Ramen: H απάντηση στο Απόλυτο Ερώτημα της Ζωής

Το καινούριο μενού του 42 cocktail bar.

LIFOTEAM 3.3.2017 | 12:57

 

Η νέα χρονιά βρίσκει το cocktail bar 42 ανανεωμένο, και πιο νόστιμο. Παράλληλα με τις προετοιμασίες για το νέο cocktail menu, ο ιδιοκτήτης και bar manager, Χρήστος Χουσέας, βρέθηκε να δοκιμάζει burger και pancakes, να πειραματίζεται με την τέλεια υφή των ramen και να λανσάρει το νέο food menu του 42 με ένα bao bun στο χέρι. Ο κατάλογος της Μαριάννας Μπόικου είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ως αντιπροσωπευτικός κάποιας συγκεκριμένης κουζίνας, αλλά είναι σίγουρα επηρεασμένος από την εμπειρία της στη Νέα Υόρκη, όπου εκπαιδεύτηκε και δούλεψε τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Στο 42 μπορούμε πλέον να δοκιμάσουμε:

Από τις 9 το πρωί: specialty coffee, breakfast bowl με γιαούρτι, σπιτικό granola, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, breakfast sandwich με καλοψημένο μπέικον, λιωμένο τυρί cheddar και ένα τηγανητό αυγό πάνω σε σπιτικό biscuit bun, ή τα αγαπημένα όλων pancakes με maple syrup και πραλίνα ή με το "πειραγμένο" blueberry syrup.

 

Για ένα γρήγορο lunch break: ελαφρύ bagel με σολομό και lime cream cheese ή μια σαλάτα, όπως η vegetarian quinoa salad με σωταρισμένο σπανάκι, μανιτάρια, αβοκάντο και αυγό ποσέ.

 

 

Για τους πιο πεινασμένους: δεν λείπουν και επιλογές από 2 burgers, μεταξύ των οποίων και το classic burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί cheddar, πίκλες και σπιτικό κρεμμύδι τουρσί.

 

Το Fried Chicken Sandwich, ξεχωρίζει,  με στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ξινόγαλα και μυρωδικά, παναρισμένο και τηγανητό πάνω σε σπιτικό biscuit bun με spicy sriracha mayo και coleslaw.

 

Μια ιδιαίτερη επιλογή με έντονο άρωμα Νέας Υόρκης, είναι το 42 Pork Belly Ramen. Σπιτικός ζωμός κοτόπουλο μαζί με dashi, ένα "τσάι" από φύκια, μανιτάρια shiitake και αποξηραμένο bonito tuna, σερβιρισμένο με noodles, μανιτάρια shiitake και σιγομαγειρεμένο pork belly και αυγό.

 

Ramen: H απάντηση στο Απόλυτο Ερώτημα της Ζωής

 

Έμφαση έχει δοθεί και στα bar snack: Αχνιστά bao buns, χειροποίητα ψωμάκια ατμού, γεμιστά με φρέσκα λαχανικά και pancetta που ψήνεται αργά στο φούρνο με μυρωδικά και apple cider.

 

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: Οι πατάτες που συνοδεύουν τα burger είναι ποσαρισμένες και διπλοτηγανισμένες, τα bao και τα biscuit bun τα οποία φτιάχνονται φρέσκα, καθημερινά, απ’ την ομάδα του 42, η pancetta είναι σβησμένη με ξηρό βερμούτ και το blueberry syrup για τα pancake έχει μεθυστικά αρώματα από bourbon.