Food Mafia - Sin City: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Το ethnic comfort εστιατόριο του Chef Ηλία Σκουλά και της Εργίνας Βεντούρη ανοίγει και στη Βουκουρεστίου

LIFOTEAM 29.11.2016 | 14:23

Food Mafia - Sin City: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

 

Το Food Mafia, το νέο ethnic comfort εστιατόριο που όρισε τη συγκεκριμένη κουζίνα στην Ελλάδα, ανοίγει σε λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα τη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

 

Το νέο αυτό εγχείρημα του Food Mafia θα φιλοξενηθεί στον χώρο του V4, στην οδό Βουκουρεστίου 4, στον πεζόδρομο απέναντι από το θέατρο Παλλάς και εντός της στοάς. Πρόκειται για ένα κλασικό κτίριο του 1925, με όλα τα χαρακτηριστικά των κτιρίων της Αθήνας του μεσοπολέμου. Στο διακοσμητικό κομμάτι το κτίσμα θα διατηρήσει τα Gothic χαρακτηριστικά του, αλλά θα πλαισιωθεί και από στοιχεία της φιλοσοφίας του Food Mafia, τονίζοντας έτσι το κλίμα ανανέωσης που θα φέρει ούτως ή άλλως στο V4 η κουζίνα του Ηλία Σκουλά.

 

Κεντρικός πρωταγωνιστής στην κουζίνα του θα είναι ο ξυλόφουρνος και η γκάμα των κρεατικών. Πλην αυτών θα βρει κανείς τόσο τις street food αναφορές του, τα burger και όλα όσα έκαναν γνωστό το Food Mafia, καθώς και καινούργια πιάτα.

 

Food Mafia - Sin City: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

 

Η εμφάνιση του μενού θα θυμίζει νεοϋορκέζικο cult περιοδικό των 70's με φωτογραφίες από όλη την rockabilly - pop φιλοσοφία του Chef. Το νέο στέκι θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι με το snack attack μενού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις καντίνες της ανατολικής και της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. Θα συνεχίζει με lunch menu που θα περιλαμβάνει και ολοκληρωμένες προτάσεις degustation με τιμή στα 19 ευρώ. Θα ακολουθεί happy hour από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. με επιλογές για ένα value for money late lunch αμέσως μετά το γραφείο, στα πρότυπα των πρωτευουσών του εξωτερικού. Από τις 7 μ.μ. θα ανοίγουν το Dinner Menu, η δημιουργική του μπάρα και ένα After Midnight Cigar Room.

 

Food Mafia - Sin City: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

 

Ο Ηλίας Σκουλάς μας ιντριγκάρει, δίνοντας μας μερικά ακόμα στοιχεία για το μενού του Food Mafia - Sin City: «Το μενού θα έχει μια κατηγορία με σνακ που θα αποτελείται από χεράτα εδέσματα σε πραγματικά τιμές του δρόμου, όπως τις καλαμποκένιες τυρόπιτες του El Salvador, τις pupusas, το χειροποίητο λουκάνικο thüringen bratwurst ψημένο στα κάρβουνα, μέσα σε τραγανό ψωμάκι μονάχα με μουστάρδα, όπως ακριβώς το βρίσκεις στα υπαίθρια καρότσια της κεντρικής Γερμανίας, όπως και ένα τοστ διαφορετικό απ αυτά που ξέρουμε με φουά γκρά και ψητά ροδάκινα.

 

Στα κρεατικά, θα υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία με τον τίτλο Beef No 8, μονάχα με πικάνια και με ότι μπορούμε να φτιάξουμε με το ζουμερό λατινοαμερικάνικο κόψιμο, αλλά και στα burger θα πρωτοεμφανιστεί το Jumping Jack Duck με καπνιστή ψητή πάπια».

 

Food Mafia - Sin City

Βουκουρεστίου 4 (εντός της στοάς) - Πλ. Συντάγματος

Κρατήσεις: 6972 88 22 35