Ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, άπειρες διακρίσεις και βραβεία εντός και εκτός Ελλάδας δεν έχει σερβίρει μόνο εκπληκτικό φαγητό σε όσους το έχουν επισκεφτεί μέσα στα πολλά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του αλλά έχει κατορθώσει κάτι ακόμα, που μπορεί και να μας διαφεύγει. Έχει διοχετεύσει στην ελληνική αγορά εστίασης μερικούς από τους καλύτερους σεφ της χώρας. Το να πούμε, λοιπόν, ότι η Σπονδή ευθύνεται εν μέρει και για τη διαμόρφωση της γαστρονομικής σκηνής της πόλης όπως την ξέρουμε σήμερα δεν θα είναι υπερβολή. Πολλά από τα ονόματα που σήμερα διευθύνουν κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ακολουθούν τη δική τους πετυχημένη πορεία έχουν περάσει από την κουζίνα της κι έχουν θητεύσει σε αυτό που αποκαλούμε «υψηλή γαστρονομία». Η γνώση και η εμπειρία που απέκτησαν εκεί φιλτράρεται μέσα από το δικό τους γούστο και τις δικές τους εμπειρίες πλέον και γίνεται κάτι άλλο. Όμως, όπως όλα δείχνουν, η σχέση αυτή συνεχίζεται και αποδεικνύεται εμπράκτως με ένα εξαιρετικό event στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε στο τέλος αυτού του μήνα.

 

Τέσσερις σημαντικοί σεφ που συνεργάστηκαν με τη Σπονδή επιστρέφουν σε αυτήν για δύο βράδια και μαγειρεύουν ξανά για το θρυλικό αυτό εστιατόριο. Ο Γιώργος Βενιέρης (Mr. Pug), ο Παναγιώτης Γιακαλής (Patio, The Margi Hotel), ο Νίκος Καραθάνος (Cookoovaya) και o pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος αναλαμβάνουν την κουζίνα της Σπονδής και σε συνεργασία με τον head chef της Άγγελο Λάντο, και πάντα υπό την επίβλεψη του Απόστολου Τραστέλη, υπόσχονται να μας χαρίσουν δύο αξέχαστες βραδιές υψηλής γαστρονομίας.

 

 

Τι ετοιμάζουν, λοιπόν, για μας οι τέσσερις ιδιοφυείς σεφ και η ομάδας της Σπονδής για το διήμερο 29 & 30 Ιανουαρίου; Αυτό είναι το μενού:

 

 

Άγγελος Λάντος

Λουκουμάδες με καπνιστό γάλα
Νιόκι από παντζάρι σε κονσομέ horseradish


Γιώργος Βενιέρης

Chicken yellow curry, pea eggplants and dried pineapple
Αργόψημενο στήθος κοτόπουλου σε νερό φρέσκιας καρύδας με πάστα κίτρινου κάρι, πικρές μίνι μελιτζάνες και αφυδατωμένο ανανά.


Παναγιώτης Γιακαλής

Μπακαλιάρος
Kρούστα λιαστής ντομάτας με αγγινάρες και αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο.

Νίκος Καραθάνος

Ουρά από μοσχάρι
Κρούστα από τραχανά με υφές από topinambur και καφέ


Δημήτρης Χρονόπουλος

Pre Dessert Μήλο
Σορμπέ πράσινου μήλου, αρωματισμένο με λάιμ, τζίνζερ και lemongrass


Réglisse Banane
Βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με γλυκόρριζα, συνοδευόμενη από coulis μπανάνας-μοσχοκάρυδου, σταφίδες εμποτισμένες σε ρούμι και σορμπέ μπανάνας, αρωματισμένο με λάιμ.

 

Info:

29/30-01-2017

(Τιμή μενού 80.00 €/ άτομο)

Σπονδή

Πυρρωνος 5, Παγκράτι

Τηλ.: 210 75 64 021

www.spondi.gr