angers έχει τιμηθεί με ένα αστέρι Michelin για τη μαγειρική του. Τέλος, είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση και τις συνεργασίες του με οργανισμούς όπως ο Red Cross.

 

Arnaud Bignon

Τρία Σαββατοκύριακα υψηλής γαστρονομίας με φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα gourmet δεντρόσπιτο στη Χαλκιδική

 

Το πάθος του Arnaud Bignon για τη μαγειρική ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια, καθώς μεγάλωσε παίζοντας με τα ζώα και τα φυτά στον κήπο του παππού του στη Γαλλία. Αυτό τον βοήθησε να αποκτήσει σεβασμό και κατανόηση για τη φύση, κάτι που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

 

Ως head chef στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο The Greenhouse στο Mayfair του Λονδίνου, εξακολουθεί να δημιουργεί πιάτα με βάση τις παιδικές του αναμνήσεις από τους κήπο στη Γαλλία. Κάθε πιάτο του Arnaud χαρακτηρίζεται από αρμονία και ισορροπία, ενώ συνδυάζει τη σύγχρονη μαγειρική με την παραδοσιακή Γαλλική κουζίνα, εκπαίδευση που απέκτησε δουλεύοντας με τον βραβευμένο σεφ Eric Fréchon στο εστιατόριο Le Bristol στο Παρίσι.

 

Ο Arnaud είναι ένας από τους νεότερους σεφ με δύο αστέρια Michelin, τα οποία κέρδισε στην ηλικία των μόλις 32 για τη δουλειά του στο εστιατόριο Σπονδή στην Αθήνα.

 

Όπως και πέρσι, το Cooking for Charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Φέτος η διοργάνωση συνεργάζεται με το «Μπορούμε», μια Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

 

Τρία Σαββατοκύριακα υψηλής γαστρονομίας με φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα gourmet δεντρόσπιτο στη Χαλκιδική

 

Τρία Σαββατοκύριακα υψηλής γαστρονομίας με φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα gourmet δεντρόσπιτο στη Χαλκιδική

 

Ιnfo:

Cooking for Charity

T: +30 23750 91000

[email protected]

[email protected]

Οδηγός Γεύσης